Články vyhledané na "6":

Zobrazeno 60 - 90 výsledků z 205 nalezených.
Kartonové krabice nevyhazujte. Vyrobte si bytové doplňky

Článek: Kartonové krabice nevyhazujte. Vyrobte si bytové doplňky

Češi jsou příkladní v recyklaci kartonových krabic od vánočních dárků. Tři čtvrtiny (76 %) jich krabici od zaslaného zboží alespoň občas využijí pro odeslání jiné zásilky. Pokud jde o krabice od nového televizoru, skoro čtyři z deseti (39 %) si ji ponechá pro případ pozdějšího využití a 4 % ji použijí pro ...

Nová dotace na výměnu oken, vchodových dveří, zateplení fasády, střechy a dalších

Článek: Nová dotace na výměnu oken, vchodových dveří, zateplení fasády, střechy a dalších

Uvažujete o zateplení domu, výměně oken nebo vchodových dveří za účelem ušetření nákladů za vytápění? Právě je vypsán nový dotační program Nová zelená úsporám Light, který má za cíl podpořit finančně slabší domácnosti, aby si mohly dovolit své domy upravit.

Stufato s krůtím masem a polentou

Článek: Stufato s krůtím masem a polentou

Podzimní úrodu zeleniny využijte k přípravě této varianty báječného italského stufata. Jste-li vegetariáni, prostě vynechejte maso a slaninu. I z “pouhé” směsi zeleniny, olivového oleje a bylinek připravíte pokrm plný neodolatelných chutí.

Česnek je zelenina, léčivá rostlina i prastaré koření

Článek: Česnek je zelenina, léčivá rostlina i prastaré koření

Kdo nemá česnek a cibuli pod postelí, bývá často nemocný, říkali si chudí lidé v našich klimatických podmínkách. Dávno to však věděli například staří Egypťané, kteří si této aromatické rostliny vážili, a proto také dostávali dělníci stavějící pyramidy jako část své mzdy česnek. Jednu palici česneku denně ...

Podzim je pro výsadbu ovocných dřevin nejvhodnější

Článek: Podzim je pro výsadbu ovocných dřevin nejvhodnější

Od poloviny října do konce listopadu, není-li země zmrzlá nebo příliš rozbahněná, můžeme vysazovat ovocné dřeviny. Podzim je v našich klimatických podmínkách pro tuto činnost ideální.

Úspora energií od podlahy po střechu. Víme, s jakými materiály a technologiemi ušetříte

Článek: Úspora energií od podlahy po střechu. Víme, s jakými materiály a technologiemi ušetříte

Existují řešení, která umí snížit náklady na energie klidně o 30–⁠50 %. A když se jich spojí několik dohromady, už to na faktuře poznáte. V článku vám taková opatření dnes představíme: od zateplovacích systémů přes izolační skla až po rekuperační jednotky a fotovoltaiku.

Jak ušetřit za topení?

Článek: Jak ušetřit za topení?

S turbulentně rostoucími cenami energií a blížící se zimou je vhodné se zamyslet nad několika drobnými opatřeními, které vám pomohou ušetřit tisíce korun, aniž byste museli doma chodit v huňatém svetru. Tipy, jak na to, najdete v následujících řádcích.

Přichází čas dýní. Uvařte si pikantní polévku!

Článek: Přichází čas dýní. Uvařte si pikantní polévku!

Blíží se podzim a s ním i sezóna nových plodin, z kterých lze zpracovat chutné pokrmy. Pokud pěstujete dýně, nabízí se uvařit si ostrou a zdravou polévku. Získáte tak netradiční lehký pokrm, kterým na všechny uděláte dojem.

Fotovoltaická elektrárna s dotací až 205 000 Kč

Článek: Fotovoltaická elektrárna s dotací až 205 000 Kč

Zvažujete instalaci fotovoltaických panelů na střechu? Nejste jediní. Vlivem neustálého růstu cen energií se pro takové řešení rozhoduje stále více domácností.

Jak opravit kapající kohoutek rychle, levně a vlastníma rukama

Článek: Jak opravit kapající kohoutek rychle, levně a vlastníma rukama

Začala vám protékat páková baterie? Příčinou může být zrnko písku nebo nánosy vodního kamene, které způsobily prasknutí kartuše uvnitř baterie. V takové chvíli není nutné volat instalatéra ani kupovat nový drahý kohoutek. Plně postačí vyměnit pouze kartuš, kterou pořídíte za pár korun. Přinášíme vám ...

