Články vyhledané na "1.":

Zobrazeno 90 - 120 výsledků z 457 nalezených.
Pečeme domácí pizzu

Článek: Pečeme domácí pizzu

Kdo by neměl rád pizzu? Křupavé okraje, voňavé provensálské koření, oblíbený sýr a šunka. Vyzkoušeli jsme recept na domácí pizzu z pouhých pěti ingrediencí. Na vás už je jen vybrat, čím pizzu ozdobíte. Vyhraje zelenina, žampiony nebo třeba olivy?

Jak se nespálit při výběru krbové vložky

Článek: Jak se nespálit při výběru krbové vložky

Se správným výběrem krbu vám pomůže váš krbař. Před jeho návštěvou je ale dobré vědět, jak se na stavbu krbu či kamen nachystat a mít základní představu o možných variantách řešení. Zde je několik základních tipů na to, co si pohlídat.

Zapomenuté klíče nebo hořící žehlička. Jak ochránit domácnost před nejčastějšími riziky?

Článek: Zapomenuté klíče nebo hořící žehlička. Jak ochránit domácnost před nejčastějšími riziky?

Domov. Místo, kde trávíme čas s našimi nejbližšími, prožíváme spoustu štěstí a radosti. To se ale může jako mávnutím proutku změnit, když přijde požár, nehoda způsobená vodou, živly anebo nás navštíví lupič. Jaká jsou nejčastější rizika, která v domácnosti hrozí? V článku ale také zjistíte, co dělat, aby ...

Červenec voní po levandulových sirupech a džemech

Článek: Červenec voní po levandulových sirupech a džemech

Podnikli jste výlet na levandulovou farmu, nebo vám tyto nádherně vonící rostliny rostou přímo pod oknem? Přemýšlíte, jak s touto královnou mezi nám známými středomořskými bylinkami, naložíte? Využití levandule je široké  - od sušených svazků zavěšených ve skříni proti molům přes kosmetiku až po kuchyni.

Budete stavět dům? Inspirujte se v katalogu projektů rodinných domů NÁŠ DŮM

Článek: Budete stavět dům? Inspirujte se v katalogu projektů rodinných domů NÁŠ DŮM

Budete stavět rodinný dům a potřebujete vypracovat projekt? Nemáte představu, jak by měl váš nový dům vypadat? Inspirujte se v novém katalogu projektů rodinných domů a využijte služeb architektonické kanceláře, která připraví projekt na základě konkrétních požadavků.

Aura Statenice nabízí výjimečné bydlení v klidné lokalitě u Prahy

Článek: Aura Statenice nabízí výjimečné bydlení v klidné lokalitě u Prahy

Ve středočeské obci Statenice, pouhé 4 km od západní hranice Prahy, vzniká nový rezidenční projekt. Designové domy jsou ideální volbou pro rodiny, jejichž členové potřebují mít centrum metropole pohodlně dostupné, ale zároveň nechtějí žít v ruchu a shonu města. Prémiové vily poskytnou svým rezidentům bydlení v ...

Když strop chladí, topí i tlumí hluk

Článek: Když strop chladí, topí i tlumí hluk

Zapomeňte na klasickou klimatizaci. Systém stropního chlazení Rigips Prothermo Univenta chladí stejně účinně, ale zato s menší spotřebou energie, a to až o 50 %. Využít ho můžete i k topení a ke zlepšení akustiky v místnosti.

Také si budete posílat elektřinu?

Článek: Také si budete posílat elektřinu?

Právě schválenou novelu energetického zákona mnozí odborníci označují za zlom pro českou energetiku. Aby od prvního dne příštího roku mohla vstoupit v platnost, musí ji ještě schválit Parlament, ale tomu by nemělo nic bránit. Novela umožňuje odstartovat tak zvanou komunitní energetiku. Jde o možnost sdílet elektřinu ...

Soutěž Moje léto 2023 startuje

Článek: Soutěž Moje léto 2023 startuje

Vyhrajte robotický vysavač a další lákavé ceny. Stačí se zúčastnit dalšího ročníku velké letní soutěže. Pošlete nám fotografii s letní atmosférou a hlasujte pro ty nejpovedenější. Vyfoťte se u moře, v bazénu, na kole, na výletě s dětmi, při stanování nebo třeba na návštěvě zříceniny. Léto skýtá ...

Střecha, kterou vám budou závidět? To je SATJAM Taurus Modul

Článek: Střecha, kterou vám budou závidět? To je SATJAM Taurus Modul

Plechové střešní krytiny stále více posilují svou pozici. Tentam je opovržlivý výraz, který se s nimi kdysi pojil. V dobách dávno minulých totiž plechy na střeše bývaly často prorezlé, pokřivené, nevábné. Tohle ale už dávno neplatí. Moderní plechové krytiny si v ničem nezadají s jinými materiálovými variantami. Ani ...

