recepty

Cukroví na poslední chvíli

Vláčné kokosky s tvarohem

Pokud jste se zatím nestíhali v kuchyni příliš zdržet nebo byste k již napečenému cukroví ještě rádi přidali nějaké další, zkuste tyto kokosky. Díky obsahu tvarohu jsou ihned měkké a příjemně vláčné. Kokosky je možné nabalit do malých balíčků, kterými můžete obdarovat své přátele pro radost, je to ideální drobnost k Vánocům. A mimo jiné je to také dobrá možnost jak zpracovat zbylé bílky.

Příprava kokosek je jednoduchá a my jsme si ji ještě usnadnili díky profesionálnímu kuchyňskému robotovi SAGE The Bakery Boss BEM825. Je to všestranný pomocník pro míchání, hnětení a šlehání, který si poradí s jakoukoliv konzistencí těsta. Jeho provedení a použité materiály jsou vysoce kvalitní a stejné jako u profesionálních výrobků používaných v komerčních provozech. Nastavitelný je na 12 stupňů rychlosti, které se zobrazují na rychlostním ukazateli. Elektronická regulace a vysoký výkon motoru zajišťují konstantní otáčky bez ohledu na množství zpracovávaných potravin. Díky tzv. planetárnímu zpracování, při kterém hlava robota rotuje v opačném směru než nástavec, máte jistotu důkladného a rovnoměrného zpracování potravin bez hrudek. Součástí výbavy jsou dostatečně velké nádoby na suroviny – 3,8 l nerezová a 4,7 l skleněná. Ovládání je jednoduché a intuitivní a zobrazuje se na podsvíceném LCD displeji s časovačem.

Doba přípravy: 10 min + 10-15 min pečení
Obtížnost: lehká
Počet porcí: 2 plechy
Ingredience
4 bílky
150 g moučkového cukru
200 g strouhaného kokosu
70 g měkkého tvarohu
čokoláda
sůl
Postup
Do profesionálního kuchyňského robotu SAGE the Bakery Boss BEM825 upevněte šlehací (balónovou) metlu a do jeho nádoby dejte 4 bílky se špetkou soli.
Dejte šlehat bílky rychlost 10–12. Jakmile jsou polotuhé, postupně po lžičkách přidávejte moučkový cukr. Vznikne tuhá pěna, která vytváří „špičky“. Celé to bude trvat cca 4-5 minut.
Mísu sundáme z robota, přisypeme kokos a tvaroh a gumovou stěrkou opatrně spojíme.
Tvarujeme kokosky na plech vyložený pečicím papírem. Když budete rychlí (kokos rychle absorbuje tekutou složku, směs postupně tuhne), můžete použít zdobicí sáček, kterým vytvoříte pravidelné kokosky, nebo k vytvarování kokosek použijte 2 lžičky.
Pečte v předehřáté troubě s horkovzduchem na 160 °C cca 10 minut.
Upečené a vychladlé kokosky můžete ještě namočit ve vysokoprocentní kvalitní čokoládě.
23.12.2020
Tweet
Poslat e-mailem | Verze pro tisk
<< Zimní zeleninová polévka z české zahrádky Kapr vánoční i nevánoční >>

Související témata

  • Bydlínkova kuchařka
  • Dezerty a sladké
  • Vaření
  • Vánoční tipy
  • Nápoje

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

Odebírat
newsletter

Partner sekce

  • DORTOVÁ KRÁLOVNA

    Dorty všech velikostí, barev a tvarů. Moje dorty nejsou nikdy všední, ať už se jedná o klasiku či zbrusu nové recepty.

Bydlínkova kuchařka

  • Vůně, chutě a barvy španělské kuchyně

    24.06.2022 - Španělská kuchyně voní mořem a sluncem - ryby, mořské plody, olivový...

  • Nudle se zeleninou přelité vejci

  • K čemu slouží remoska a jak ji využijete v moderní domácnosti?

  • Výroba domácího salámu? V udírně úplně jednoduše

  • Uzení bez masa! Že je to nemožné? Přesvědčíme vás o opaku

  • >> všechny články

Dezerty a sladké

  • Mlsejte zdravě: RAW dezerty

    03.08.2021 - Co všichni na té RAW stravě mají? Vyzkoušejte recepty plné ovoce,...

