magazín

Kuchařka Besky: Cukrařina je pro mě způsob sebevyjádření, takový můj jedlý umělecký svět

Stala se nejlepší amatérskou kuchařkou v Česku a od té doby si Veronika Beskydiarová, známá jako BESKY, plní svůj sen. Píše kuchařky, blogy, stovky lidí už naučila péct dorty, natáčí inspirativní televizní kulinářské pořady. Zkrátka, maká naplno a v cukrařině i vaření se chce posouvat stále dál. Co je podle ní alfou a omegou v kuchyni, kde hledá inspiraci nebo co si připravila pro veletrh GASTRO SWEET FEST, který se uskuteční již za pár dní v pražským Letňanech? I o tom se dozvíte více v následujícím rozhovoru.

Před čtyřmi lety jste vybojovala titul MasterChef Česko…a život se vám nejspíš obrátil naruby. Co zásadního se u vás změnilo?

MasterChef mi změnil život od základu. Najednou jsem dostala možnost věnovat se naplno tomu, co miluju – vaření a pečení. Otevřely se mi dveře k projektům, o kterých jsem dřív jen snila: psaní kuchařek, televizní pořady, influencing, vlastní kurzy a teď i nová online platforma.

Zmiňujete televizní pořady, ve kterých prezentuje své kuchařské umění. Připomeňte, ve kterých vás mohou vaši fandové sledovat?

Diváci mě znají mimo jiné z pořadů Snídaně s Novou, kde ukazuji, že i složitější recepty se dají doma zvládnout s radostí. Aktuálně moderuji televizní pořad Ledničko, vyprávěj!, který propojuje vaření s osobními příběhy hostů. Je to pro mě srdeční záležitost, jídlo totiž nikdy není jen o surovinách, ale i o emocích a zážitcích, které se kolem něj odehrávají.

A vaše kurzy? Co se v nich lidi naučí...třeba i nejrůznější BESKY vychytávky při vaření?

Moje kurzy, které vedu v Gourmet Academy v Praze, jsou hlavně o dortech. Od pečení přes krémy až po finální zdobení. Lidi oceňují, že si všechno sami vyzkouší a odnášejí si domů nejen hotový dort, ale hlavně nové dovednosti a vychytávky, které používám já sama. Nejvíc populární je kurz Glamour cake, kde se pracuje i s isomaltem. Snažím se vždycky ukázat, že pečení může být kreativní a přitom zvládnutelné.
Gourmet Academy

 

Co je podle vás alfou a omegou v kuchyni…ne všechno se dá naučit, dělat přesně podle receptů…

Za mě je klíčová intuice a chuť. Recepty jsou skvělým vodítkem, ale opravdové kouzlo se děje, když se člověk odváží improvizovat, ochutnávat a tvořit podle sebe. A také trpělivost, ta se v kuchyni a při improvizaci vždycky vyplatí.

Menu, s nímž jste vyhrála MasterChefa, bylo inspirováno vaší nejoblíbenější pohádkou z dětství – Malou mořskou vílou od H. Ch. Andersena. Kde hledáte inspiraci dnes?

Inspiraci nacházím všude kolem sebe – v cestování, v sezónních surovinách, v barvách, hudbě nebo i ve vzpomínkách. Tenhle rok jsem si donesla skvělý recept na nugát z Malty anebo typický tvarohový koláč flaó z Ibizy. Takže cestování je pro mě opravdu obrovským zdrojem inspirace. Každá země nabízí jiné suroviny a kombinace, které se pak snažím přenést i do své tvorby. Ráda propojuji tradiční postupy s novými nápady.

 

Vaše dortíky jsou jako malá umělecká díla…originální tvary, barvy a taky se třpytí a lesknou. To je přesně váš rukopis, odraz vaší vášně a povahy vůbec?

Myslím, že ano. V mých dezertech se odráží hravost, láska k detailu a touha přinést radost nejen chutí, ale i vzhledem. Cukrařina je pro mě způsob sebevyjádření, takový jedlý umělecký svět. Vždycky říkám i na kurzech, ať si lidi představí, že dort je čisté plátno a my na něj můžeme přenést jakoukoliv barvu anebo styl. 
Besky

 

Co vaříte nebo pečete nejraději, co je vašim kulinářským podpisem…

Mám slabost pro francouzskou cukrařinu a elegantní dezerty, ale stejně tak miluju jednoduchá rychlá jídla Asie, která dělám doma pro rodinu. Asi právě kombinace precizní techniky a emocí je to, co tvoří můj kulinářský podpis.

Budete se účastnit i prestižního veletrhu GASTRO SWEET FEST, který se koná v 20. až 22. listopadu 2025 v PVA EXPO PRAHA. S jakou prezentací se chcete blýsknout?

Plánuji představit něco, co každý miluje. Přemýšlím nad exotickými pavlovkami, citronovými cupcake anebo nad nějakým skleničkovým dezertem... Ještě se musím rozhodnout.  Každopádně chci ukázat, že cukrařina může být hravá a dostupná pro každého.
BESKY a její Gourmet Academy

 

Kam se ještě chcete na své cestě světem gastronomie a kulinářství posunout?

