recepty

Objevte japonské rýžové sendviče onigirazu

Zapomeňte na běžné sendviče! Onigirazu, japonský rýžový snack zabalený v řase nori, spojuje praktičnost sendviče s lehkostí a chutěmi asijské kuchyně. Uvnitř se může skrývat cokoli – od čerstvé zeleniny a marinovaného tofu po lososa či šťavnaté kuře. Hodí se do krabičky do práce, na piknik nebo jako zdravé občerstvení na cestu. Navíc je jejich příprava překvapivě jednoduchá a zábavná!

Recept

  • 6 kousků
  • 150 minut vaření rýže
  • 50 minut příprava
  • bezlepek

Jsou to vlastně japonské sendviče, které připomínají sushi, jsou ale bohatěji plněné a příprava je mnohem snadnější. Onigirazu jsou pak skvělé jako svačina či jídlo do ruky.
 

Co budete potřebovat?

  • 300 g sushi rýže
  • 200 g tempehu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíci rostlinného oleje
  • 3 vejce
  • hrst špenátových listů
  • ¹⁄3 ledového salátu
  • svazek ředkviček
  • 1 velkou mrkev
  • ½ salátové okurky
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžičku chilli omáčky
  • Sriracha
  • 6 plátků řasy Nori
 
Rýži uvařte podle receptu na sushi. Recept najdete také v Kuchařce pro mě a moje tělo od Julie Kučerovské.

Tempeh osušte a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. Rozehřejte pánev, přidejte sójovou omáčku a tempeh a opékejte ze všech stran přibližně 1 minutu.

V jiné pánvi si na oleji připravte míchaná vajíčka, raději do sušší konzistence, aby se s nimi při balení sendviče lépe pracovalo.

Špenát omyjte, osušte a odkrojte stonky, ledový salát rozeberte na jednotlivé listy, mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké široké proužky. Ředkvičky a okurku také omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Majonézu promíchejte s pálivou omáčkou.

bydlinekSoutěž o titul Kuchařka pro mě a moje tělo od Julie Kučerovské 
Chcete vařit zdravě, rychle a především výživně? Zapojte se do velké letní soutěže MOJE LÉTO 2025, ve které můžete získat Kuchařku Julie Kučerovské a spoustu dalších cen.


Jak správně onigirazu zabalit

  1. Řasu Nori položte hladkou stranou dolů. Rukou naberte hrst rýže, upěchujte ji, položte doprostřed řasy a vytvarujte do čtverce.
  2. Navrch přidejte listy špenátu a ledového salátu.
  3. Přidejte 1 lžičku majonézy. Pak přidejte osmažená vajíčka a tempeh. 
  4. Navrch položte mrkev, ředkvičku a okurku. Přidejte opět 1 lžičku majonézy a stejné množství rýže jako na začátku. 
  5. Nakonec vše zabalte – jeden roh řasy přehněte doprostřed a okraj trochu namočte vodou, aby se přichytil na rýži. 
  6. Postupně takto přehněte i ostatní okraje a hotové onigirazu zabalte do potravinářské fólie. Skladujte v lednici.


 1
 2
 3

 4
 5
 6
 
 
 

Tip autorky:

„Dovnitř můžeš dát jakoukoliv zeleninu, kterou máš rád, a vajíčka můžeš třeba ochutit kari kořením."

bydlinekSoutěž o titul Kuchařka pro mě a moje tělo od Julie Kučerovské 
Chcete vařit zdravě, rychle a především výživně? Zapojte se do velké letní soutěže MOJE LÉTO 2025, ve které můžete získat Kuchařku Julie Kučerovské a spoustu dalších cen.



Recept pochází z knihy Kuchařka pro mě a moje tělo od Julie Kučerovské. Vydalo nakladatelství Smart Press, k dostání na www.smartpress.cz: https://www.smartpress.cz/kucharka-pro-me-a-moje-telo
01.08.2025 | redakce
Tweet
Poslat e-mailem | Verze pro tisk
<< Recept, který voní létem: Cukeťák Zapomenuté poklady české kuchyně: 3 tradiční recepty podle Pepy Nemravy, které si znovu zamilujete >>

Související témata

  • Pokrmy z masa a ryb
  • Zeleninová a bezmasá jídla
  • Bydlínkova kuchařka
  • Vaření
  • Kuchyně

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

Odebírat
newsletter

Pokrmy z masa a ryb

  • Připravte si steak jako z prvotřídní restaurace

    15.08.2025 - Správně připravený steak potěší vaše smysly. Abyste si ho však...

  • Recept, který voní létem: Cukeťák

  • Zapomenuté poklady české kuchyně: 3 tradiční recepty podle Pepy Nemravy, které si znovu zamilujete

  • Recept: Domácí uzený salám se sýrem

  • Masopustní hodování podle Pepy Nemravy

  • >> všechny články

Zeleninová a bezmasá jídla

  • Houbová sezóna je tu. Vyzkoušejte jednoduchý houbový pekáček

    12.09.2025 - Přinesli jste si z lesa košík plný hřibů, václavek, kozáků, lišek i...

