Články vyhledané na "5":

Zobrazeno 150 - 180 výsledků z 395 nalezených.
Barevná 3D písmena oživí letní oslavu i svatbu

Článek: Barevná 3D písmena oživí letní oslavu i svatbu

Na narozeninové párty, rozlučce se svobodou, svatbě nebo při oslavě životního jubilea by rozhodně neměla chybět originální výzdoba. Slavnostní atmosféru podtrhnou například květiny, balónky, konfety, girlandy nebo papírová 3D písmena. Písmena navíc můžete pomocí nových sprejů Primalex s křídovým efektem rozveselit ...

Jak na renovaci kuchyně svépomocí

Článek: Jak na renovaci kuchyně svépomocí

Kuchyň je vizitkou každé domácnosti. Zároveň se na ní ale nejrychleji projeví zub času. Zrenovovat kuchyňskou linku však nemusí být časově ani finančně náročné. Prozradíme vám jednoduché triky, jak ji můžete sami pomocí menších změn proměnit k nepoznání.

Výherci soutěže: Jaro u nás 2022

Článek: Výherci soutěže: Jaro u nás 2022

Představujeme výherce soutěže: Jaro u nás 2022. Gratulujeme vítězům a děkujeme všem, kteří nám zaslali krásné fotografie. 

Bioklimatická hliníková pergola ARTOSI s unikátními doplňky

Článek: Bioklimatická hliníková pergola ARTOSI s unikátními doplňky

Bioklimatická hliníková pergola ARTOSI byla v ryze české společnosti ISOTRA vyvinuta s důrazem na přesnost, kvalitu zpracování a možnosti individuálních úprav. Pergola se v mnoha ohledech přizpůsobí zahradě i vašim potřebám.

5 sezonních vychytávek tepelného čerpadla - v zimě zahřeje, v létě ochladí

Článek: 5 sezonních vychytávek tepelného čerpadla - v zimě zahřeje, v létě ochladí

Především díky vyšší úvodní investici do pořízení tepelného čerpadla se u kupujících rojí dotazy typu: k čemu mi bude čerpadlo v létě, nebude to pouze žrát elektřinu? Nikoliv! Tepelné čerpadlo AC Heating Conert AW plní spolehlivě tepelné potřeby vašeho domu i v horkých dnech. Zchladí dům, pomůže se závlahou ...

Zbavte se hluku v bytě vhodnou izolací

Článek: Zbavte se hluku v bytě vhodnou izolací

Zvyšující se hladina hluku všude kolem nás klade větší nároky na klid v domácím prostředí. Ani doma se ale mnoho lidí hluku nezbaví. Stačí k tomu hluční sousedé, hlasitá hudba, televize z vedlejší místnosti anebo nejrůznější rušivé zvuky zvenku. Důsledkem života v permanentním hluku je častá únava, ...

Vůně, chutě a barvy španělské kuchyně

Článek: Vůně, chutě a barvy španělské kuchyně

Španělská kuchyně voní mořem a sluncem - ryby, mořské plody, olivový olej a vyzrálá zelenina lákavých barev a plná chutí jsou její nedílnou součástí. Pyrenejský poloostrov, na kterém Španělsko leží, je ale velký a jeho krajina různorodá. Stejně různorodé jsou pak i pokrmy a jejich varianty, které se v různých ...

Šest důvodů, proč se vyplatí pořídit si fotovoltaiku

Článek: Šest důvodů, proč se vyplatí pořídit si fotovoltaiku

Fotovoltaika zažívá v Česku nebývalý boom. V minulém roce bylo podle Solární asociace instalováno celkem 62 megawattů nových fotovoltaických elektráren, což je o 20,6 procenta více než o rok dříve.  Soukromníky ke koupi panelů motivuje například zvyšující se cena energií či snaha zajistit si energetickou ...

Vysaje a ještě vytře. To je nový chytrý robovysavač Tesla od Witty

Článek: Vysaje a ještě vytře. To je nový chytrý robovysavač Tesla od Witty

Prach a nepořádek se hromadí a času je nepříjemně málo? Nový chytrý robotický vysavač značky Tesla představuje skvělé řešení, šetří čas, uklízí a dá se ovládat pohodlně skrze mobilní aplikaci.