  • >> všechny články

Vaření

  • Bylinky a jejich pět pé

    17.06.2022 - Bylinky… Nabízejí je a prodávají pod širým nebem v tržnicích, v...

  • Soutěž o horkovzdušnou fritézu TEFAL

  • Mistrovské a bezstarostné grilování díky technologii iGrill

  • Domácí uzení: Na co si dát pozor

  • Začněte den s lahodnou snídaní

  • >> všechny články

Magazín

  • Zaměřeno na venkovní rolety
  • Nová podlaha v garáži za odpoledne? S dlaždicemi Fortelock je to možné
  • Vůně, chutě a barvy španělské kuchyně
  • Electrolux získal certifikaci Swissatest za vynikající výsledky při odstraňování bakterií a virů
  • Urban jungle aneb Bydlet jako v džungli
  • >> všechny články

https://www.bydleni.cz

Menu

  • BYDLENI.CZ
    • Homepage
    • Kontakty
    • Reklama na BYDLENÍ.CZ
    • Redakce
    • O nás
    • ABSTRACT.CZ
  • INTERIÉR
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětský pokoj
    • Nábytek
    • Osvětlení
    • Stínicí technika
    • Design
    • Domácí spotřebiče
    • Vybavujeme interiér
    • Rady kutilům
    • Poradna
  • STAVBA
    • Rodinné domy
    • Bytové domy
    • Dřevostavby
    • Vytápění
    • Inteligentní domy
    • Architektura
    • Stavební materiály
    • Střechy
    • Okna
    • Dveře
    • Podlahy
    • Elektroinstalace
    • Zateplování
    • Zdravé bydlení
  • NOVÉ BYDLENÍ
    • Nové byty
    • Rodinné domy
    • Financování bydlení
    • Hypoteční úvěry
    • Inteligentní domy
    • seriál: Bydlení v novém
    • Poradna: Na reality s rozumem
  • HOBBY A ZAHRADA
    • Bazény
    • Bydlení v zahradě
    • Květiny
    • Zahradní nábytek
    • Zahradní technika
    • Rady kutilům
    • Vaření
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
    • Investiční bydlení
    • Jarní inspirace
    • Teplo v domě
    • Světy světla
    • Vybavujeme interiér
    • Realizace
    • Bydlení v novém
    • Bydlení v zahradě
    • Vybavujeme moderní koupelnu
    • Vybavujeme kuchyň
    • Další seriály
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • Bydlení.cz
  • Bydlínkova kuchařka

Stavebnictví

  • Rodinné domy
  • Dřevostavby
  • Stavební materiály
  • Zateplování
  • Podlahy
  • Dveře
  • Okna
  • Realizace

Interiér

  • Kuchyně
  • Koupelny
  • Ložnice
  • Dětský pokoj
  • Nábytek
  • Bytové doplňky
  • Domácí spotřebiče a elektronika
  • Zdravé bydlení

Financování bydlení

  • Investiční bydlení
  • Hypoteční úvěry
  • Stavební spoření

Nové bydlení

  • Developerské projekty
  • Na reality s rozumem
  • Inteligentní domy

Hobby a zahrada

  • Bazény a zastřešení
  • Zahradní architektura
  • Rady kutilům

Architektura, design, styl

Cykly a seriály

  • Vybavujeme interiér
  • Praktická moderní kuchyně
  • Teplo v domě

Bydlínkova kuchařka

Blog

Soutěže

Tržiště zpráv

ABSTRACT.CZ


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444

www.bydleni.cz
  • INTERIÉR
  • STAVBA
  • REALITY
  • HOBBY A ZAHRADA
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • KONTAKT

© 1999 - 2019 ABSTRACT, s.r.o. a dodavatelé obsahu. ISSN 1214 - 5548
Internetový portál BYDLENÍ.CZ je zdrojem registrovaným pod mezinárodním standardním seriálovým číslem ISSN 1214 - 5548 dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Publikování nebo šíření obsahu serveru nebo jakékoliv části zveřejněného materiálu jakoukoliv formou je bez předchozího písemného souhlasu vydavatele zakázáno.