recepty

Pilaf z hnědé rýže s čerstvým podzimním špenátem

Máte rádi rýži? Pokud ano, střídáte pravděpodobně různé druhy bílé, z nichž každý má své vlastnosti a chuť a hodí se k různým úpravám. Rozhodně stojí zato přidat občas do jídelníčku i hnědou rýži, která má o něco vyšší obsah vlákniny, bílkovin a dalších živin a k tomu velmi příjemnou, mírně oříškovou chuť.

Ingredience
300 g hnědé rýže
900 ml zeleninového vývaru

2 lžíce řepkového oleje
2 lžíce olivového oleje

200 g čerstvého špenátu
4 tvrdší rajčata
150 g uzeného tofu
1 cibule
2 stroužky česneku

sůl
mletý bílý pepř
Příprava
Na 2 lžíce oleje nasypeme rýži a chvíli zaříváme. Přidáme vývar a přikryté pomalu dusíme, dokud se všechna voda nevsákne. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na jemné plátky a orestujeme je na 2 lžících olivového oleje. Přidáme na nudličky pokrájené listy špenátu a oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, okořeníme pepřem. Dusíme jen několik minut a přidáme ještě na kostičky nakrájené tofu, které necháme ve směsi zeleniny prohřát. Poté zeleninu promícháme s udušenou rýží a podáváme posypané nějakou čerstvou zelenou natí - může to být petrželka, zelená cibulka, bazalka nebo i jemně pokrájená celerová nať.
Vyzkoušejte některé naše další recepty na pokrmy z rýže:

Rýže basmati se zeleninou a sezamovými semínky
Rizoto s mrkví, pórkem a praženými semínky slunečnice
Italské rizoto se sušenými hříbky a hráškem
Kološvárské zelí
11.09.2021 | Svatava Morávková
Tweet
Poslat e-mailem | Verze pro tisk
<< Švestkové čatní Masové placičky s cuketou >>

Související témata

  • Zeleninová a bezmasá jídla
  • Těstoviny, rýže, obiloviny
  • Vaření
  • Bydlínkova kuchařka

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

Odebírat
newsletter

Partner sekce

  • DORTOVÁ KRÁLOVNA

    Dorty všech velikostí, barev a tvarů. Moje dorty nejsou nikdy všední, ať už se jedná o klasiku či zbrusu nové recepty.

Bydlínkova kuchařka

  • Připravujeme se na Velikonoce: Upečte si mazanec

    29.03.2023 - Chystáte se letos prožít Velikonoce v tradičním duchu? Pak na...

  • Když uzeniny, tak poctivé, doma vyrobené. Ukážeme vám, jak na to

  • Uzení bez masa! Že je to nemožné? Přesvědčíme vás o opaku

  • Co z červené řepy? Rychlý boršč

  • Připravte si dokonalé čokoládové lanýže s espressem

  • >> všechny články

Zeleninová a bezmasá jídla

  • Sváteční pohoštění: Houbový kuba

    20.12.2022 - Štědrovečerní večeře by se měla skládat z několika chodů. Vedle...

  • Stufato s krůtím masem a polentou

  • Zelí kvašené ve sklenicích

  • Polévka gazpacho - rajská dobrota

  • Zdravá jídla z vaší zahrádky

  • >> všechny články

Těstoviny, rýže, obiloviny

  • Vůně, chutě a barvy španělské kuchyně

    24.06.2022 - Španělská kuchyně voní mořem a sluncem - ryby, mořské plody, olivový...

  • >> všechny články

Magazín

  • Do rekonstrukce bydlení nedávejte všechny úspory. Jaké možnosti financování máte?
  • Zápis dětí do škol je tady. Vybíráme vhodný rostoucí nábytek
  • Pět klíčových faktorů, na které se zaměřit při výběru radiátoru
  • Připravujeme se na Velikonoce: Upečte si mazanec
  • Domácí rekuperace? Ušetří za teplo a pomůže od hluku zvenčí
  • >> všechny články

https://www.bydleni.cz

Menu

  • BYDLENI.CZ
    • Homepage
    • Kontakty
    • Reklama na BYDLENÍ.CZ
    • Redakce
    • O nás
    • ABSTRACT.CZ
  • INTERIÉR
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětský pokoj
    • Nábytek
    • Osvětlení
    • Stínicí technika
    • Design
    • Domácí spotřebiče
    • Vybavujeme interiér
    • Rady kutilům
    • Poradna
  • STAVBA
    • Rodinné domy
    • Bytové domy
    • Dřevostavby
    • Vytápění
    • Inteligentní domy
    • Architektura
    • Stavební materiály
    • Střechy
    • Okna
    • Dveře
    • Podlahy
    • Elektroinstalace
    • Zateplování
    • Zdravé bydlení
  • NOVÉ BYDLENÍ
    • Nové byty
    • Rodinné domy
    • Financování bydlení
    • Hypoteční úvěry
    • Inteligentní domy
    • seriál: Bydlení v novém
    • Poradna: Na reality s rozumem
  • HOBBY A ZAHRADA
    • Bazény
    • Bydlení v zahradě
    • Květiny
    • Zahradní nábytek
    • Zahradní technika
    • Rady kutilům
    • Vaření
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
    • Investiční bydlení
    • Jarní inspirace
    • Teplo v domě
    • Světy světla
    • Vybavujeme interiér
    • Realizace
    • Bydlení v novém
    • Bydlení v zahradě
    • Vybavujeme moderní koupelnu
    • Vybavujeme kuchyň
    • Další seriály
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • Bydlení.cz
  • Bydlínkova kuchařka

Stavebnictví

  • Rodinné domy
  • Dřevostavby
  • Stavební materiály
  • Zateplování
  • Podlahy
  • Dveře
  • Okna
  • Realizace

Interiér

  • Kuchyně
  • Koupelny
  • Ložnice
  • Dětský pokoj
  • Nábytek
  • Bytové doplňky
  • Domácí spotřebiče a elektronika
  • Zdravé bydlení

Financování bydlení

  • Investiční bydlení
  • Hypoteční úvěry
  • Stavební spoření

Nové bydlení

  • Developerské projekty
  • Na reality s rozumem
  • Inteligentní domy

Hobby a zahrada

  • Bazény a zastřešení
  • Zahradní architektura
  • Rady kutilům

Architektura, design, styl

Cykly a seriály

  • Vybavujeme interiér
  • Praktická moderní kuchyně
  • Teplo v domě

Bydlínkova kuchařka

Blog

Soutěže

Tržiště zpráv

ABSTRACT.CZ


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444

www.bydleni.cz
  • INTERIÉR
  • STAVBA
  • REALITY
  • HOBBY A ZAHRADA
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • KONTAKT

© 1999 - 2019 ABSTRACT, s.r.o. a dodavatelé obsahu. ISSN 1214 - 5548
Internetový portál BYDLENÍ.CZ je zdrojem registrovaným pod mezinárodním standardním seriálovým číslem ISSN 1214 - 5548 dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Publikování nebo šíření obsahu serveru nebo jakékoliv části zveřejněného materiálu jakoukoliv formou je bez předchozího písemného souhlasu vydavatele zakázáno.