Články vyhledané na "2":

Zobrazeno 60 - 90 výsledků z 445 nalezených.
Jak vybrat kvalitní klimatizaci

Článek: Jak vybrat kvalitní klimatizaci

Podle čeho vybrat kvalitní klimatizaci? Jaké faktory jsou rozhodující? Zeptali jsme se pana Ing. Roberta Bicka, specialisty na klimatizace a tepelná čerpadla značky Bosch.

Poctivá kulajda podle Pepy Nemravy

Článek: Poctivá kulajda podle Pepy Nemravy

Kulajda je jedna z polévek, která nás svou chutí vrátí do dětství. Pamatujeme si ji přesně tak, jak nám ji připravovala babička. Poctivou, hutnou a vonící po kopru. Ochutnejte kulajdu podle kuchaře Pepy Nemravy.

Šípkový fresh. Nadopujte se vitaminem C

Článek: Šípkový fresh. Nadopujte se vitaminem C

Až se vydáte na podzimní procházku do přírody, všímejte si zářících červených plodů šípkové růže a několik si jich nasbírejte. Šípek představuje pro tělo vitaminovou bombu. Kromě rakytníku neobsahuje žádný jiný plod tolik vitaminu C jako šípek a právem bývá řazen k nejlepším přírodním lékům, které ...

V 16 letech si začal stavět vlastní dům

Článek: V 16 letech si začal stavět vlastní dům

Není nic neobvyklého postavit si dům vlastníma rukama, pokud zrovna nejste student a není vám teprve šestnáct let. Radek Pospíšil v tomto věku začal stavět svůj první tiny house. Nyní v něm žije a se stavbou mobilních domů rozhodně nepřestal.

Houbová omáčka podle Pepy Nemravy

Článek: Houbová omáčka podle Pepy Nemravy

Měli jste to štěstí a odnášíte si z lesa košík plný hub? Připravte si k obědu výbornou houbovou omáčku podle kuchaře Pepy Nemravy. Omáčka vás nadchne poctivou a plnou chutí a pokud si k ní upečete Pepův špekový knedlík, je jisté, že si většina u stolu bude žádat druhou porci.

Soutěž o 3 knihy Sušíme doma

Článek: Soutěž o 3 knihy Sušíme doma

Sušit nemusíte jen jablka nebo houby. V knize Sušíme doma od Aleny Molinové najdete inspirativní recepty a návody, jak zužitkovat letní i podzimní úrodu. Zapojte se do soutěže o 3 výtisky.

Švestky dozrály. Vychutnejte si je s vínem

Článek: Švestky dozrály. Vychutnejte si je s vínem

Švestky si rozumí s masem, tvarohem, mákem a samozřejmě s alkoholem. Jejich chuť podtrhne výrazné koření jako skořice nebo kardamom. Vyzkoušejte lahodnou verzi džemu pro dospělé - ozvláštněnou o portské víno.

Tajemství krásných vlasů? Zdravá pokožka hlavy

Článek: Tajemství krásných vlasů? Zdravá pokožka hlavy

Krásné vlasy nejsou jen o samotných pramenech, ale velmi důležitou roli hraje i pokožka hlavy. Její zdraví ovlivňuje celá řada faktorů. Narušení neviditelného mikrobiomu, lipidové ochranné bariéry a další negativní vlivy mohou vést k řadě problémů. Jednoduše řečeno: Chcete-li se pyšnit zdravou ...

Tepelná čerpadla AC Heating - revoluce v účinnosti

Článek: Tepelná čerpadla AC Heating - revoluce v účinnosti

Hledáte způsob, jak radikálně snížit náklady na vytápění ve vašem domě? Představujeme vám tepelné čerpadlo vzduch-voda od značky AC Heating, které vyniká v úspoře energie takovým způsobem, že zpochybňuje pozici tepelných čerpadel země-voda v oblasti rodinných domů.

Soutěž: Chytrá zásuvka Philips Hue - váš dům, vaše pravidla

Článek: Soutěž: Chytrá zásuvka Philips Hue - váš dům, vaše pravidla

Proměňte obyčejná svítidla na chytré osvětlení! Malým, nenáročným příslušenstvím, jakým je chytrá zásuvka Philips Hue Smart Plug, můžete proměnit jakékoli svítidlo, a to bez dalších kabelů a složité instalace na chytré osvětlení.

Spravujte domácnost chytře

Článek: Spravujte domácnost chytře

Produkty chytré domácnosti nás obklopují čím dál více a dokážou nám významně usnadnit každodenní život. Jaké by tedy ve vaší domácnosti neměly chybět? Zde jsou tři tipy, co ušetří čas, peníze i starosti.