Nejčastějším důvodem pro výměnu oken je úspora. Vyplatí se to?

Článek: Nejčastějším důvodem pro výměnu oken je úspora. Vyplatí se to?

V době vysokých cen vytápění a inflace uvažuje o výměně oken čím dál víc lidí. Nejčastějším důvodem pro výměnu je totiž právě snaha ušetřit. Ale jak je to s ní doopravdy? Kolik tepla uniká starými okny, jak moc sníží nová okna cenu za vytápění a na co nesmíte při výměně zapomenout? Na to ...

Makový dort s citronovým mascarpone

Článek: Makový dort s citronovým mascarpone

Dort z máku? A ještě ke všemu bez mouky? Jak to může chutnat? Věřte, že skvěle. Inspirovali jsme se na blogu Veselé borůvky, vyzkoušeli ho a chutnal všem.

Netradiční jahodové džemy

Článek: Netradiční jahodové džemy

Sezóna jahod je v plném proudu. Pokud byste si jejich chuť chtěli uchovat i pro následující dny, pustťe se do přípravy jahodového džemu. Vybrali jsme pro vás pět netradičních receptů, ve kterých se jahodová chuť snoubí s bezem, vínem nebo třeba se sektem. Který džem si zamilujete vy?

Tipy na dokonalé léto: Osvěžení neznamená jen bazén

Článek: Tipy na dokonalé léto: Osvěžení neznamená jen bazén

Léto se pomalu blíží. Spolu s tím se zvětšuje i touha po zchlazení a koupání. Přinášíme několik nápadů na dokonalé osvěžení pro malou i velkou zahradu, abyste byli připraveni, až udeří skutečná vedra.

Koupání jako na Ibize? I to vám splní tolik oblíbené nadzemní rodinné bazény Azuro

Článek: Koupání jako na Ibize? I to vám splní tolik oblíbené nadzemní rodinné bazény Azuro

Hledáte rychlou a snadnou cestu k vlastnímu koupání? Láká vás průzračná hladina křišťálově čisté vody, radost vašich nejbližších, osvěžení i nekonečné vodní radovánky v příjemném soukromí vlastní zahrady? Přesně to si můžete užívat po celé léto, aniž byste utráceli balík peněz. Letní prázdniny se ...

Soutěž o 3 poukazy na nákup u SCANquilt v hodnotě 1000 Kč

Článek: Soutěž o 3 poukazy na nákup u SCANquilt v hodnotě 1000 Kč

Je prokázáno, že lidem spícím v krásném povlečení se zdají krásnější sny. Udělejte si radost a vyberte si z bohaté nabídky kvalitního ložního povlečení a dalšího bytového textilu v prodejnách nebo na e-shopu SCANquilt. Stylové kolekce jsou plné nápadů a barev, které váš interiér osvěží i zútulní.

Betonová krytina: Ideální volba pro vaši chalupu

Článek: Betonová krytina: Ideální volba pro vaši chalupu

Při plánování rekonstrukce střechy starší chalupy nebo nové chaty je jedním z klíčových rozhodnutí výběr správné střešní krytiny. Střešní krytina by měla být nejen esteticky přitažlivá, ale také funkční, odolná vůči povětrnostním vlivům a snadná na údržbu.

Klidná dovolená s chytrým zámkem NUKI Smart Lock

Článek: Klidná dovolená s chytrým zámkem NUKI Smart Lock

Kdo z nás si nepřeje mít klidnou dovolenou? Nestarat se, jestli jsme zamkli vchodové dveře, případně, zda je například uklízečka při odchodu zavřela. A právě zde přichází na pomoc NUKI Smart Lock, chytrý elektronický zámek, který vám umožní mít doma vše pod kontrolou, i když jste na druhém konci světa. Ale jak to ...

Vypěstujte si bylinky či zeleninu v užitkovém samozavlažovacím truhlíku vlastní výroby

Článek: Vypěstujte si bylinky či zeleninu v užitkovém samozavlažovacím truhlíku vlastní výroby

Nabídka samozavlažovacích truhlíků na trhu je velice rozsáhlá. Můžeme si vybírat podle účelu, vzhledu či velikosti a dopřát svým rostlinám bez rozdílu druhu kouzlo kapilárního zavlažování. Pokud však chceme mít truhlík i jako užitkovou zahrádku, která bude platnou součástí kuchyně, potřebujeme typ s větším ...

