Články

Zobrazeno 390 - 420 výsledků z 1000+ nalezených.
Dnes se vyplatí jen ta nejúspornější tepelná čerpadla

Článek: Dnes se vyplatí jen ta nejúspornější tepelná čerpadla

Vysoké ceny energií zcela mění pohled na tepelná čerpadla. Zatímco dříve stačilo pro snížení nákladů na vytápění jakékoliv tepelné čerpadlo, dnes mají smysl jen ta nejúspornější z nich. Mezi jednotlivými typy tepelných čerpadel i jednotlivými výrobky jsou obrovské rozdíly ve spotřebě elektřiny a před ...

Ozvučte si pergolu, terasu nebo balkón. S chytrým zesilovačem Dexon to jde snadno

Článek: Ozvučte si pergolu, terasu nebo balkón. S chytrým zesilovačem Dexon to jde snadno

Co si takhle zpříjemnit chvíle relaxu? Pustit si oblíbenou hudbu, poslouchat audioknihu. Ale o dost kvalitněji než z položeného telefonu na stole, jehož zvuk je otřesný, nebo ze sluchátek do uší, které vás unavují.

Vybíráme venkovní markýzy

Článek: Vybíráme venkovní markýzy

Připravte se na dny plné slunce. Pořiďte si markýzu na terasu či balkon a vychutnejte si letní dny bez omezení. Markýza vám poskytne nejen stín a ochranu před deštěm při venkovním posezení, ale také pomůže zmírnit intenzitu slunečního záření, které míří okny dovnitř domu.

Jak zatočit s jarními alergeny

Článek: Jak zatočit s jarními alergeny

Jaro klepe na dveře a spolu s ním přicházejí i nezvaní hosté v podobě alergenů. Pokud se v blízkosti alergenu ocitne zdravý člověk, mnohdy to ani nepostřehne. Na to samé setkání vyvolá imunitní systém alergika nepřiměřenou reakci.

Bezpečný domov a pohodlný život s Igloohome

Článek: Bezpečný domov a pohodlný život s Igloohome

Zapomenuté nebo ztracené klíče, zabouchnuté dveře či několikahodinové čekání na zámečníka. Katastrofické scénáře, které zná ze života snad každý z nás. S chytrými zámky a klávesnicemi od Igloohome však čerta na zeď malovat nemusíte. Zajistěte si bezstarostný život bez neustálého hledání klíčů a vyberte si ...

Vytvořte si jarní aranžmá s hyacinty

Článek: Vytvořte si jarní aranžmá s hyacinty

Cibulky, přesněji šupinaté hlízy hyacintů (Hyacinthus) se objevují na pultech květinářství již kolem Vánoc, ale největší nabídka nastává časně zjara. Právě po uložení vánočních dekorací jsou hyacinty tou správnou volbou, jak si vyzdobit (a zároveň příjemně provonět) byt. Vytvořte si jarní aranžmá podle ...

Jak si vytvořit útulné a bezpečné prostředí pro relaxaci?

Článek: Jak si vytvořit útulné a bezpečné prostředí pro relaxaci?

Pokud jste majiteli domu s bazénem nebo zahradou, nejspíš s blížícím se jarem přemýšlíte, jak si vytvořit ideální prostředí pro relaxaci a odpočinek. Pergola na terase a bazénové zastřešení jsou dva základní prvky, které mohou významně ovlivnit vzhled a funkčnost vašeho domova a zahrady. Díky nim si můžete ...

Jak snadno přivést jaro do interiéru

Článek: Jak snadno přivést jaro do interiéru

S přicházejícím jarem má většina z nás nutkání provést v interiéru nějaké změny. Pustíme se do radikální probírky šatníku, někdo se vrhne do výmalby a generálního úklidu, odkládáme silné zimní přikrývky a v neposlední řadě pokukujeme po bytových doplňcích, které by navodily jarní atmosféru u nás doma.

Fagor – spotřebiče, které znáte

Článek: Fagor – spotřebiče, které znáte

FAGOR Electrodoméstico je španělská značka domácích spotřebičů, která se pyšní dlouhodobou tradicí. Ve Španělsku si značka získala srdce svých zákazníků, ale její úspěch sahá i do jiných částí Evropy, Severní a Jižní Ameriky.

Jak se zbavit octomilek v kuchyni

Článek: Jak se zbavit octomilek v kuchyni

Octomilky, také známé jako vinné mušky nebo ovocné mušky, jsou malými hmyzími škůdci, kteří se živí kvasícím ovocem, vínem a octem. Tyto mušky se rády usazují v kuchyni a mohou být velmi otravné. Existuje několik zásad, jak jim zabránit v šíření a jak se jich zbavit.

