Články

Zobrazeno 360 - 390 výsledků z 1000+ nalezených.
Jarní očista aneb Recepty na chutná zeleninová jídla

Článek: Jarní očista aneb Recepty na chutná zeleninová jídla

Různé formy jarní očisty, půstu a detoxu zkouší každé jaro celá řada lidí. Vybrali jsme pro vás inspirativní recepty z Postní kuchařky Pavla Drdela, který v ní zpracovává zeleninu od kořene po nať. 

Jaro je tu. Pusťte se do úklidu půdy

Článek: Jaro je tu. Pusťte se do úklidu půdy

Jaro je konečně tady. A jak už to bývá každý rok, hned nás první sluneční paprsky vytáhly do zahrad na jarní úklid. A nejen naše zahrada, ale i náš dům potřebuje jarní údržbu.

Do rekonstrukce bydlení nedávejte všechny úspory. Jaké možnosti financování máte?

Článek: Do rekonstrukce bydlení nedávejte všechny úspory. Jaké možnosti financování máte?

Financovat rekonstrukci bydlení není, při dnešních cenách, nic jednoduchého. Jen málokdo dokáže ušetřit potřebnou sumu, která se často vyšplhá hodně vysoko. Rozumné není ani obětovat veškeré úspory, a nakonec ani to stačit nemusí. Poradíme vám, jak zvolit tu správnou variantu financování.

Rekonstrukce historické budovy VIA UNA, jež znovu získala své nezaměnitelné charisma

Článek: Rekonstrukce historické budovy VIA UNA, jež znovu získala své nezaměnitelné charisma

Citlivá rekonstrukce budovy VIA UNA v těsné blízkosti historické dominanty Prašné brány proběhla pod taktovkou developera S+B Gruppe AG, architektonického studia Marani Architects a DELTA Group ČR. Této trojici se podařilo navrátit unikátní historické památce v samotném srdci Prahy opět lesk, kterým se budova pyšnila ...

Soutěž o 3 sonické zubní kartáčky Oclean

Článek: Soutěž o 3 sonické zubní kartáčky Oclean

Že nevíte, jaký je rozdíl mezi rotačním a sonickým zubním kartáčkem? Sonický kartáček je vybaven hlavicí oválného tvaru, která připomíná klasický manuální kartáček, rotační kulatou hlavicí. Oválná hlavice pokryje mnohem větší plochu při jednom pohybu, a proto je čištění zubů rychlejší i efektivnější. ...

Malujeme velikonoční vajíčka

Článek: Malujeme velikonoční vajíčka

Velikonoce jsou tady. Mnohého překvapily, s jakou rychlostí. Umýt okna už možná nestihnete, ale nabarvit vajíčka určitě ano.

Překvapte koledníky velikonočními sušenkami

Článek: Překvapte koledníky velikonočními sušenkami

Velikonoce, svátky jara, klepou pomalu ale jistě na dveře. Vedle tradičních beránků nebo mazanců zkoušíme rádi i nějaké ty novinky, abychom si zpestřili výběr a poznali nové chutě. Tentokrát padla volba na sušenky z mandlového másla – a byla to šťastná volba. Pochutnají si dospěláci i malí koledníci.

Zahrady se začínají probouzet. Vdechněte jim nový život

Článek: Zahrady se začínají probouzet. Vdechněte jim nový život

Také už máte doma za oknem zástup kelímků a natěšeně sledujete, jak se první klíčky všech těch paprik, rajčat, okurek a květinek derou na povrch zeminy? Na to, abychom je přesadili do skleníku nebo záhonu, máme ještě trochu času, který na zahradě využijeme k jiným důležitým činnostem. Správný zahrádkář se ale ...

Jak z obalu na dárek udělat dekoraci domova?

Článek: Jak z obalu na dárek udělat dekoraci domova?

Občas se stane, že si přineseme z nákupu obal na dárek, který nám nakonec nevyhovuje. Ale než se ho zbavíme, můžeme ho využít jinak a vytvořit z něj zajímavý dekorativní prvek pro náš domov.

Kdy se vyplatí fotovoltaika na rodinný dům?

Článek: Kdy se vyplatí fotovoltaika na rodinný dům?

Fotovoltaické panely jsou stále populárnější volbou pro domácí využití energie. Jejich instalace na rodinném domě však představuje významnou investici, a proto je důležité pečlivě zvážit, zda se jejich pořízení skutečně vyplatí. V následujícím článku se podíváme na několik faktorů, které by měly být při ...

