Doba přípravy: 10 min + 10-15 min pečení
Obtížnost: lehká
Počet porcí: 2 plechy
Ingredience 4 bílky 150 g moučkového cukru 200 g strouhaného kokosu 70 g měkkého tvarohu čokoláda sůl |
Postup Do profesionálního kuchyňského robotu SAGE the Bakery Boss BEM825 upevněte šlehací (balónovou) metlu a do jeho nádoby dejte 4 bílky se špetkou soli. Dejte šlehat bílky rychlost 10–12. Jakmile jsou polotuhé, postupně po lžičkách přidávejte moučkový cukr. Vznikne tuhá pěna, která vytváří „špičky“. Celé to bude trvat cca 4-5 minut. Mísu sundáme z robota, přisypeme kokos a tvaroh a gumovou stěrkou opatrně spojíme. Tvarujeme kokosky na plech vyložený pečicím papírem. Když budete rychlí (kokos rychle absorbuje tekutou složku, směs postupně tuhne), můžete použít zdobicí sáček, kterým vytvoříte pravidelné kokosky, nebo k vytvarování kokosek použijte 2 lžičky. Pečte v předehřáté troubě s horkovzduchem na 160 °C cca 10 minut. Upečené a vychladlé kokosky můžete ještě namočit ve vysokoprocentní kvalitní čokoládě. |