Švestkové čatní

Článek: Švestkové čatní

Indické čatní je chuťová přísada, kterou z Indie přivezli do Evropy Angličané a její název přepisovali jako chatney nebo chutney. Tato dobrota se z mnoha různých ingrediencí a různými způsoby vyrábí i v zemi svého původu. V Evropě si čatní brzy získalo oblibu a množství variací se ještě rozšířilo. Jeho základem ...

Vybíráme tepelné čerpadlo. Jaké výhody má čerpadlo vzduch/voda?

Článek: Vybíráme tepelné čerpadlo. Jaké výhody má čerpadlo vzduch/voda?

Tepelné čerpadlo se dlouhodobě zařadilo na seznam výrobníků tepla našich domácností, a to především jako symbol zdroje s nízkými náklady na energii. Navíc si drží prvenství na žebříčku ekologického vytápění.

Vybíráme krbovou vložku podle tvaru skla

Článek: Vybíráme krbovou vložku podle tvaru skla

Krby nebo krbové vložky propůjčují interiéru nezaměnitelný vzhled, vytvářejí útulné prostředí a stávají se výjimečným doplňkem. Se stylem vašeho interiéru mohou dokonale splynout nebo se stát nepřehlédnutelnou dominantou místnosti. Je pouze na vašem rozhodnutí, jaký design si vyberete.  Jedním z mnoha faktorů, ...

Jak připravit udírnu na podzimní uzení

Článek: Jak připravit udírnu na podzimní uzení

Podzimní měsíce přinášejí nejen barevné listí a svěží vzduch, ale také tradiční chvíle strávené u udírny. Uzení masa je uměním, které se předává z generace na generaci, a každý rok nás tato tradice spojuje s našimi kořeny a s radostmi jednoduchých životních potěšení. Ať už jste zkušeným "uzenářem" nebo se ...

Pilaf z hnědé rýže s čerstvým podzimním špenátem

Článek: Pilaf z hnědé rýže s čerstvým podzimním špenátem

Máte rádi rýži? Pokud ano, střídáte pravděpodobně různé druhy bílé, z nichž každý má své vlastnosti a chuť a hodí se k různým úpravám. Rozhodně stojí zato přidat občas do jídelníčku i hnědou rýži, která má o něco vyšší obsah vlákniny, bílkovin a dalších živin a k tomu velmi příjemnou, mírně ...

Jak DELTA hodnotí přínosy digitalizace na nově vznikající multifunkční čtvrti Hagibor v Praze?

Článek: Jak DELTA hodnotí přínosy digitalizace na nově vznikající multifunkční čtvrti Hagibor v Praze?

Snaha o co nejefektivnější řízení výstavby kancelářské čtvrti Hagibor v Praze 10 vedla společnost DELTA Group ČR k zavedení platformy pro digitalizaci ve stavebnictví PlanRadar. Své zkušenosti a postřehy prezentuje Ing. Marcel Holub, projektový manažer DELTA Group ČR.

Polévka gazpacho - rajská dobrota

Článek: Polévka gazpacho - rajská dobrota

Tradiční španělská zeleninová polévka gazpacho se připravuje ze syrových ingrediencí a servíruje se studená.  S kombinací zeleniny lze určitě zajímavě experimentovat, základem klasického gazpacha jsou ale vždy dobře vyzrálá červená rajčata. Kvalita jejich chuti ovlivní zásadně celý výsledek.

Spojení exotického dřeva, hliníku a kortenu

Článek: Spojení exotického dřeva, hliníku a kortenu

Dům, který vám dnes představíme, je prototypem moderního bydlení dneška. Nachází se v malebné krajině na okraji Prahy a k jeho výstavbě byly použity výhradně přírodní materiály. Kolemjdoucí na první pohled zaujme tvarové i půdorysné řešení domu. Ten sestává ze dvou do sebe vetknutých objektů. Hlavní objekt je ...

Noční stolek ze dvou chlebníků. Jak na to?

Článek: Noční stolek ze dvou chlebníků. Jak na to?

Dřevěné chlebníky nemusejí zdaleka sloužit jen k odkládání pečiva. Můžete z nich jednoduše vyrobit i originální doplňky do interiéru! Třeba tento odkládací stolek, který se hodí nejen do ložnice vedle postele, ale také třeba do obývacího nebo dětského pokoje. Vodou ředitelné krycí barvy Balakryl totiž mají atest na ...