Nové realizace zimních zahrad VG 17

Článek: Nové realizace zimních zahrad VG 17

Vaši terasu nebo zimní zahradu můžete využívat v každém ročním období. Díky celoskleněným posuvným stěnám se tento prostor stane obyvatelným i za deště nebo při nižších teplotách. V létě pak vaši zahradu s interiérem doslova propojíte.

Krásná střecha lusknutím prstu

Článek: Krásná střecha lusknutím prstu

Slova z titulku jsou možná trochu nadnesená, nicméně zase tak daleko od pravdy nejsou, protože krásná nová střecha z přiložených fotek byla hotová za pouhých 8 dní. Tak krátký čas stačil k tomu, aby majitelé rodinného domu získali bezpečný domov, chráněný elegantní a stabilní střechou.

A vzduch je čistý!

Článek: A vzduch je čistý!

Viry a bakterie, alergeny v podobě prachu, pylu, plísní či odumřelých kožních buněk zvířecích mazlíčků, ale i nepříjemné zápachy... Vzduch, který doma dýcháme, je zkrátka plný nečistot, což může znepříjemňovat život nejen alergikům a astmatikům. Díky čističce vzduchu už se nemusíte bát zhluboka se nadechnout! ...

Máme tě rádi, mami!

Článek: Máme tě rádi, mami!

Den matek se slaví po celém světě více jak sto let. V České republice patří tradičně maminkám druhá květnová neděle, která letos připadá na 8. května. Nezapomeňte proto maminku obejmout, popřát jí a poděkovat za její péči například milým dárkem. Máme pro vás tipy, jimiž jí zaručeně uděláte radost.

Zlínský Design Week se letos zaměří na design, který pomáhá

Článek: Zlínský Design Week se letos zaměří na design, který pomáhá

V týdnu od 6. do 13. května se Zlín stane městem plným designu. Bohatý program zahrnující výstavy, workshopy, konference, přednášky, exkurze a řadu dalších akcí nabídne zájemcům 13. ročník festivalu Zlin Design Week, který pořádá Fakulta multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati.

Špičkové vinotéky LIEBHERR

Článek: Špičkové vinotéky LIEBHERR

Pokud si rádi čas od času vychutnáte dobré víno, jistě jste narazili na problém skladování. Lednička či spíž často přetékají ve švech a mnohdy navíc neposkytnou tu správnou teplotu. Pro takové případy jsou tu domácí vinotéky, třeba ty od špičkového výrobce Liebherr.

Aby teplo neunikalo

Článek: Aby teplo neunikalo

Střecha slouží jako ochranný klobouk pro dům. Schová nás před deštěm, sněhem a udrží v domě teplo. Jak zajistit, aby teplo neunikalo? Řešením je efektivní zateplení. Dnes představujeme foukanou izolaci na magmarelaxové bázi.

Jak vybrat svým dětem ten správný nábytek

Článek: Jak vybrat svým dětem ten správný nábytek

Výběr vhodného nábytku pro své děti, zejména tedy správného stolu a židličky, není vždy lehkým úkolem. Proto jsme oslovili experta na dětský nábytek, pana Ošťádala ze společnosti Mayer CZ, aby nám s výběrem pro naše ratolesti pomohl.

Příběh pana Martina: Denis, hlučný postrach okolí

Článek: Příběh pana Martina: Denis, hlučný postrach okolí

„Můj příběh je úplně obyčejný, nevidím na něm nic překvapivě jiného. Mám pocit, že takových jako já jsou tisíce,“ bagatelizuje už po vyhrané bitvě s hlukem pan Martin.

Soutěž Jaro u nás 2022

Článek: Soutěž Jaro u nás 2022

Nová velká soutěž, do které můžete zasílat své fotografie, odstartovala. Tentokrát se budeme těšit na fotky s jarní tematikou.Aktualizace: Soutěž byla ukončena 5.6.2022. Prohlédněte si výherce jarní soutěže.

Jak chladit vzduchotechnikou?

Článek: Jak chladit vzduchotechnikou?

Investoři, kteří uvažují nad systémem řízeného větrání s rekuperací, se stále častěji ptají, zda by bylo možné systém řízeného větrání využít také k chlazení objektu. Možností, jak chladit vzduchotechnikou, existuje několik a každá z nich má svá specifika a možnosti, ale také omezení.