5 tipů na velikonoční světelné dekorace

Článek: 5 tipů na velikonoční světelné dekorace

Blíží se Velikonoce, svátky jara a většina z nás si bude chtít vyzdobit domov. Nemusíte nutně nakupovat celou novou výzdobu, stačí ji ozvláštnit světelnými dekoracemi a váš domov rázem získá slavnostní atmosféru. Nechte se inspirovat pěti tipy na netradiční velikonoční dekorace.

Inspirace do zahrady - vzorové sestavy pro stěny, skalky, bylinkové zahrádky i posezení

Článek: Inspirace do zahrady - vzorové sestavy pro stěny, skalky, bylinkové zahrádky i posezení

Jaro probouzí nejen přírodu, ale i čilý ruch na zahradách. Ty je totiž nutné připravit na novou sezónu. A péče patří nejen rostlinám, ale také novým projektům. Také jste si naplánovali nové terénní úpravy, stavbu posezení u ohniště, soustavu vysokých záhonů, skalku nebo okrasnou stěnu? Máme pro vás inspiraci ...

Terasa na celý život

Článek: Terasa na celý život

Je krásné ráno a mlha napovídá, že den bude slunečný. Ráno ke snídani na terase přímo nabádá. Připravíme lahodnou kávu, která provoní vzduch, a na talířek nezapomeneme dát ani nějakou tu dobrotu. A taková rána máme díky rozhodnutí z minulého roku.

SanSwiss, specialista na sprchové kouty

Článek: SanSwiss, specialista na sprchové kouty

Sprchový kout je nedílnou součástí každé koupelny. Aby však sprchový kout sloužil řadu let a stále zářil, je důležité, aby byl vyrobený z kvalitních materiálů. Správnou volbu je SanSwiss, podívejme se společně na novinky v jeho sortimentu!

Zápis dětí do škol je tady. Vybíráme vhodný rostoucí nábytek

Článek: Zápis dětí do škol je tady. Vybíráme vhodný rostoucí nábytek

Duben je měsícem zápisů dětí do základních škol. Pokud i vy budete mít doma školáka, čeká vás v následujících měsících kolotoč změn a nutných příprav. Dítě, které bylo v mateřské škole zvyklé na celodenní aktivní pohyb, najednou usedne do školních lavic a k domácím úkolům. Vy budete nakupovat nejen školní ...

Stínění se solárním pohonem a dotací místo klimatizace

Článek: Stínění se solárním pohonem a dotací místo klimatizace

Stínicí prvky chrání dům či byt před přehříváním bez využití energeticky náročných klimatizací. Se solárními pohony Somfy je můžeme komfortně ovládat i bez elektrické instalace.

Pět klíčových faktorů, na které se zaměřit při výběru radiátoru

Článek: Pět klíčových faktorů, na které se zaměřit při výběru radiátoru

Radiátory jsou dozajista nejběžnějším zdrojem tepla, ale ne vždy jsou řešeny přesně dle potřeb daného interiéru a podmínek. Při výběru radiátorů je dobré brát v potaz určité důležité faktory, díky kterým nešlápnete vedle.

Připravujeme se na Velikonoce: Upečte si mazanec

Článek: Připravujeme se na Velikonoce: Upečte si mazanec

Chystáte se letos prožít Velikonoce v tradičním duchu? Pak na svátečním stole nesmí chybět mazanec. Recept jsme vybrali z Tradináře, knihy, která objasňuje konkrétní svátky, popisuje jejich obyčeje a zvyky, odkrývá jejich nadčasovou podstatu a promítá je do současného života rodin s dětmi. Obsahuje návody na společné ...

Odborníci radí: Když novou terasu, tak z kompozitního dřeva

Článek: Odborníci radí: Když novou terasu, tak z kompozitního dřeva

Znáte ten pocit, kdy se ještě po letech těšíte z rozhodnutí, které se ukázalo být výhodné a prozíravé? Právě teď máte příležitost takovou volbu učinit – pořiďte si novou kvalitní terasu od českého výrobce kompozitního dřeva, společnosti WPC – Woodplastic.

