Článek: Velikonoční mazanec
Velikonoce jsou spojeny s mnoha zvyky a tradičními pokrmy. Mezi ty nejznámější patří mazanec, jidáše, velikonoční beránek, nádivka hlavička a samozřejmě pokrmy z vajec na několik způsobů. Mazanec je nejstarší doložený velikonoční pokrm u nás. Pokud nemáte generacemi osvědčený recept, můžete vyzkoušet ten náš....
Článek: Zelený čtvrtek. Což takhle dát si špenát?
Podle tradice se na Zelený čtvrtek jí vždy něco zeleného. Na stole se mohou objevit různé byliny jako třeba mladé kopřivy, petrželka, ale také zelená zelenina nebo luštěniny. Protože ve většině českých domácnostech padne volba na špenát, přinášíme vám dva recepty - na špenátovou polévku a špenátový slaný koláč,...
Článek: Jak připravuje velikonoční hlavičku Pepa Nemrava
Velikonoční nádivka, známá také pod názvem hlavička, patří mezi velmi časté velikonoční pokrmy. Pekla se jako první masové jídlo po přísném půstu. Je plná šťavnatého masa a zelených bylin. Je jen na vás, jestli zvolíte špenát, čerstvě nasbíranou kopřivu nebo třeba první pažitku ze zahrádky.
Článek: Co se jí u Pepy Nemravy na Velikonoce? Sekaná a hlavička
Velikonoční svátky jsou spjaty s několika tradičními pokrmy. Na Zelený čtvrtek uvaříme různé zelené polévky nebo špenát, budeme připravovat těsto na mazanec nebo sladké jidáše a doufáme, že se nám letos podaří upéct pěkného velikonočního beránka. Jak vypadá slavnostní tabule u kuchaře Pepy Nemravy? Na stole prý ...
Článek: Pečení bez námahy s perfektním výsledkem
Mít těsto za pár minut uhnětené bez bolavých rukou a namožených zad? Nehromadit doma tisíc pomocníků, ale vlastnit pouze jednoho, který všechno obstará? Ano, i to je možné, a to s multifunkčním kuchyňským robotem Concept RM7500 Element DIGI, který umí hníst, míchat, šlehat, strouhat, mlít, mixovat, tvarovat cukroví ...
Článek: Soutěž: Jaro u nás doma 2024
Jaro je konečně tady. Těšili jste se na něj? Jak ho přivítáte? Zasílejte nám fotografie z vašich jarních vycházek, prvních prací na zahradě a kolem domu. Soutěžit můžete s fotkami pučících stromů, prvních květin, velikonoční výzdoby a dalších jarních témat.Fotografii zašlete prostřednictvím formuláře, který ...
Článek: Čas na jarní úklid: 10 tipů, jak ho hravě zvládnete
Jarní úklid není jen fyzickým procesem očištění domova od prachu a nepořádku, ale často také mentálním rituálem, který nám pomáhá zbavit se zimní apatie a připravit se na svěží a slunečné dny. Dáme vám tipy, jak na snadný, zábavný, a přitom důkladný úklid…
Článek: Jarní úklid bez starostí? Stačí mít účinné prostředky
Venku vše nasvědčuje tomu, že se jaro konečně blíží. Pusťte se do jarního úklidu. Vyvětrejte, nechte proudit čerstvý vzduch domovem. Vyperte povlečení, umyjte okna, protřiďte šatník, zbavte se zbytečných a nepotřebných věcí. Jděte na to systematicky, s kvalitními čisticími prostředky a za chvíli máte hotovo.
Článek: Červená čočka na kari nebo kurkumě
V naší rodině jsou luštěniny a především červená čočka velmi oblíbenou potravinou. Za tento recept ale dostávám od syna hodnocení nejvyšší: „Maminko, ty seš ta nejlepšejší maminka na celým světě." Láska prochází žaludkem i u dětí.
Článek: Vyhrajte čističku vzduchu pro lepší pohodu i zdraví
Věděli jste, že vzduch v uzavřených místnostech může obsahovat podle některých zahraničních studií až pětkrát více nečistot a dráždivých částic než ten venku? Pokud máte doma alergiky, malé děti nebo domácí mazlíčky, bylo by lepší mít doma účinnou čističku vzduchu. Čistý a svěží vzduch, který dýcháme, ...
