recepty

Cizrna s jarní cibulkou, mrkví a petrželí

Oběd do krabičky

Luštěniny by měly tvořit nenahraditelnou součást našeho jídelníčku. Cizrna, neboli římský hrách je jednou z nestarších luštěnin a neprávem je v naší kuchyni opomíjena. Velice dobře chutná a navíc je zásobárnou vlákniny, bílkovin, železa a vitaminu E. I když její příprava vyžaduje čas, nasytí vás a navíc se velice hodí jako oběd do krabičky. 

Ingredience
cizrna v sáčku 
několik mrkví
dvě petržele 
svazek jarní cibulky, nebo pórek
2 cibule
česnek
šťáva z půlky citronu
sůl
Postup
Cizrnu si můžete koupit v plechovce. Její vaření vám tak nedá tolik práce, ale zase si připlatíte. Mnohem lepší je cizrna v sáčku. Tu si namočte do hrnce a nechte alespoň 12 hodin bobtnat. Já nechávám cizrnu namočenou až 24 hodin. Během této doby ji alespoň dvakrát propláchněte a v hrnci měňte vodu. Cizrnu vařte v nové vodě, asi hodinu. Vodu nesolte. 
Nakrájejte mrkve na slabá kolečka, petržel na kousky a vše lehce restujte na pánvi. Až plátky zezlátnou, přidejte na kolečka nakrájený svazek jarní cibulky nebo pórku. V další pánvi si usmažte klasickou cibuli a na poslední chvíli přidejte několik utřených stroužků česneku. Směs přidejte k mrkvi a cibulce. Přidejte uvařenou a scezenou cizrnu. Osolte, zakápněte šťávou z citronu, ochutnejte, dejte do krabičky a máte oběd do práce hotový.

Další recepty z cizrny:
Cizrna na talíři 
13.03.2014 | Jana Vaňková
Tweet
Poslat e-mailem | Verze pro tisk
<< Jahelník se sušenými houbami Červená řepa zapečená s brambory a rozmarýnem >>

Související témata

  • Zeleninová a bezmasá jídla
  • Vaření
  • Bydlínkova kuchařka

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

Odebírat
newsletter

Zeleninová a bezmasá jídla

  • Uzení bez masa! Že je to nemožné? Přesvědčíme vás o opaku

    27.01.2023 - Ať už chcete maso omezit, nebo vám přijde návštěva, která masu...

  • Sváteční pohoštění: Houbový kuba

  • Stufato s krůtím masem a polentou

  • Zelí kvašené ve sklenicích

  • Polévka gazpacho - rajská dobrota

  • >> všechny články

Bydlínkova kuchařka

  • Co z červené řepy? Rychlý boršč

    20.01.2023 - Tento boršč připravíte snadno a rychle. Chutná malinko odlišně než...

  • Připravte si dokonalé čokoládové lanýže s espressem

  • Tříkrálová bábovka. Kdo najde minci?

  • Silvestrovské pohoštění: Domácí paštika s trhacím chlebem

  • Upečte si estonský kringel nebo trdelníky

  • >> všechny články

Vaření

  • Našli jste pod stromečkem výrobník perlivé vody? Máme pro vás tipy, jak ho používat k maximální spokojenosti

    18.01.2023 - Přinesl vám Ježíšek pod stromeček i výrobník perlivé vody od...

  • Vánoční tip: Knihy, které mi dělají radost

  • Soutěž: Doušek se správnou teplotou vždy a všude

  • Česnek je zelenina, léčivá rostlina i prastaré koření

  • Pusťte do kuchyně páru. Pomůže vám při přípravě jídel i při čištění trouby

  • >> všechny články

Magazín

  • Kdy vyměnit starou matraci za novou?
  • Rekonstrukce koupelny. Kde najít šikovné řemeslníky a kvalitní vybavení?
  • Jak efektivně snížit výdaje za topení
  • Na Den zeber odpad z přírody seber
  • Feng Shui jako životní filosofie
  • >> všechny články

https://www.bydleni.cz

Menu

  • BYDLENI.CZ
    • Homepage
    • Kontakty
    • Reklama na BYDLENÍ.CZ
    • Redakce
    • O nás
    • ABSTRACT.CZ
  • INTERIÉR
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětský pokoj
    • Nábytek
    • Osvětlení
    • Stínicí technika
    • Design
    • Domácí spotřebiče
    • Vybavujeme interiér
    • Rady kutilům
    • Poradna
  • STAVBA
    • Rodinné domy
    • Bytové domy
    • Dřevostavby
    • Vytápění
    • Inteligentní domy
    • Architektura
    • Stavební materiály
    • Střechy
    • Okna
    • Dveře
    • Podlahy
    • Elektroinstalace
    • Zateplování
    • Zdravé bydlení
  • NOVÉ BYDLENÍ
    • Nové byty
    • Rodinné domy
    • Financování bydlení
    • Hypoteční úvěry
    • Inteligentní domy
    • seriál: Bydlení v novém
    • Poradna: Na reality s rozumem
  • HOBBY A ZAHRADA
    • Bazény
    • Bydlení v zahradě
    • Květiny
    • Zahradní nábytek
    • Zahradní technika
    • Rady kutilům
    • Vaření
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
    • Investiční bydlení
    • Jarní inspirace
    • Teplo v domě
    • Světy světla
    • Vybavujeme interiér
    • Realizace
    • Bydlení v novém
    • Bydlení v zahradě
    • Vybavujeme moderní koupelnu
    • Vybavujeme kuchyň
    • Další seriály
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • Bydlení.cz
  • Bydlínkova kuchařka
  • Zeleninová a bezmasá jídla

Stavebnictví

  • Rodinné domy
  • Dřevostavby
  • Stavební materiály
  • Zateplování
  • Podlahy
  • Dveře
  • Okna
  • Realizace

Interiér

  • Kuchyně
  • Koupelny
  • Ložnice
  • Dětský pokoj
  • Nábytek
  • Bytové doplňky
  • Domácí spotřebiče a elektronika
  • Zdravé bydlení

Financování bydlení

  • Investiční bydlení
  • Hypoteční úvěry
  • Stavební spoření

Nové bydlení

  • Developerské projekty
  • Na reality s rozumem
  • Inteligentní domy

Hobby a zahrada

  • Bazény a zastřešení
  • Zahradní architektura
  • Rady kutilům

Architektura, design, styl

Cykly a seriály

  • Vybavujeme interiér
  • Praktická moderní kuchyně
  • Teplo v domě

Bydlínkova kuchařka

Blog

Soutěže

Tržiště zpráv

ABSTRACT.CZ


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444

www.bydleni.cz
  • INTERIÉR
  • STAVBA
  • REALITY
  • HOBBY A ZAHRADA
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • KONTAKT

© 1999 - 2019 ABSTRACT, s.r.o. a dodavatelé obsahu. ISSN 1214 - 5548
Internetový portál BYDLENÍ.CZ je zdrojem registrovaným pod mezinárodním standardním seriálovým číslem ISSN 1214 - 5548 dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Publikování nebo šíření obsahu serveru nebo jakékoliv části zveřejněného materiálu jakoukoliv formou je bez předchozího písemného souhlasu vydavatele zakázáno.