Jak na renovaci kuchyně svépomocí

Článek: Jak na renovaci kuchyně svépomocí

Kuchyň je vizitkou každé domácnosti. Zároveň se na ní ale nejrychleji projeví zub času. Zrenovovat kuchyňskou linku však nemusí být časově ani finančně náročné. Prozradíme vám jednoduché triky, jak ji můžete sami pomocí menších změn proměnit k nepoznání.

Chalupa jako První Pomoc při vedru k zalknutí

Článek: Chalupa jako První Pomoc při vedru k zalknutí

„Stěhuju se na chalupu!“, tak takto začíná mluvit naše babi ve chvíli, kdy do našeho rozpáleného města přijdou první vedra. Chalupa je vůbec lékem na více věcí. Jde o lék na duši i na naše zdraví.

Výroba závitů pro začátečníky

Článek: Výroba závitů pro začátečníky

Bez závitů – tedy hlavně šroubů, matic a závitových tyčí – bychom se dnes už těžko obešli. Vytvářejí totiž pevný a přitom rozebratelný spoj. Někdy ale máme tak specifické požadavky, že jim žádný spojovací materiál ze železářství nemůže vyhovět, a musíme si závit vyrobit sami. Poradíme vám, jak na ...

Výherci soutěže: Jaro u nás 2022

Článek: Výherci soutěže: Jaro u nás 2022

Představujeme výherce soutěže: Jaro u nás 2022. Gratulujeme vítězům a děkujeme všem, kteří nám zaslali krásné fotografie. 

Na výsev některých druhů zeleniny není pozdě ani v půli léta

Článek: Na výsev některých druhů zeleniny není pozdě ani v půli léta

Dobře udržované zeleninové políčko je prý stejně krásné jako záhon květin. Ekologicky zaměřeným pěstitelům, kteří chtějí pěstovat, sklízet a konzumovat zeleninu „bez chemie“, srdce při pohledu na ně jen plesá. Pěstování zeleniny však není jen výsadou nadšenců pro vše, co je bio-. Uspokojení z ...

Zbavte se hluku v bytě vhodnou izolací

Článek: Zbavte se hluku v bytě vhodnou izolací

Zvyšující se hladina hluku všude kolem nás klade větší nároky na klid v domácím prostředí. Ani doma se ale mnoho lidí hluku nezbaví. Stačí k tomu hluční sousedé, hlasitá hudba, televize z vedlejší místnosti anebo nejrůznější rušivé zvuky zvenku. Důsledkem života v permanentním hluku je častá únava, ...

Šest důvodů, proč se vyplatí pořídit si fotovoltaiku

Článek: Šest důvodů, proč se vyplatí pořídit si fotovoltaiku

Fotovoltaika zažívá v Česku nebývalý boom. V minulém roce bylo podle Solární asociace instalováno celkem 62 megawattů nových fotovoltaických elektráren, což je o 20,6 procenta více než o rok dříve.  Soukromníky ke koupi panelů motivuje například zvyšující se cena energií či snaha zajistit si energetickou ...

Soutěž o horkovzdušnou fritézu TEFAL

Článek: Soutěž o horkovzdušnou fritézu TEFAL

Nechcete se vzdát křupavých bramborových hranolků a poctivého smaženého sýru, ale přece jen vás po takovém obědě trápí svědomí? Značka TEFAL představila první horkovzdušnou fritézu Easy Fry & Grill EY501815, se kterou připravíte svá oblíbená jídla mnohem zdravěji než dosud. Nyní máte příležitost "zdravou ...

Krásná střecha lusknutím prstu

Článek: Krásná střecha lusknutím prstu

Slova z titulku jsou možná trochu nadnesená, nicméně zase tak daleko od pravdy nejsou, protože krásná nová střecha z přiložených fotek byla hotová za pouhých 8 dní. Tak krátký čas stačil k tomu, aby majitelé rodinného domu získali bezpečný domov, chráněný elegantní a stabilní střechou.

