Články vyhledané na "1.":

Zobrazeno 210 - 240 výsledků z 457 nalezených.
Jak chladit vzduchotechnikou?

Článek: Jak chladit vzduchotechnikou?

Investoři, kteří uvažují nad systémem řízeného větrání s rekuperací, se stále častěji ptají, zda by bylo možné systém řízeného větrání využít také k chlazení objektu. Možností, jak chladit vzduchotechnikou, existuje několik a každá z nich má svá specifika a možnosti, ale také omezení.

Trendy v povlečení pro rok 2022

Článek: Trendy v povlečení pro rok 2022

Trendy v designu bytových doplňků se neustále mění. Jaké trendy nás letos čekají v oblasti přikrývek a povlečení?

Červená řepa bez předsudků

Článek: Červená řepa bez předsudků

Připomínat si v březnu červenou řepu může mít hned dva důvody. Jednak jde o jednu z mála domácích zelenin, které máme touto dobou k dispozici při vaření,  jednak zahrádkáři  s počínajícím jarem právě rozvažují, co a jak umístit na své záhony.

Hliníková okna: Zajímavé řešení nejen pro novostavby

Článek: Hliníková okna: Zajímavé řešení nejen pro novostavby

Výběr oken do novostavby se vyplatí pečlivě promyslet. Právě okny proudí do interiéru sluneční světlo, také se podílí na tlumení rušivých zvuků zvenčí a zabraňují nežádoucím únikům tepla. Zapomínat nesmíme ani na vizuální hledisko, okna totiž doladí celkový vzhled domu.

Pohankový šoulet s fazolkami adzuki

Článek: Pohankový šoulet s fazolkami adzuki

Fazole adzuki patří ve výživě k vysoce ceněným potravinám s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, ale také kyseliny listové, hořčíku, fosforu, hořčíku, zinku, železa, vitaminů B1 a B6 a dalších hodnotných látek. K výhodám patří poměrně lehká stravitelnost a příjemná oříšková chuť.

Nudle se zeleninou přelité vejci

Článek: Nudle se zeleninou přelité vejci

Na rodičovské dovolené jsem objevila pár podivných, ale malými i velkými strávníky, velmi oblíbených receptů. Chtěla jsem vařit jídla, která by obsahovala hodně zeleniny a přitom chutnala i dětem.

Březen na zahradě: nejdůležitější měsíc v roce

Článek: Březen na zahradě: nejdůležitější měsíc v roce

V březnu se už naplno rozbíhá zahradnický sprint. Kdo má ruce a nohy, chopí se kolečka naloženého kompostem, pilky a nůžek nebo sáčku semínek. Březen je pro zahrádkáře snad tím nejdůležitějším měsícem v roce, rozhoduje se totiž o tom, jak bude celý náš rok na zahradě vypadat, co budeme sklízet i nakolik nás ...

Solární střešní tašky Generon kombinují design s výkonem

Článek: Solární střešní tašky Generon kombinují design s výkonem

Betonové střešní tašky Terran Generon představují unikátní designové a současně energeticky účinné spojení výhod a předností betonových střešních krytin Terran a klasické střešní fotovoltaické elektrárny. Fotovoltaické články jsou u solárních tašek Terran Generon umístěny přímo do povrchu střešní krytiny. ...

Venkovní rolety: Kdy je nejlepší čas na jejich montáž?

Článek: Venkovní rolety: Kdy je nejlepší čas na jejich montáž?

Venkovní rolety jsou stále žádanějším doplňkem exteriéru. A není divu. Dokáží toho mnohem více než jen stínit. Kdy je však ideální doba pro jejich pořízení?

Soutěž: Jídlo je zábava s dětskými sadami WMF

Článek: Soutěž: Jídlo je zábava s dětskými sadami WMF

Udělejte svým dětem ze stolování výjimečný zážitek! S novými sadami WMF s Disney motivy jídlu podlehne i ten nejzarytější nejedlík. Právě nyní si můžete zahrát o dětskou jídelní sadu s motivem Mimoni.