Granulát z kamenné vlny - rychlá a bezodpadová izolace podkroví, příček, stěn a těžce dostupných míst

Článek: Granulát z kamenné vlny - rychlá a bezodpadová izolace podkroví, příček, stěn a těžce dostupných míst

Při výběru vhodného materiálu pro zateplení podkroví investor porovnává jednak vlastnosti jednotlivých izolačních materiálů, jejich ceny a dostupnost, složitost zateplované konstrukce, ale i rychlost samotné realizace. Díky vývoji stavebních technologií dnes už nemusí docházet k žádným kompromisům.

Co bude dnes k večeři?

Článek: Co bude dnes k večeři?

Lámete si hlavu, co připravit rodině k večeři? Nechte se inspirovat dvěma recepty na bezmasá jídla. Vybírat můžete mezi bulgurovo-pohankovým salátem plným vitamínů, minerálních látek a vlákniny a nebo low-carb toastem vonícím po Itálii.

Vyhlášení vítězů soutěže Jaro u nás doma 2023

Článek: Vyhlášení vítězů soutěže Jaro u nás doma 2023

Gratulujeme výhercům velké jarní soutěže Jaro u nás doma 2023 a děkujeme všem čtenářům, kteří se do soutěže zapojili hlasováním.

Připravte se na sezónu zavařování. Soutěžte o 3 balíčky od značky Labeta

Článek: Připravte se na sezónu zavařování. Soutěžte o 3 balíčky od značky Labeta

Sezóna zavařování a nakládání se blíží. V nové soutěži můžete získat praktický balíček toho nejlepšího ze sortimentu značky Labeta, který bude obsahovat želírovací cukry, přírodní želírovadla, přípravky pro nakládání zeleniny a hub apod.

Máte kašel? Připravte si sedmikráskový sirup

Článek: Máte kašel? Připravte si sedmikráskový sirup

Najdeme je snad na každé louce, rostou od února do listopadu. Malé sedmikrásky chudobky jsou u nás hojně rozšířené a pro jejich léčivé účinky jsou využívány už odpradávna.

Jak funguje recyklace papíru v CIUR

Článek: Jak funguje recyklace papíru v CIUR

Recyklací 1 kg papíru ušetříte téměř 1 kg emisí CO2 a emisí metanu CH4, které by vznikly jeho skládkováním. CIUR zpracuje 30 000 t papíru za rok. To je 178 000 tun rok co rok ušetřeného CO2 v ovzduší.

Flotila pomocníků na trávu: benzin, elektrika, AKU i roboti

Článek: Flotila pomocníků na trávu: benzin, elektrika, AKU i roboti

Rotační sekačka je stále nejpoužívanějším strojem na sekání trávy v zahradách rodinných domů, chat či chalup. Mění se ale nároky uživatelů. V posledních letech stále více volají po maximálním komfortu při práci a technických inovacích.

Prodeje bytů klesly téměř o 60 %, ceny o 4 %, ukazuje průzkum ČBA a Dataligence

Článek: Prodeje bytů klesly téměř o 60 %, ceny o 4 %, ukazuje průzkum ČBA a Dataligence

Realitní trh si v roce 2022 a počátkem roku 2023 prochází značným útlumem, podobně jako trh hypoteční. Aktivita na realitním trhu loni propadla o 50 %, na hypotečním trhu dokonce o 80 %. Ale ceny nemovitostí klesly v průměru jen o 4 %, což odborníky překvapuje. V některých městech však statistiky ukazují i pokles o 15 %. Co ...

Vyberte si správné bezpečnostní dveře do bytu

Článek: Vyberte si správné bezpečnostní dveře do bytu

Když žijete v bytovém domě, existuje jen jeden vstupní bod, přes který se k vám můžou dostat nezvaní hosté. Tedy pokud to nejsou akrobati. Máme samozřejmě na mysli vstupní dveře. Důležitost vchodových dveří byste ale neměli podceňovat ani v případě, že žijete v rodinném domě. Dveře totiž často nesplňují ...

GLASSFLOOR: Bezprahové světlíky pro plné využití prostoru

Článek: GLASSFLOOR: Bezprahové světlíky pro plné využití prostoru

GLASSFLOOR se svým ušlechtilým bezprahovým designem představuje elegantnější alternativu pro klasické kopulové tvary světlíků. Harmonicky souzní s jeho okolím, prosvětluje pobytové prostory denním světlem a umožňuje plné využití prostoru bez ztráty plochy.

5 důvodů, proč postavit dětem vlastní hřiště na zahradě

Článek: 5 důvodů, proč postavit dětem vlastní hřiště na zahradě

Přijde vám zbytečné vytvářet dětem hrací koutek přímo na zahradě, když je o pár ulic vedle veřejné dětské hřiště? Přinášíme 5 důvodů, proč se vyplatí postavit soukromé hřiště přímo u domu. Není nutné pořizovat hned obrovské hrací sestavy, stačí třeba houpačka, nebo trampolína. I ty svůj účel hravě ...