Moje cesta je pořád otevřená, ráda bych dál rozvíjela kurzy, psala nové knihy, natáčela inspirativní pořady a posouvala se v cukrařině i vaření dál. Teď mám ale velkou radost z mého nového projektu na HeroHero s názvem Nebesky s Besky, kde můžu fanouškům nabídnout nejen recepty, ale i pohled do zákulisí mé práce a hlavně i do mého soukromého života. Blogy, kurzy, tipy. Je to pro mě další krok, jak být lidem blíž a sdílet s nimi to, co mě baví.
Dorty podle BESKY

FOTO: Archiv Veroniky Beskydiarové
18.11.2025 | redakce
Tweet
Poslat e-mailem | Verze pro tisk
<< Parou k zachování více vitamínů a chuti Soutěž o 2 vstupenky na Klobásobraní s Mistrem Málkem >>

Související témata

  • Bydlínkova kuchařka
  • Osobnost & Profese
  • Vaření
  • Kuchyně
  • Praktická moderní kuchyně

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

Odebírat
newsletter

Bydlínkova kuchařka

  • Hrajte o vánoční překvapení Dr. Oetker

    07.11.2025 - Nejkouzelnější dny v roce se blíží a s nimi i období, kdy se kuchyně...

  • Houbová sezóna je tu. Vyzkoušejte jednoduchý houbový pekáček

  • Cuketový krém podle Pepy Nemravy

  • Připravte si steak jako z prvotřídní restaurace

  • Recept, který voní létem: Cukeťák

  • >> všechny články

Osobnost & Profese

  • Umělecký ráj za městem: Nahlédněte do stylové chalupy malíře Pasty Onera

    20.05.2025 - Rčení „Co Čech, to chalupář!“ platí i pro známé...

  • >> všechny články

Vaření

  • Soutěž o 2 vstupenky na Klobásobraní s Mistrem Málkem

    09.10.2025 - Máte rádi klobásy, maso a vůni kouře z udírny? Pak nesmíte chybět na...

  • Vyhlášení soutěže Moje léto 2025: Známe vítěze!

  • Candy představila na IFA 2025 chytré novinky pro domácnost

  • Parní trouby Electrolux: snadná cesta ke zdravé a lahodné kuchyni

  • Haier na veletrhu IFA v Berlíně: Špičkové technologie, prémiový design a funkce šité na míru

  • >> všechny články

Magazín

  • Concept vstupuje do světa audio techniky. Dvě nové řady a jedna šance vyhrát skvělou cenu!
  • Domácí wellness: Zaměřili jsme se na parní sprchový box a hydromasážní vanu
  • Životní příběh Jaroslava Uhlíře - Už dlouho šlapu po světě
  • Soutěž: Zažijte vánoční Český Krumlov
  • Půjčovna techniky pro profíky i kutily: Když potřebujete udělat pořádný kus práce
  • >> všechny články

https://www.bydleni.cz

Menu

  • BYDLENI.CZ
    • Homepage
    • Kontakty
    • Reklama na BYDLENÍ.CZ
    • Redakce
    • O nás
    • ABSTRACT.CZ
  • INTERIÉR
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětský pokoj
    • Nábytek
    • Osvětlení
    • Stínicí technika
    • Design
    • Domácí spotřebiče
    • Vybavujeme interiér
    • Rady kutilům
    • Poradna
  • STAVBA
    • Rodinné domy
    • Bytové domy
    • Dřevostavby
    • Vytápění
    • Inteligentní domy
    • Architektura
    • Stavební materiály
    • Střechy
    • Okna
    • Dveře
    • Podlahy
    • Elektroinstalace
    • Zateplování
    • Zdravé bydlení
  • NOVÉ BYDLENÍ
    • Nové byty
    • Rodinné domy
    • Financování bydlení
    • Hypoteční úvěry
    • Inteligentní domy
    • seriál: Bydlení v novém
    • Poradna: Na reality s rozumem
  • HOBBY A ZAHRADA
    • Bazény
    • Bydlení v zahradě
    • Květiny
    • Zahradní nábytek
    • Zahradní technika
    • Rady kutilům
    • Vaření
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
    • Investiční bydlení
    • Jarní inspirace
    • Teplo v domě
    • Světy světla
    • Vybavujeme interiér
    • Realizace
    • Bydlení v novém
    • Bydlení v zahradě
    • Vybavujeme moderní koupelnu
    • Vybavujeme kuchyň
    • Další seriály
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • Bydlení.cz
  • Hobby a zahrada
  • Vaření

Stavebnictví

  • Rodinné domy
  • Dřevostavby
  • Stavební materiály
  • Zateplování
  • Podlahy
  • Dveře
  • Okna
  • Realizace

Interiér

  • Kuchyně
  • Koupelny
  • Ložnice
  • Dětský pokoj
  • Nábytek
  • Bytové doplňky
  • Domácí spotřebiče a elektronika
  • Zdravé bydlení

Financování bydlení

  • Investiční bydlení
  • Hypoteční úvěry
  • Stavební spoření

Nové bydlení

  • Developerské projekty
  • Na reality s rozumem
  • Inteligentní domy

Hobby a zahrada

  • Bazény a zastřešení
  • Zahradní architektura
  • Rady kutilům

Architektura, design, styl

Cykly a seriály

  • Vybavujeme interiér
  • Praktická moderní kuchyně
  • Teplo v domě

Bydlínkova kuchařka

Blog

Soutěže

Tržiště zpráv

ABSTRACT.CZ


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444

www.bydleni.cz
  • INTERIÉR
  • STAVBA
  • REALITY
  • HOBBY A ZAHRADA
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • KONTAKT

© 1999 - 2019 ABSTRACT, s.r.o. a dodavatelé obsahu. ISSN 1214 - 5548
Internetový portál BYDLENÍ.CZ je zdrojem registrovaným pod mezinárodním standardním seriálovým číslem ISSN 1214 - 5548 dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Publikování nebo šíření obsahu serveru nebo jakékoliv části zveřejněného materiálu jakoukoliv formou je bez předchozího písemného souhlasu vydavatele zakázáno.