Článek: Budete stavět dům? Jak probíhá vypracování projektu od A po Z
Chystáte se stavět rodinný dům a zajímá vás, co vše obnáší kompletní proces zpracování individuálního projektu?
Článek: Připravte si poctivý boršč. Chuťovou bombu plnou vitaminů
Boršč má původ v Ukrajině, odkud se rozšířil nejen do okolního Ruska a Polska, ale i do Finska a až na Kavkaz. Každá rodina borčš upravuje podle svého zvyku. Vyzkoušejte boršč podle blogerky Live With Anny, a rozhodně ho vařte v tom největším hrnci, co doma máte. Je totiž tak dobrý, že jeden talíř rozhodně nebude ...
Článek: Staňte se mistrem v grilování. Soutěž o 3 sady BBQ koření
V srdci amerického grilovacího umění leží metoda "low and slow barbecue". Vyžaduje trpělivost a čas, neboť maso se pomalu peče při nízkých teplotách. Tímto způsobem se dosahuje neuvěřitelné šťavnatosti a intenzivní chuti. Klíčem k úspěchu je také správné použití koření. Američané mají dlouholetou tradici ve ...
Článek: Ať má Valentýn grády! 3x recept na valentýnský drink
Chystáte se oslavit svátek svatého Valentýna v příjemné společnosti? Ať už ve dvojici se svou polovičkou nebo v kruhu dobrých přátel, zabodovat můžete nejen dobrým jídlem, ale i míchanými drinky. Zapomeňte ale na klasiku a tentokrát stavějte na nápadité receptuře hodné špičkového barmana.
Článek: Masopust sa krátí, už sa nenavrátí: masopust, fašank, ostatky, končiny
Masopustní období začíná hned po Třech králích. Provázejí ho plesy, zabijačky, dříve také svatby. Je to radostná doba plná hodování, tance, zpěvu a veselí. To, čemu ale dnes říkáme masopust, tedy průvod masek či obchůzka po sousedech, se odehrává až na samém konci tohoto období, tradičně o masopustní neděli ...
Článek: Proč si vybrat chytrý termostat tado°
Život ve 21. století nám nabízí stále více možností ve prospěch našeho pohodlí. Jednou z oblastí, kde můžeme využít moderní technologie ke zlepšení života, je i efektivní řízení teploty v našich domovech. Chytré termostaty tado° přinášejí mnoho výhod, zejména úsporu energie, pohodlí a ekologický přínos.
Článek: Recepty na zabijačkové pochoutky podle Pepy Nemravy
Únor v mnoha krajích patří masopustnímu veselí a tradičním zabijačkám. Pokud si budete vlastní zabijačkové pochoutky připravovat i vy, vyzkoušejte osvědčené recepty na domácí tlačenku a sulc podle Pepy Nemravy.
Článek: Soutěž o tyčový mixér Amica
Usnadněte si práci v kuchyni díky tyčovému mixéru, kterému nedělá problém rozmixovat ani mražené ovoce. Tyčový mixér Amica BL 6016 s 800W motorem je mimořádně výkonný kuchyňský pomocník. Pro dosažení optimální konzistence nabízí mixér plynulou regulaci rychlosti. Čepele jsou vyrobeny z nerezové oceli, čímž jsou ...
Článek: Modernizace panelákové kuchyně levně a efektivně
Chtěli byste zrekonstruovat kuchyň ve starším bytě, ale nemáte velký rozpočet? Nový moderní vzhled jí můžete dopřát pomocí nátěrů i bez vysokých nákladů, a to v šesti jednoduchých krocích! Místo výměny kuchyňské linky ji stačí během jednoho dne zrenovovat. Když navíc kuchyni dopřejete i čerstvou výmalbu, bude ...
Článek: Vitaminy ve skleničce: Zimní džemy
Čerstvé pečivo a domácí marmeláda - oblíbená snídaňová kombinace, která potěší snad každého. Vybrali jsme pro vás trojici netradičních receptů na džemy a marmelády, které nejen že potěší vaše chuťové buňky, ale také jsou zásobárnou cenných vitaminů.