  • Z trouby rovnou na piknik: Cuketový quiche

  • Mexiko na talíři: Vyzkoušejte svěží mexický salát podle Julie Kučerovské

  • Jak se slaví Vánoce u Pepy Nemravy

  • Vánoce na poslední chvíli: Jedlé dárky

  • >> všechny články

Bydlínkova kuchařka

  • Kuchařka Besky: Cukrařina je pro mě způsob sebevyjádření, takový můj jedlý umělecký svět

    18.11.2025 - Stala se nejlepší amatérskou kuchařkou v Česku a od té doby si Veronika...

  • Hrajte o vánoční překvapení Dr. Oetker

  • Cuketový krém podle Pepy Nemravy

  • Soutěž o Nemravně dobrou kuchařku

  • Hrníčková mramorová bábovka: Klasika, která nikdy nezklame

  • >> všechny články

Magazín

  • Concept vstupuje do světa audio techniky. Dvě nové řady a jedna šance vyhrát skvělou cenu!
  • Domácí wellness: Zaměřili jsme se na parní sprchový box a hydromasážní vanu
  • Životní příběh Jaroslava Uhlíře - Už dlouho šlapu po světě
  • Soutěž: Zažijte vánoční Český Krumlov
  • Půjčovna techniky pro profíky i kutily: Když potřebujete udělat pořádný kus práce
  • >> všechny články

https://www.bydleni.cz

Menu

  • BYDLENI.CZ
    • Homepage
    • Kontakty
    • Reklama na BYDLENÍ.CZ
    • Redakce
    • O nás
    • ABSTRACT.CZ
  • INTERIÉR
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětský pokoj
    • Nábytek
    • Osvětlení
    • Stínicí technika
    • Design
    • Domácí spotřebiče
    • Vybavujeme interiér
    • Rady kutilům
    • Poradna
  • STAVBA
    • Rodinné domy
    • Bytové domy
    • Dřevostavby
    • Vytápění
    • Inteligentní domy
    • Architektura
    • Stavební materiály
    • Střechy
    • Okna
    • Dveře
    • Podlahy
    • Elektroinstalace
    • Zateplování
    • Zdravé bydlení
  • NOVÉ BYDLENÍ
    • Nové byty
    • Rodinné domy
    • Financování bydlení
    • Hypoteční úvěry
    • Inteligentní domy
    • seriál: Bydlení v novém
    • Poradna: Na reality s rozumem
  • HOBBY A ZAHRADA
    • Bazény
    • Bydlení v zahradě
    • Květiny
    • Zahradní nábytek
    • Zahradní technika
    • Rady kutilům
    • Vaření
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
    • Investiční bydlení
    • Jarní inspirace
    • Teplo v domě
    • Světy světla
    • Vybavujeme interiér
    • Realizace
    • Bydlení v novém
    • Bydlení v zahradě
    • Vybavujeme moderní koupelnu
    • Vybavujeme kuchyň
    • Další seriály
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • Bydlení.cz
  • Bydlínkova kuchařka
  • Pokrmy z masa a ryb

Stavebnictví

  • Rodinné domy
  • Dřevostavby
  • Stavební materiály
  • Zateplování
  • Podlahy
  • Dveře
  • Okna
  • Realizace

Interiér

  • Kuchyně
  • Koupelny
  • Ložnice
  • Dětský pokoj
  • Nábytek
  • Bytové doplňky
  • Domácí spotřebiče a elektronika
  • Zdravé bydlení

Financování bydlení

  • Investiční bydlení
  • Hypoteční úvěry
  • Stavební spoření

Nové bydlení

  • Developerské projekty
  • Na reality s rozumem
  • Inteligentní domy

Hobby a zahrada

  • Bazény a zastřešení
  • Zahradní architektura
  • Rady kutilům

Architektura, design, styl

Cykly a seriály

  • Vybavujeme interiér
  • Praktická moderní kuchyně
  • Teplo v domě

Bydlínkova kuchařka

Blog

Soutěže

Tržiště zpráv

ABSTRACT.CZ


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444

www.bydleni.cz
  • INTERIÉR
  • STAVBA
  • REALITY
  • HOBBY A ZAHRADA
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • KONTAKT

© 1999 - 2019 ABSTRACT, s.r.o. a dodavatelé obsahu. ISSN 1214 - 5548
Internetový portál BYDLENÍ.CZ je zdrojem registrovaným pod mezinárodním standardním seriálovým číslem ISSN 1214 - 5548 dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Publikování nebo šíření obsahu serveru nebo jakékoliv části zveřejněného materiálu jakoukoliv formou je bez předchozího písemného souhlasu vydavatele zakázáno.