recepty

Vepřová krkovička s fenyklovým zelím

Fenykl obecný pochází z oblasti Malé Asie a má příjemnou vůni i chuť podobnou anýzu a stejně jako on ke konzumaci nabízí semena a kořen, takže se používá jako koření a pro léčivé účinky. Fenykl sladký se ale na rozdíl od nich pěstuje pro zdužnatělé šťavnaté řapíky, které tvoří cibulovitou bulvu použitelnou jako lahodnou zeleninu.

Syrový fenykl můžeme připravovat jako salát. Pokud cibuli rozebereme na jednotlivá lůžka, můžeme je plnit různými náplněmi a péct nebo dusit. Rychle a jednoduše připravené křupavé fenyklové zelíčko se výborně hodí k vepřovému masu.

Ingredience
4 cca 1cm plátky krkovičky
2 menší bulvy fenyklu
1 menší bílá cibule

3 lžíce oleje
drcený kmín
jablečný ocet
hnědý cukr
sůl
Příprava
Plátky krkovice jemně naklepeme, obalíme v marinádě připravené ze 2 lžic oleje, soli, pepře a citronové šťávy a necháme odležet, nejlépe přes noc.
Odleželé maso dáme na rozehřátou grilovací pánev a grilujeme asi 8 minut po každé straně. Maso uchováme v teple.
Bulvy fenyklu očistíme, odkrojíme zdřevnatělé stonky a lístečky dáme stranou na ozdobu. Na hlubší pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a po chvíli fenykl rovněž na proužky, jemně osolíme, posypeme kmínem, přidáme necelou lžičku hnědého cukru a přibližně 5 minut restujeme, aby fenykl změkl, ale zároveň zůstal křupavý. Nakonec dochutíme jablečným octem. Všechny chuťové přísady použijeme opatrně, abychom zbytečně nepřehlušili vlastní osvěžující chuť fenyklu.
Podávat můžeme např s pečenými brambory.
09.05.2019 | sm
Tweet
Poslat e-mailem | Verze pro tisk
<< Pohankový nákyp s kapustou a mletým masem Brambory zapečené s jablky a kysaným zelím >>

Související témata

  • Bydlínkova kuchařka
  • Pokrmy z masa a ryb
  • Zeleninová a bezmasá jídla
  • Nápoje
Odebírat
newsletter

Bydlínkova kuchařka

  • Otestovali jsme zálivky FERMATO. Když vás chuť vystřelí do vesmíru

    15.12.2025 - Dostali jsme příležitost ochutnat fermentované zálivky FERMATO. Slyšeli...

  • Vaječný likér podle Paťa z Hell’s Kitchen

  • Vánočka podle Viki

  • Kuchařka Besky: Cukrařina je pro mě způsob sebevyjádření, takový můj jedlý umělecký svět

  • Hrajte o vánoční překvapení Dr. Oetker

  • >> všechny články

Pokrmy z masa a ryb

  • Připravte si steak jako z prvotřídní restaurace

    15.08.2025 - Správně připravený steak potěší vaše smysly. Abyste si ho však...

  • Recept, který voní létem: Cukeťák

  • Objevte japonské rýžové sendviče onigirazu

  • Zapomenuté poklady české kuchyně: 3 tradiční recepty podle Pepy Nemravy, které si znovu zamilujete

  • Recept: Domácí uzený salám se sýrem

  • >> všechny články

Zeleninová a bezmasá jídla

  • Houbová sezóna je tu. Vyzkoušejte jednoduchý houbový pekáček

    12.09.2025 - Přinesli jste si z lesa košík plný hřibů, václavek, kozáků, lišek i...

  • Z trouby rovnou na piknik: Cuketový quiche

  • Mexiko na talíři: Vyzkoušejte svěží mexický salát podle Julie Kučerovské

  • Jak se slaví Vánoce u Pepy Nemravy

  • >> všechny články

Magazín

  • Jak dlouho splácet hypotéku? Správná strategie může překvapit
  • Adventní soutěž se SodaStream: Vyhrajte stylovou termolahev a sirupy
  • Otestovali jsme zálivky FERMATO. Když vás chuť vystřelí do vesmíru
  • Redakce testuje: Chytrý termostat Netatmo - jednoduchá cesta k úsporám i pohodlí
  • Jak oživit parapet v zimě? Vytvořte si zimní truhlík
  • >> všechny články

https://www.bydleni.cz

Menu

  • BYDLENI.CZ
    • Homepage
    • Kontakty
    • Reklama na BYDLENÍ.CZ
    • Redakce
    • O nás
    • ABSTRACT.CZ
  • INTERIÉR
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětský pokoj
    • Nábytek
    • Osvětlení
    • Stínicí technika
    • Design
    • Domácí spotřebiče
    • Vybavujeme interiér
    • Rady kutilům
    • Poradna
  • STAVBA
    • Rodinné domy
    • Bytové domy
    • Dřevostavby
    • Vytápění
    • Inteligentní domy
    • Architektura
    • Stavební materiály
    • Střechy
    • Okna
    • Dveře
    • Podlahy
    • Elektroinstalace
    • Zateplování
    • Zdravé bydlení
  • NOVÉ BYDLENÍ
    • Nové byty
    • Rodinné domy
    • Financování bydlení
    • Hypoteční úvěry
    • Inteligentní domy
    • seriál: Bydlení v novém
    • Poradna: Na reality s rozumem
  • HOBBY A ZAHRADA
    • Bazény
    • Bydlení v zahradě
    • Květiny
    • Zahradní nábytek
    • Zahradní technika
    • Rady kutilům
    • Vaření
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
    • Investiční bydlení
    • Jarní inspirace
    • Teplo v domě
    • Světy světla
    • Vybavujeme interiér
    • Realizace
    • Bydlení v novém
    • Bydlení v zahradě
    • Vybavujeme moderní koupelnu
    • Vybavujeme kuchyň
    • Další seriály
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • Bydlení.cz
  • Bydlínkova kuchařka
  • Zeleninová a bezmasá jídla

Stavebnictví

  • Rodinné domy
  • Dřevostavby
  • Stavební materiály
  • Zateplování
  • Podlahy
  • Dveře
  • Okna
  • Realizace

Interiér

  • Kuchyně
  • Koupelny
  • Ložnice
  • Dětský pokoj
  • Nábytek
  • Bytové doplňky
  • Domácí spotřebiče a elektronika
  • Zdravé bydlení

Financování bydlení

  • Investiční bydlení
  • Hypoteční úvěry
  • Stavební spoření

Nové bydlení

  • Developerské projekty
  • Na reality s rozumem
  • Inteligentní domy

Hobby a zahrada

  • Bazény a zastřešení
  • Zahradní architektura
  • Rady kutilům

Architektura, design, styl

Cykly a seriály

  • Vybavujeme interiér
  • Praktická moderní kuchyně
  • Teplo v domě

Bydlínkova kuchařka

Blog

Soutěže

Tržiště zpráv

ABSTRACT.CZ


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444

www.bydleni.cz
  • INTERIÉR
  • STAVBA
  • REALITY
  • HOBBY A ZAHRADA
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • KONTAKT

© 1999 - 2019 ABSTRACT, s.r.o. a dodavatelé obsahu. ISSN 1214 - 5548
Internetový portál BYDLENÍ.CZ je zdrojem registrovaným pod mezinárodním standardním seriálovým číslem ISSN 1214 - 5548 dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Publikování nebo šíření obsahu serveru nebo jakékoliv části zveřejněného materiálu jakoukoliv formou je bez předchozího písemného souhlasu vydavatele zakázáno.