Chytrý dům krok za krokem

Článek: Chytrý dům krok za krokem

Pokud zvažujeme stavbu domu, měli bychom začít plánovat jeho automatizaci už v projektové fázi. Chytré bydlení, odborněji řečeno systémová elektroinstalace, je součástí elektroinstalačního projektu. Tak jako v případě stavebního projektu, kdy si rozmýšlíme kolik místností potřebujeme, jak budou veliké a rozmístěné, ...

BIOCAT pro bytovou výstavbu - ochrana proti vodnímu kameni

Článek: BIOCAT pro bytovou výstavbu - ochrana proti vodnímu kameni

Efektivní ochrana proti vodnímu kameni po celý životní cyklus vodovodní instalaceŠkody způsobené vodním kamenem bývají velmi drahé, avšak lze jim zabránit. V bytové výstavbě musí být kvalita vodovodní instalace trvale zaručena, protože ovlivňuje provozní i servisní náklady. Spolehlivá a dlouhodobě účinná technika ...

Jak máme postupovat v případě, že si vybíráme vchodové dveře?

Článek: Jak máme postupovat v případě, že si vybíráme vchodové dveře?

Když vybíráme vchodové dveře, nesmíme zapomínat na to, že vstupní dveře by měly být vždy bezpečnostní (minimálně bezpečnostní třída 3) a je jedno, jestli se jedná o byt či dům. V obou případech nám jde o to, aby dveře ochránily nás a náš majetek.

Stylová vzpomínka na narození dítěte

Článek: Stylová vzpomínka na narození dítěte

Přemýšlíte o tom, čím vyzdobit vaši ložnici, obývací pokoj nebo dětský pokojíček?

Vyvracíme mýty aneb je tvrdá postel opravdu dobrá pro záda?

Článek: Vyvracíme mýty aneb je tvrdá postel opravdu dobrá pro záda?

Tvrdá postel určitě není tak dobrá, jak se o ní traduje. Doporučuje se jen pro velmi malou skupinu lidí, protože se neumí dostatečně přizpůsobit tělu a poskytnout mu podporu páteře. Naopak vás z tvrdé matrace mohou záda bolet.

Dhál s červenou čočkou a zeleninou

Článek: Dhál s červenou čočkou a zeleninou

Kořením provoněná indická úprava luštěnin nazývaná dhál může mít mnoho podob. Tento recept se připravuje z červené čočky a je odlehčen zeleninou a kokosovým mlékem. Ingrediencí se možná na první pohled zdá hodně, ale příprava je ve skutečnosti velmi jednoduchá a rychlá, protože červená čočka ani žádná z ...

Pohanková sekaná s přílohou z červené řepy

Článek: Pohanková sekaná s přílohou z červené řepy

Obohaťte si jídelníček sekanou odlehčenou zdravou a chutnou pohankou. Spolu s přílohou z červené řepy, která je plná vitaminů a minerálů, chutná výborně.

Rozhodování o zdroji tepla: 7 důvodů pro tepelné čerpadlo

Článek: Rozhodování o zdroji tepla: 7 důvodů pro tepelné čerpadlo

Sledujete neútěšnou situaci na trhu s energiemi a přemýšlíte, jakým směrem se vydat, abyste dosáhli energetických úspor ve vašem obydlí?  Přinášíme vám 7 důvodů, proč je pro vás tepelné čerpadlo tím pravým zdrojem tepla.

Jaké trendy ovládnou v roce 2022 svět obkladů a dlažeb?

Článek: Jaké trendy ovládnou v roce 2022 svět obkladů a dlažeb?

Retro design, velkoformáty, stále populárnější terrazzo, syté barvy, metalický povrch nebo výrazné plastické dekory, to budou dle mezinárodního veletrhu keramiky pro architekturu a koupelnové vybavení Cersaie trendy a hity sezóny 2022. Hledáte-li inspiraci pro váš dům či projekt, prohlédněte galerii novinek, které přímo z ...

Nejen astmatici a alergici -  čistý vzduch si zaslouží každý

Článek: Nejen astmatici a alergici - čistý vzduch si zaslouží každý

Na trhu s domácími spotřebiči se v posledních měsících objevila dlouhá řada domácích čističek vzduchu od různých značek. Pro koho je pořízení čističky vzduchu vhodné, jak se v jejich nabídce vyznat a podle čeho vybírat?