Svůj byt již pod cenou neprodáte

Článek: Svůj byt již pod cenou neprodáte

Nesprávným nastavením ceny mohou prodávající ztratit až 24 % z prodejní ceny. I proto přichází Reado s novým řešením pro realitní trh. Nabízí nejen ocenění nemovitostí, ale s Reado můžete svůj byt dokonce prodat a zůstat v něm, dokud nenajdete nový. Nebo s jistotou prodat nemovitost již do 48 hodin.

Na jaké parametry dát pozor při výběru klimatizace?

Článek: Na jaké parametry dát pozor při výběru klimatizace?

S výběrem klimatitace radí Ing. Robert Bicek, specialista na klimatizace a tepelná čerpadla značky Bosch:

Mistrovské a bezstarostné grilování díky technologii iGrill

Článek: Mistrovské a bezstarostné grilování díky technologii iGrill

Už žádné obavy z nedopečeného či spáleného kousku masa. Chytrá technologie iGrill promění v mistra grilování i úplného začátečníka.

Zlínský Design Week se letos zaměří na design, který pomáhá

Článek: Zlínský Design Week se letos zaměří na design, který pomáhá

V týdnu od 6. do 13. května se Zlín stane městem plným designu. Bohatý program zahrnující výstavy, workshopy, konference, přednášky, exkurze a řadu dalších akcí nabídne zájemcům 13. ročník festivalu Zlin Design Week, který pořádá Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati.

Příběh pana Martina: Denis, hlučný postrach okolí

Článek: Příběh pana Martina: Denis, hlučný postrach okolí

„Můj příběh je úplně obyčejný, nevidím na něm nic překvapivě jiného. Mám pocit, že takových jako já jsou tisíce,“ bagatelizuje už po vyhrané bitvě s hlukem pan Martin.

Soutěž Jaro u nás 2022

Článek: Soutěž Jaro u nás 2022

Nová velká soutěž, do které můžete zasílat své fotografie, odstartovala. Tentokrát se budeme těšit na fotky s jarní tematikou.Aktualizace: Soutěž byla ukončena 5.6.2022. Prohlédněte si výherce jarní soutěže.

Jak chladit vzduchotechnikou?

Článek: Jak chladit vzduchotechnikou?

Investoři, kteří uvažují nad systémem řízeného větrání s rekuperací, se stále častěji ptají, zda by bylo možné systém řízeného větrání využít také k chlazení objektu. Možností, jak chladit vzduchotechnikou, existuje několik a každá z nich má svá specifika a možnosti, ale také omezení.

Tichá kanalizace, nebo tichá pračka?

Článek: Tichá kanalizace, nebo tichá pračka?

Světová zdravotnická organizace doporučuje, aby hladina hluku v bytě přes den nepřesáhla čtyřicet decibelů. Pračka, spláchnutí toalety, hluk z kanalizace nebo špatně těsnící okno však mohou způsobit hluk mnohem vyšší. Co nejvíc ruší klid domova a do čeho se vyplatí investovat?

Nudle se zeleninou přelité vejci

Článek: Nudle se zeleninou přelité vejci

Na rodičovské dovolené jsem objevila pár podivných, ale malými i velkými strávníky, velmi oblíbených receptů. Chtěla jsem vařit jídla, která by obsahovala hodně zeleniny a přitom chutnala i dětem.

Solární střešní tašky Generon kombinují design s výkonem

Článek: Solární střešní tašky Generon kombinují design s výkonem

Betonové střešní tašky Terran Generon představují unikátní designové a současně energeticky účinné spojení výhod a předností betonových střešních krytin Terran a klasické střešní fotovoltaické elektrárny. Fotovoltaické články jsou u solárních tašek Terran Generon umístěny přímo do povrchu střešní krytiny. ...

BIOCAT pro bytovou výstavbu - ochrana proti vodnímu kameni

Článek: BIOCAT pro bytovou výstavbu - ochrana proti vodnímu kameni

Efektivní ochrana proti vodnímu kameni po celý životní cyklus vodovodní instalaceŠkody způsobené vodním kamenem bývají velmi drahé, avšak lze jim zabránit. V bytové výstavbě musí být kvalita vodovodní instalace trvale zaručena, protože ovlivňuje provozní i servisní náklady. Spolehlivá a dlouhodobě účinná technika ...