Červená řepa bez předsudků

Článek: Červená řepa bez předsudků

Připomínat si v březnu červenou řepu může mít hned dva důvody. Jednak jde o jednu z mála domácích zelenin, které máme touto dobou k dispozici při vaření,  jednak zahrádkáři  s počínajícím jarem právě rozvažují, co a jak umístit na své záhony.

Pohankový šoulet s fazolkami adzuki

Článek: Pohankový šoulet s fazolkami adzuki

Fazole adzuki patří ve výživě k vysoce ceněným potravinám s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, ale také kyseliny listové, hořčíku, fosforu, hořčíku, zinku, železa, vitaminů B1 a B6 a dalších hodnotných látek. K výhodám patří poměrně lehká stravitelnost a příjemná oříšková chuť.

Topení, teplá voda i chlazení - vše v jednom a s ohledem na životní prostředí

Článek: Topení, teplá voda i chlazení - vše v jednom a s ohledem na životní prostředí

Ekologický, cenově dostupný a účinný systém vytápění - to je tepelné čerpadlo. Že jste o něm už slyšeli mnohé, ale stále v této problematice tápete? Zodpovíme vám ty nejčastější dotazy.

Rekonstrukce se zateplením podle pana Romana

Článek: Rekonstrukce se zateplením podle pana Romana

Jak zateplit podkroví, když jste zdědili dům s plesnivými izolacemi? Pan Roman je Pražák jako poleno a je na to náležitě hrdý. Pražská sídliště jižního města jsou mu od malička blízká, a tak není divu, že jedno „apartmá“ 3+1 obývá s celou svojí rodinou.

Solární střešní tašky Generon kombinují design s výkonem

Článek: Solární střešní tašky Generon kombinují design s výkonem

Betonové střešní tašky Terran Generon představují unikátní designové a současně energeticky účinné spojení výhod a předností betonových střešních krytin Terran a klasické střešní fotovoltaické elektrárny. Fotovoltaické články jsou u solárních tašek Terran Generon umístěny přímo do povrchu střešní krytiny. ...

Veletrh Střechy Praha s Festivalem dřeva a nářadí již začátkem března

Článek: Veletrh Střechy Praha s Festivalem dřeva a nářadí již začátkem března

23. ročník stavebního veletrhu Střechy Praha se uskuteční 3. - 5. 3. 2022 na výstavišti v Praze Letňanech a nabídne mnoho aktuálních témat. V souběhu se konají veletrhy Solar Praha, Řemeslo Praha a Festival dřeva a nářadí.

Soutěž o bezdrátová sluchátka YENKEE

Článek: Soutěž o bezdrátová sluchátka YENKEE

Sportovní fanoušci jásají, zimní Olympijské hry v Pekingu 2022 právě začínají! Ale díky časovému posunu se může stát, že váš oblíbený zápas v hokeji nebo závod v krasobruslení nestihnete sledovat z pohodlí vašeho domova. Díky bezdrátovým sluchátkům YENKEE True Wireless PRIMAL|YHP 04BT BK si vychutnáte váš ...

Květiny v interiéru: Africká fialka

Článek: Květiny v interiéru: Africká fialka

V místnosti na okenním parapetu kvete celý rok. Saintpaulia ionantha (africká nebo také usamburská fialka) je vděčná něžná kráska. Nejznámější je rostlinka s tmavomodrými květy, ale můžeme mít i fialku s květy bílými, růžovými, světle modrými, purpurově červenými nebo fialovými, které jsou buď ...

Jak vypadají moderní koupelny dle aktuálních trendů?

Článek: Jak vypadají moderní koupelny dle aktuálních trendů?

Koupelna už dávno není pouze užitkovou místností našeho domu. Měla by sloužit také k relaxaci, odpočinku a očistě těla. Při návrhu nové koupelny je tedy třeba dbát nejen na praktičnost, ale také nadčasovost, díky níž nás čas zde strávený jen tak neomrzí.

Jak máme postupovat v případě, že si vybíráme vchodové dveře?

Článek: Jak máme postupovat v případě, že si vybíráme vchodové dveře?

Když vybíráme vchodové dveře, nesmíme zapomínat na to, že vstupní dveře by měly být vždy bezpečnostní (minimálně bezpečnostní třída 3) a je jedno, jestli se jedná o byt či dům. V obou případech nám jde o to, aby dveře ochránily nás a náš majetek.