Náklady za energie snížili na třetinu

Článek: Náklady za energie snížili na třetinu

Neodkládat řešení, jak uspořit za energie, se jim vyplatilo. Rozdíl poznali již v prvním roce, kdy pořídili tepelné čerpadlo. Při výměně zdroje tepla nebyly nutné žádné stavební úpravy.

Chaloupka v Bukovanech. S citem k tradici a místu

Článek: Chaloupka v Bukovanech. S citem k tradici a místu

Až budete poznávat krásy Slovácka, možná vás cesta zavede i do Bukovan nedaleko Kyjova, malé vesničky propletené vinařskými uličkami, s unikátní moderní Kaplí svatého Jana Pavla II. nebo větrným mlýnem, který je již z dálky viditelnou dominantou kopce nad obcí. V jedné z uzounkých uliček naleznete také Bukovanskou ...

Sídlo podnikání pro OSVČ - výhody a nevýhody sídla ve vlastním bydlení

Článek: Sídlo podnikání pro OSVČ - výhody a nevýhody sídla ve vlastním bydlení

Podnikáte nebo přemýšlíte, že se do vod podnikání na volné noze v nejbližší době pustíte? Jednou z věcí, kterou budete muset řešit, je sídlo podnikání. Jak u OSVČ sídlo funguje a jaké jsou (ne)výhody mít ho na vlastní domácí adrese?

Atraktivní a bezpečná terasa, kterou si rodina z Plzeňska zamilovala

Článek: Atraktivní a bezpečná terasa, kterou si rodina z Plzeňska zamilovala

Rodinná novostavba v západních Čechách dokonale snoubí eleganci s funkčností. K atraktivnímu vzhledu domu a jeho bezprostředního okolí přispívá i na první pohled jednoduchá, částečně zastřešená terasa z kompozitních prken Terafest®.

Jaký byl vývoj rezidenčního trhu v roce 2022 a jaký očekáváme výhled na rok 2023?

Článek: Jaký byl vývoj rezidenčního trhu v roce 2022 a jaký očekáváme výhled na rok 2023?

Rezidenční trh byl v roce 2022 ovlivněn několika faktory, které zapříčinily utlumení poptávky ve srovnání s rokem 2021 o 58 %. V roce 2021 se prodalo 7450 nových bytů, zatímco v roce 2022 jich bylo 3100.

Technistone i letos představil své 3 novinky a chystá další překvapení

Článek: Technistone i letos představil své 3 novinky a chystá další překvapení

Oblast interiérového designu je krásná, živoucí a stylově proměnlivá. Technistone proto každoročně představuje svým zákazníkům nové, moderní odstíny tvrzeného kamene, které jsou v souladu s nejnovějšími světovými trendy. Společnost se neustále rozrůstá a hledá nové strategie, aby mohla svým klientům ...

Když uzeniny, tak poctivé, doma vyrobené. Ukážeme vám, jak na to

Článek: Když uzeniny, tak poctivé, doma vyrobené. Ukážeme vám, jak na to

Téma výroby domácích uzenin, jako jsou klobásy, uzené nebo salámy, v poslední době rezonuje čím dál více. Je to dáno patrně horšící se kvalitou nabízených uzenin v obchodech a rostoucími cenami. Tento trend nabral sílu v druhém roce koronavirové epidemie, když lidé zjistili, že udit mohou snadno sami a doma. Do udírny ...

Sen o vodních radovánkách ve vlastním bazénu se může snadno stát skutečností

Článek: Sen o vodních radovánkách ve vlastním bazénu se může snadno stát skutečností

Rodinná dovolená u moře je prima věc. Jenže za týden dva skončí. Zbyde pár hezkých zážitků, které ovšem brzy vyprchají, a hromádka fotek v mobilu. A zůstane i díra v úsporách. Prázdninové pobyty u moře totiž kvůli drsné inflaci příšerně podražily. Za čtyřčlennou rodinu utratíte ve slušném hotelu tolik, že ...

Nárůsty cen energií je netrápí. Saunu i bazén využívají dál

Článek: Nárůsty cen energií je netrápí. Saunu i bazén využívají dál

Přestěhování do novostavby bylo splněným snem. Dům má saunu i bazén, proto suma za energie majitele hodně překvapila – příjemně. Díky tepelnému čerpadlu platí jen 8250 Kč měsíčně.