Velká vánoční soutěž 2021

Článek: Velká vánoční soutěž 2021

Jak pečete cukroví, jak zdobíte perníčky, zasněženou krajinu nebo třeba svátečně vyzdobený interiér. Pošlete nám fotografii s vánoční tematikou a zúčastněte se velké soutěže o mnoho pěkných cen.Aktualizace (2.2.2022): Soutěž byla ukončena. Probíhá vyhodnocování výsledků.

Soutěž o čistič oken Sencor

Článek: Soutěž o čistič oken Sencor

Nestihli jste umýt okna před Vánoci? Nevadí, nechte to na jaro. Třeba se na vás usměje štěstí a získáte v nové soutěži praktického pomocníka - čistič oken od značky Sencor.

Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou

Článek: Jablečný koláč s tvarohem a drobenkou

Když se řekne jablečný koláč, tak si každý představí onu nezapomenutelnou vůni a chvilku pohody, když ho ještě trochu teplý přikusujete k ranní kávě, u babičky na prázdninách nebo doma po nedělním obědě. A známe jen málo lidí, kterým by nechutnal. V následujícím receptu si tuto osvědčenou klasiku představíme.

Banánovník není strom

Článek: Banánovník není strom

Protože je několik odrůd banánovníku (Musa) vhodných pro pěstování nejen ve skleníku, ale i v prostorném bytě, je tato bylina vytouženou rostlinou mnoha pěstitelů.

Čas na ochranu stromů proti sviluškám, hálčivcům a vlnovníkovcům přírodní cestou

Článek: Čas na ochranu stromů proti sviluškám, hálčivcům a vlnovníkovcům přírodní cestou

Své stromy a vinnou révu můžete proti škůdcům účinně ochránit i bez chemie za pomocí parazitického roztoče Typhldromus pyri - dravého roztoče, který likviduje svilušky hálčivce a vlnovníkovce. Aplikuje se v zimním období do sadů, vinic a zahrad.

Vyhlášení vítězů soutěže Barvy podzimu 2021

Článek: Vyhlášení vítězů soutěže Barvy podzimu 2021

Gratulujeme všem vítězům podzimní soutěže. Všechny soutěžní fotografie si můžete prohlédnout ZDE.

Vánoce prakticky: Tyčový vysavač 4 v 1 s digitálním motorem od Sencor

Článek: Vánoce prakticky: Tyčový vysavač 4 v 1 s digitálním motorem od Sencor

Stále přemýšlíte, co koupíte pod stromeček? Jste zastánci spíše praktických dárků? Představujeme tyčový vysavač od značky Sencor, který potěší každého.

Myši v chalupě? Přečtěte si, jak se jich zbavit.

Článek: Myši v chalupě? Přečtěte si, jak se jich zbavit.

Zatímco od jiných škůdců bývá v zimě klid, s myšmi je to jiné. Zimní spánek se jich totiž netýká a obzvlášť na chalupách dokážou natropit značné škody. Přečtěte si, jak se nezvaných návštěvníků zbavit.

Jak si zpříjemnit zimní večery?

Článek: Jak si zpříjemnit zimní večery?

Mráz, brzká tma, vlezlo a sychravo. Zima je únavné období, což nepřidá na fyzickém zdraví, ani na lepší náladě. V takových dnech není nic příjemnějšího, než si zalézt pod deku s šálkem dobrého čaje a oblíbenou knihou. Jak si ale můžete udělat zimní večery ještě o něco příjemnější? Inspirujte se našimi tipy.

Elektrické radiátory pro příjemné teplo v koupelně

Článek: Elektrické radiátory pro příjemné teplo v koupelně

Designové koupelnové radiátory švýcarské značky Zehnder vytvoří domov nejen teplejší, ale i krásnější. Spojují v sobě prvotřídní kvalitu a estetický vzhled. Ten není nijak narušen ani u radiátorů pro elektrické nebo kombinované vytápění, neboť elektrické topné těleso je zcela skryté v radiátoru nebo opticky ...