Článek: Svačinková bramboračka podle Pepy Nemravy
Hustá polévka vonící po sušených houbách, majoránce a česneku. Polévka, kterou se nikdy nepřejíme. Skromná, a přesto nabitá mnoha skvělými ingrediencemi. Bramboračka patří ke klasikám české kuchyně. Nejradši ji vaříme na podzim a v zimě, kdy ji můžeme podávat jako samostatnou teplou večeři. Vyzkoušíte recept od ...
Článek: Selským rozumem: Výdaje za energie snížíte zateplením
Na sociálních sítích najdeme množství tvrzení, která mohou oklamat nejen spotřebitele, ale také samotné výrobce. Nereálné úspory, nereálná řešení, materiály i termíny. Rozhodnutí o volbě nejlepších materiálů pro stavbu nového rodinného domu najdeme ve zkušenostech, doporučeních a příkladech vyplývajících ...
Článek: Konec roku 2023 patřil výrobě domácího salámu
Na posledním kurzu výroby domácích uzenin s Mistrem Málkem v roce 2023 se nadšení účastníci seznámili s postupem výroby pravých domácích adventních salámů. Jestliže byste se také chtěli dívat pod ruce šikovného mistra řezníka a získat cenné zkušenosti, budete mít možnost na dalším kurzu, který proběhne už na ...
Článek: Vaříme španělské ptáčky
Španělský ptáček, dušený závitek z hovězí roštěné naplněný anglickou slaninou, párkem, vajíčkem a kyselou okurkou, patří ke klasickým jídlům české kuchyně. Ke svému jménu snad přišel díky španělským kuchařům, kteří vařili na dvoře císaře Rudolfa II.. Během staletí se recept měnil, až získal ...
Článek: Tříkrálová bábovka. Kdo najde minci?
Ve svátek Tří králů se v mnoha zemích pečou takzvané tříkrálové koláče, které v sobě ukrývají figurku krále nebo zapečenou minci pro štěstí. Zpestřete si s dětmi konec vánoční doby a vyzkoušejte recept na tříkrálovou bábovku. Kdo ve svém kousku objeví minci pro štěstí?
Článek: Víte, jak si správně čistit zuby? Vyvracíme nejčastější mýty spojené s čištěním chrupu
Děláme to každý den minimálně dvakrát, i přesto má ale spousta z nás s čištěním zubů spojené nepravdy. Slyšeli jste, že elektrické kartáčky ničí dásně více než ty běžné? Máte zakódované, že zuby stačí čistit jen dvě minuty ráno a večer? A znáte tu o tom, že mléčné zoubky se nemusí čistit vůbec? ...
Článek: Velká vánoční soutěž 2023
Zasílejte nám fotografie s vánoční a zimní tematikou a hlasujte pro ty nejpovedenější ve Velké vánoční soutěži. Své hlasy můžete fotkám přidělovat na této stránce až do 24. ledna 2024.Aktualizace (24.1.2024): Soutěž byla ukončena. Výherce najdete ZDE.
Článek: Silvestrovské pohoštění: Rychlé slané dobroty
Že jsou slané chipsy a tyčinky už trochu nuda? Připravte na silvestrovskou oslavu tyto rychlé slané dobroty, kterými rodinu a přátele potěšíte. Do snadné přípravy můžete zapojit i děti.
Článek: Domácí vaječný likér
Někdo si nedokáže Vánoce představit bez vanilkových rohlíčků, někdo bez kapra s bramborovým salátem a mnozí z nás se těší, až si s přáteli přiťuknou domácím vaječným likérem. My jsme vyzkoušeli recept blogerky Jany Šmíd Winterové a musíme vás upozornit, připravte si koňak rovnou z dvojité dávky. Nikdy ho ...
Článek: Domácí vánočka podle Pepy Nemravy
I když Pepa Nemrava před pečením cukroví dá radši přednost poctivému kusu masa, podařilo se nám od něj získat recept na vánočku. Jestli si bez ní nedokážete představit vánoční snídani stejně jako my v redakci, vyzkoušejte tento prověřený recept.