Inspirujte se výběrem podlah od designérů pořadu Jak se staví sen

Článek: Inspirujte se výběrem podlah od designérů pořadu Jak se staví sen

Každý, kdo sleduje trendy v oblasti interiérového designu nebo se chystá třeba rekonstruovat, zná pořad Jak se staví sen na TV Prima, který je věnován kompletním proměnám interiérů.

Povlečení jako svatební dar

Článek: Povlečení jako svatební dar

Zanedlouho se naplno rozjede svatební sezóna. Pokud jste byli pozváni jako hosté, jistě budete řešit svatební dar. I když většina novomanželů uvítá univerzální peněžní dary, nikdy nešlápnete vedle také s kvalitním povlečením z přírodních materiálů, které budou obdarovaní využívat každý den.

Zahradníkův blog: Únor

Článek: Zahradníkův blog: Únor

Je snad přirozené, předpokládáme-li na začátku února, že aspoň v tomto měsíci nějaký sníh napadne. Přísloví o bílém únoru, který sílí pole, patří k nejznámějším, znají je i děti. Jak to tak vypadá, letos v únoru pole moc bílá nebudou.

Vstup do domu, oheň a ložnice. Stěžejní body pro Feng Shui

Článek: Vstup do domu, oheň a ložnice. Stěžejní body pro Feng Shui

Důležitou součástí našeho života je prostor, ve kterém trávíme svůj čas, ať už v práci nebo doma. Proto bychom mu měli věnovat dostatečnou pozornost. Jednou z možností, jak pracovat s prostorem, je využití znalostí starého čínského umění Feng Shui. Ve staré Číně, když si lékař nevěděl rady, šel „léčit ...

Známe vítěze Velké vánoční soutěže

Článek: Známe vítěze Velké vánoční soutěže

Představujeme výherce Velké vánoční soutěže a děkujeme všem zúčastněným za zaslané fotografie i rozdané hlasy.

Jak se zbavit blech v domácnosti

Článek: Jak se zbavit blech v domácnosti

Blechy jsou nepříjemným problémem, který může způsobovat svědění a alergie u lidí i zvířat. Existuje několik způsobů, jak se jich zbavit.

Ušetřete až 20 % za topení!

Článek: Ušetřete až 20 % za topení!

V dnešní době je zdražování energií velkým problémem a ceny neustále rostou. Ušetřit za topení tak zní rozhodně lákavě, zvláště v této nelehké době. Podívejte se na pětici krbových kamen na tuhá paliva, které jsou schopny vám ušetřit až 20 % ceny!

Rekonstrukce koupelny. Kde najít šikovné řemeslníky a kvalitní vybavení?

Článek: Rekonstrukce koupelny. Kde najít šikovné řemeslníky a kvalitní vybavení?

Zimní období přeje rekonstrukcím. Jednou z největších bývá rekonstrukce koupelny, která se obvykle neobejde bez většího bourání. Pokud plánujete novou koupelnu, nejprve určitě dobře zvažte stávající umístění rozvodů a vývodů odpadu a vody, které vás následně budou limitovat.

Pomůžeme vám zaplatit účty. To není sen, ale realita

Článek: Pomůžeme vám zaplatit účty. To není sen, ale realita

Náklady na energie jsou nyní tak vysoké, že si většina z vás láme hlavu, jak to všechno zvládne. Cest je několik. Nemusíme přetápět místnosti, více se oblečeme, přejdeme na jiný zdroj tepla. Ale takhle se nedá žít věčně. Zkuste myslet dopředu a udělejte něco pro vaše pohodlí. Poradíme vám, jak na to.

Zimní zeleninová polévka z české zahrádky

Článek: Zimní zeleninová polévka z české zahrádky

Všechny ingredience, které do této voňavé polévky potřebujeme, jsou běžné na našich zahrádkách a jsou snadno dostupné také v zimě. Příprava mnoho práce nedá a výsledkem můžete večer příjemně překvapit rodinu unavenou pošmournými dny.

Automatizace domu zajistí úspory energií

Článek: Automatizace domu zajistí úspory energií

Automatizace domu vyvolává představu luxusu spojeného s vysokými cenami. Kromě zlepšení komfortu bydlení a hračky pro milovníky nových technologií nic více nepřináší. Omyl! Pořízení automatizované domácnosti už nemusí představovat nedostupnou investici. A navíc s chytrým bydlením se ušetří na ...