Domácí rekuperace? Ušetří za teplo a pomůže od hluku zvenčí

Článek: Domácí rekuperace? Ušetří za teplo a pomůže od hluku zvenčí

Řízené větrání s rekuperací tepla je způsob, jak v bytech a rodinných domech snížit provozní výdaje. Odpadá nutnost řešit, jak často a jak dlouho větrat, abychom měli doma příjemný vzduch.

Těstoviny se smetanou, sýrem a medvědím česnekem

Článek: Těstoviny se smetanou, sýrem a medvědím česnekem

Využijte náš tip na rychlou, chutnou i zdravou večeři v sezoně medvědího česneku. Pokud máte medvědího česneku přebytek, můžete ho bez újmy po několik týdnů uchovávat v plastové krabičce nebo mikrotenovém sáčku v mrazáku a tento recept využít i později.

Netradiční dveře pro každého

Článek: Netradiční dveře pro každého

Možná dokončujete nový dům, možná se chystáte rekonstruovat byt. Nezapomínejte, že každý detail má v interiéru svůj smysl, zvláště prvky, u nichž počítáte s delší životností. Například interiérové dveře.

Nová zelená úsporám Light

Článek: Nová zelená úsporám Light

V roce 2023 se podařilo Státnímu fondu životního prostředí spustit program Nová zelená úsporám Light. Program je otevřen zateplování, a to i lidem, kteří nemají potřebnou hotovost.

Výměnou plynového kotle ušetří desítky tisíc ročně

Článek: Výměnou plynového kotle ušetří desítky tisíc ročně

I v relativně novém domě (postaveném před dvaceti lety) s plynovým kotlem ušetří majitelé jeho výměnou za tepelné čerpadlo 39 000 Kč ročně.

Soutěž: Jaro u nás doma 2023

Článek: Soutěž: Jaro u nás doma 2023

První sněženky a pučící keře, první vyjížďka na kole, chystání na Velikonoce, práce na zahrádce - jaro má mnoho podob. Vyhlásili jsme další ročník soutěže Jaro u nás doma, do které nám můžete zasílat vaše fotografie s jarní tematikou. Hlasovat pro fotky můžete na stránce: Jaro u nás doma 2023.

Plastová vs. hliníková okna - co si vyberete?

Článek: Plastová vs. hliníková okna - co si vyberete?

Plastová i hliníková okna mají své výhody a nevýhody. Nejvíce asi záleží na tom, kam okna chcete dát a kolik za ně chcete utratit.

Tři jarní a letní trendy pro stylový domov

Článek: Tři jarní a letní trendy pro stylový domov

Přemýšlíte, čím oživit svůj interiér po zimě? Jak do něj vnést jaro a svěží barvy, nebo mu rovnou dodat nádech letní dovolené? Nebo vyznáváte spíše nadčasový styl bez ohledu na roční dobu? Žádný problém. Právě proto jsou tu tři jarní a letní trendy od Möbelix.

Máte problém se spánkem? Možná máte nevhodnou peřinu

Článek: Máte problém se spánkem? Možná máte nevhodnou peřinu

Na spánek má vliv spoustu faktorů. Cirkadiánní rytmus, správné osvětlení ve večerních hodinách, hladina stresu, ticho (nebo jeho nedostatek), dostatečné zatemnění, ale také to, na čem a v čem spíme. Dneska se zaměříme na peřinu, která má na správný spánek možná větší vliv, než tušíte.

HELUZ přichází s novou iniciativou Smysluplný celek. Nabádá k důkladnému promýšlení výstavby

Článek: HELUZ přichází s novou iniciativou Smysluplný celek. Nabádá k důkladnému promýšlení výstavby

Stavíte pouze jednou v životě a hotový dům už nelze změnit. Stavte ho tedy pořádně. Tímto způsobem lze shrnout hlavní myšlenku nové iniciativy Smysluplný celek společnosti HELUZ. Stavebníky v ní nabádá k tomu, aby projekt plánovali komplexně a kromě cen zvažovali další parametry. Například energetickou náročnost ...

Dá se ušetřit vytápěním klimatizací?

Článek: Dá se ušetřit vytápěním klimatizací?

Energetická krize a změny cen energií nás přirozeně vedou k většímu zájmu o to, čím a za kolik vytápíme svůj dům nebo byt, a zda by se nevyplatilo přejít na nějaké alternativní řešení. Co když ale vůbec nemáte teplovodní rozvody, protože jste do teď vytápěli jen elektřinou? Co když nechcete rekonstruovat celý ...