recepty

Smetanové brambory zapečené s brynzou

Zatímco v letních měsících můžeme koupit takzvanou letní brynzu, která se vyrábí z čerstvého ovčího mléka, základem zimní brynzy jsou hrudky ovčího sýra připraveného v létě a uchovávaného v sudech. Nejoblíbenějším a nejznámějším jídlem z brynzy u nás jsou patrně brynzové halušky, z tohoto chuťově výrazného lahodného sýra lze ale připravit i jiné dobroty. Například jednoduché zapečené smetanové brambory.

Ingredience
800 - 1000 g nových brambor
150 g brynzy
200 ml smetany
máslo

1/2 lžičky sladké papriky
trocha pálivé papriky
1 lžička drceného kmínu
sůl
petrželka
Příprava
Brambory okrájíme nebo oškrábeme a nakrájíme na cca centimetrové plátky. Do máslem vymazaného pekáčku dáme vrstvu brambor, na ni rozdrobíme brynzu, kterou posypeme sladkou i pálivou paprikou. Brynzu pokryjeme další vrstvou brambor, kterou jemně osolíme a okmínujeme. Povrch poklademe několika tenkými plátky másla, nakonec vše zalijeme smetanou.
Pekáček vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut při 160°C, až jsou brambory měkké a povrch začne zlátnout. Na talíři posypeme sekanou petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem.

Jako přílohu nebo lehké samostatné jídlo vyzkoušejte:
Citronové brambory
Mnoho zajímavého se o bramborách dočtete zde:
Brambory jsou důležitou složkou potravy
25.01.2019 | redakce Bydlení.cz
Tweet
Poslat e-mailem | Verze pro tisk
<< Cibulový krém s hráškem Vánoce bez lepku? I tak si je můžete užít >>

Související témata

  • Zeleninová a bezmasá jídla
  • Vaření
  • Bydlínkova kuchařka

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

Odebírat
newsletter

Bydlínkova kuchařka

  • Zapomenuté poklady české kuchyně: 3 tradiční recepty podle Pepy Nemravy, které si znovu zamilujete

    27.06.2025 - V době, kdy vládne avokádový toast, hummus a poke bowl, trochu...

  • Soutěž o Nemravně dobrou kuchařku

  • Hrníčková mramorová bábovka: Klasika, která nikdy nezklame

  • Recept: Domácí uzený salám se sýrem

  • Masopustní hodování podle Pepy Nemravy

  • >> všechny články

Zeleninová a bezmasá jídla

  • Jak se slaví Vánoce u Pepy Nemravy

    23.12.2024 - Jak vypadá štědrovečerní menu u kuchaře? Je zastáncem klasiky, nebo...

  • Vánoce na poslední chvíli: Jedlé dárky

  • 2 variace bramborového salátu podle Pepy Nemravy

  • Uzení bez masa! Že je to nemožné? Přesvědčíme vás o opaku

  • >> všechny články

Vaření

  • Jak správně a často čistit gril

    30.06.2025 - K létu grilování jednoznačně patří. Abyste si vychutnali připravené...

  • České sporáky a kamna na pevná paliva: Návrat k tradici s moderním přesahem

  • Soutěž: Moje léto 2025

  • Vstupte do letošní grilovací sezóny s originálními recepty z vašeho grilu

  • Vyhlášení výherců soutěže Milujeme jídlo

  • >> všechny články

Magazín

  • Uchovejte si ty nejcennější vzpomínky a vytvořte knihu, k níž se budete vracet po celý život
  • Nová sběrnice Smart Hub: Moderní řešení pro dálkové odečty v souladu s legislativou
  • Soutěž: Vyhrajte prací papírky a přírodní parfém od EcoHaus
  • Realizace: Barevný byt pro knihovnici
  • Jak správně a často čistit gril
  • >> všechny články

https://www.bydleni.cz

Menu

  • BYDLENI.CZ
    • Homepage
    • Kontakty
    • Reklama na BYDLENÍ.CZ
    • Redakce
    • O nás
    • ABSTRACT.CZ
  • INTERIÉR
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětský pokoj
    • Nábytek
    • Osvětlení
    • Stínicí technika
    • Design
    • Domácí spotřebiče
    • Vybavujeme interiér
    • Rady kutilům
    • Poradna
  • STAVBA
    • Rodinné domy
    • Bytové domy
    • Dřevostavby
    • Vytápění
    • Inteligentní domy
    • Architektura
    • Stavební materiály
    • Střechy
    • Okna
    • Dveře
    • Podlahy
    • Elektroinstalace
    • Zateplování
    • Zdravé bydlení
  • NOVÉ BYDLENÍ
    • Nové byty
    • Rodinné domy
    • Financování bydlení
    • Hypoteční úvěry
    • Inteligentní domy
    • seriál: Bydlení v novém
    • Poradna: Na reality s rozumem
  • HOBBY A ZAHRADA
    • Bazény
    • Bydlení v zahradě
    • Květiny
    • Zahradní nábytek
    • Zahradní technika
    • Rady kutilům
    • Vaření
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
    • Investiční bydlení
    • Jarní inspirace
    • Teplo v domě
    • Světy světla
    • Vybavujeme interiér
    • Realizace
    • Bydlení v novém
    • Bydlení v zahradě
    • Vybavujeme moderní koupelnu
    • Vybavujeme kuchyň
    • Další seriály
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • Bydlení.cz
  • Bydlínkova kuchařka

Stavebnictví

  • Rodinné domy
  • Dřevostavby
  • Stavební materiály
  • Zateplování
  • Podlahy
  • Dveře
  • Okna
  • Realizace

Interiér

  • Kuchyně
  • Koupelny
  • Ložnice
  • Dětský pokoj
  • Nábytek
  • Bytové doplňky
  • Domácí spotřebiče a elektronika
  • Zdravé bydlení

Financování bydlení

  • Investiční bydlení
  • Hypoteční úvěry
  • Stavební spoření

Nové bydlení

  • Developerské projekty
  • Na reality s rozumem
  • Inteligentní domy

Hobby a zahrada

  • Bazény a zastřešení
  • Zahradní architektura
  • Rady kutilům

Architektura, design, styl

Cykly a seriály

  • Vybavujeme interiér
  • Praktická moderní kuchyně
  • Teplo v domě

Bydlínkova kuchařka

Blog

Soutěže

Tržiště zpráv

ABSTRACT.CZ


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444

www.bydleni.cz
  • INTERIÉR
  • STAVBA
  • REALITY
  • HOBBY A ZAHRADA
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • KONTAKT

© 1999 - 2019 ABSTRACT, s.r.o. a dodavatelé obsahu. ISSN 1214 - 5548
Internetový portál BYDLENÍ.CZ je zdrojem registrovaným pod mezinárodním standardním seriálovým číslem ISSN 1214 - 5548 dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Publikování nebo šíření obsahu serveru nebo jakékoliv části zveřejněného materiálu jakoukoliv formou je bez předchozího písemného souhlasu vydavatele zakázáno.