Piperáda s vejci

Článek: Piperáda s vejci

Piperáda je jídlo z paprik, rajčat a cibule a pochází z oblasti Biskajského zálivu. V různých verzích se připravuje v Gaskoňsku i Baskicku. Do tohoto gaskoňského receptu se přidávají vejce, takže piperáda je nejen ještě barevnější, ale i vydatnější. Hledáte-li recept na snadnou a chutnou večeři nebo i na improvizovaný ...

Pečeme domácí pizzu

Článek: Pečeme domácí pizzu

Kdo by neměl rád pizzu? Křupavé okraje, voňavé provensálské koření, oblíbený sýr a šunka. Vyzkoušeli jsme recept na domácí pizzu z pouhých pěti ingrediencí. Na vás už je jen vybrat, čím pizzu ozdobíte. Vyhraje zelenina, žampiony nebo třeba olivy?

Jak se nespálit při výběru krbové vložky

Článek: Jak se nespálit při výběru krbové vložky

Se správným výběrem krbu vám pomůže váš krbař. Před jeho návštěvou je ale dobré vědět, jak se na stavbu krbu či kamen nachystat a mít základní představu o možných variantách řešení. Zde je několik základních tipů na to, co si pohlídat.

Zapomenuté klíče nebo hořící žehlička. Jak ochránit domácnost před nejčastějšími riziky?

Článek: Zapomenuté klíče nebo hořící žehlička. Jak ochránit domácnost před nejčastějšími riziky?

Domov. Místo, kde trávíme čas s našimi nejbližšími, prožíváme spoustu štěstí a radosti. To se ale může jako mávnutím proutku změnit, když přijde požár, nehoda způsobená vodou, živly anebo nás navštíví lupič. Jaká jsou nejčastější rizika, která v domácnosti hrozí? V článku ale také zjistíte, co dělat, aby ...

Červenec voní po levandulových sirupech a džemech

Článek: Červenec voní po levandulových sirupech a džemech

Podnikli jste výlet na levandulovou farmu, nebo vám tyto nádherně vonící rostliny rostou přímo pod oknem? Přemýšlíte, jak s touto královnou mezi nám známými středomořskými bylinkami, naložíte? Využití levandule je široké  - od sušených svazků zavěšených ve skříni proti molům přes kosmetiku až po kuchyni.

Budete stavět dům? Inspirujte se v katalogu projektů rodinných domů NÁŠ DŮM

Článek: Budete stavět dům? Inspirujte se v katalogu projektů rodinných domů NÁŠ DŮM

Budete stavět rodinný dům a potřebujete vypracovat projekt? Nemáte představu, jak by měl váš nový dům vypadat? Inspirujte se v novém katalogu projektů rodinných domů a využijte služeb architektonické kanceláře, která připraví projekt na základě konkrétních požadavků.

Ochutnejte domácí pistáciovou zmrzlinu

Článek: Ochutnejte domácí pistáciovou zmrzlinu

Co nejlépe osvěží v horkých letních dnech? Samozřejmě zmrzlina! My milujeme pistáciovou, a rovnou tu domácí - bez chemie, umělých barviv, konzervantů, emulgátorů a stabilizátorů. Se správnými ingrediencemi, jako jsou mascarpone a pistáciové máslo, získáte plnou a silnou chuť, kterou si zamilujete.

Aura Statenice nabízí výjimečné bydlení v klidné lokalitě u Prahy

Článek: Aura Statenice nabízí výjimečné bydlení v klidné lokalitě u Prahy

Ve středočeské obci Statenice, pouhé 4 km od západní hranice Prahy, vzniká nový rezidenční projekt. Designové domy jsou ideální volbou pro rodiny, jejichž členové potřebují mít centrum metropole pohodlně dostupné, ale zároveň nechtějí žít v ruchu a shonu města. Prémiové vily poskytnou svým rezidentům bydlení v ...

Makový dort s citronovým mascarpone

Článek: Makový dort s citronovým mascarpone

Dort z máku? A ještě ke všemu bez mouky? Jak to může chutnat? Věřte, že skvěle. Inspirovali jsme se na blogu Veselé borůvky, vyzkoušeli ho a chutnal všem.

Netradiční jahodové džemy

Článek: Netradiční jahodové džemy

Sezóna jahod je v plném proudu. Pokud byste si jejich chuť chtěli uchovat i pro následující dny, pustťe se do přípravy jahodového džemu. Vybrali jsme pro vás pět netradičních receptů, ve kterých se jahodová chuť snoubí s bezem, vínem nebo třeba se sektem. Který džem si zamilujete vy?