recepty

Pohankový šoulet s fazolkami adzuki

Fazole adzuki patří ve výživě k vysoce ceněným potravinám s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny, ale také kyseliny listové, hořčíku, fosforu, hořčíku, zinku, železa, vitaminů B1 a B6 a dalších hodnotných látek. K výhodám patří poměrně lehká stravitelnost a příjemná oříšková chuť.

Adzuki pochází z jižní Asie a z Himalájí, postupně se ale rozšířily do mnoha asijských zemí. Velmi oblíbené jsou v Japonsku a dnes se pěstují například i v Jižní Americe, v Africe nebo na Novém Zélandě. Jsou součástí mnoha orientálních pokrmů. Jedinečnou sladkou pastu z těchto drobných temně červených fazolek, která je náplní do oblíbených japonských palačinek zvaných dorayaki, umí vytvořit paní Tokue, hrdinka neobyčejně působivého filmu “An” japonské režisérky Naomi Kawase.
Zdraví prospěšné adzuki můžeme ale bez úhony využít i v domácí kuchyni, například v této jednoduché kombinaci s pohankou.
Ingredience
1 hrnek fazolek adzuki
1,5 hrnku pohanky
1 velká cibule
4 lžíce oleje
pepř
majoránka
2 stroužky česneku
sůl
Postup
Fazolky namočíme na 10 -12 hodin. Před vařením vyměníme vodu a fazolky uvaříme doměkka, trvá to asi 1 hodinu. Doba varu může být kratší ale taky delší, podle toho, jak dlouho jste fazolky máčeli, ale i podle odrůdy, kterou jste zakoupili. Pohanku mezitím zalijeme asi dvojnásobným množstvím vařící vody, na plotně necháme přejít varem a necháme jen dojít pod pokličkou, až se voda vstřebá. Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova. Do pekáčku pak vložíme fazolky smíchané s pohankou, cibulí, přidáme utřený česnek, okořeníme a dáme na 15 minut zapéct do trouby. Podávat můžeme se zeleninovými saláty, s kyselou okurkou nebo kysaným zelím.
18.03.2022 | sm
Tweet
Poslat e-mailem | Verze pro tisk
<< Červená řepa bez předsudků Variace salátů s pečenou řepou >>

Související témata

  • Zeleninová a bezmasá jídla
  • Těstoviny, rýže, obiloviny
  • Bydlínkova kuchařka
Odebírat
newsletter

Bydlínkova kuchařka

  • Pepa Nemrava vaří: Roštěná na slanině

    24.11.2023 - Před námi je víkend a vy si možná lámete hlavu, co zase budete v...

  • Extáze chutí: Objevte nové způsoby dochucování jídel

  • První letošní podzimní kurz výroby domácích klobás za námi

  • Kořeněný dýňový džem s pomerančem

  • Poctivá kulajda podle Pepy Nemravy

  • >> všechny články

Zeleninová a bezmasá jídla

  • Polévka gazpacho - rajská dobrota

    25.08.2023 - Tradiční španělská zeleninová polévka gazpacho se připravuje ze...

  • Co bude dnes k večeři?

  • Jarní očista aneb Recepty na chutná zeleninová jídla

  • Uzení bez masa! Že je to nemožné? Přesvědčíme vás o opaku

  • Sváteční pohoštění: Houbový kuba

  • >> všechny články

Magazín

  • Dokonalá káva jedním stisknutím. Soutěž o kávovar Sencor
  • Velká vánoční soutěž 2023
  • Vytvořte si interiér domova, ze kterého nebudete chtít odejít
  • Přírodní kámen pro každý váš projekt
  • Kniha by pod stromečkem neměla chybět
  • >> všechny články

https://www.bydleni.cz

Menu

  • BYDLENI.CZ
    • Homepage
    • Kontakty
    • Reklama na BYDLENÍ.CZ
    • Redakce
    • O nás
    • ABSTRACT.CZ
  • INTERIÉR
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětský pokoj
    • Nábytek
    • Osvětlení
    • Stínicí technika
    • Design
    • Domácí spotřebiče
    • Vybavujeme interiér
    • Rady kutilům
    • Poradna
  • STAVBA
    • Rodinné domy
    • Bytové domy
    • Dřevostavby
    • Vytápění
    • Inteligentní domy
    • Architektura
    • Stavební materiály
    • Střechy
    • Okna
    • Dveře
    • Podlahy
    • Elektroinstalace
    • Zateplování
    • Zdravé bydlení
  • NOVÉ BYDLENÍ
    • Nové byty
    • Rodinné domy
    • Financování bydlení
    • Hypoteční úvěry
    • Inteligentní domy
    • seriál: Bydlení v novém
    • Poradna: Na reality s rozumem
  • HOBBY A ZAHRADA
    • Bazény
    • Bydlení v zahradě
    • Květiny
    • Zahradní nábytek
    • Zahradní technika
    • Rady kutilům
    • Vaření
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
    • Investiční bydlení
    • Jarní inspirace
    • Teplo v domě
    • Světy světla
    • Vybavujeme interiér
    • Realizace
    • Bydlení v novém
    • Bydlení v zahradě
    • Vybavujeme moderní koupelnu
    • Vybavujeme kuchyň
    • Další seriály
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • Bydlení.cz
  • Bydlínkova kuchařka

Stavebnictví

  • Rodinné domy
  • Dřevostavby
  • Stavební materiály
  • Zateplování
  • Podlahy
  • Dveře
  • Okna
  • Realizace

Interiér

  • Kuchyně
  • Koupelny
  • Ložnice
  • Dětský pokoj
  • Nábytek
  • Bytové doplňky
  • Domácí spotřebiče a elektronika
  • Zdravé bydlení

Financování bydlení

  • Investiční bydlení
  • Hypoteční úvěry
  • Stavební spoření

Nové bydlení

  • Developerské projekty
  • Na reality s rozumem
  • Inteligentní domy

Hobby a zahrada

  • Bazény a zastřešení
  • Zahradní architektura
  • Rady kutilům

Architektura, design, styl

Cykly a seriály

  • Vybavujeme interiér
  • Praktická moderní kuchyně
  • Teplo v domě

Bydlínkova kuchařka

Blog

Soutěže

Tržiště zpráv

ABSTRACT.CZ


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444

www.bydleni.cz
  • INTERIÉR
  • STAVBA
  • REALITY
  • HOBBY A ZAHRADA
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • KONTAKT

© 1999 - 2019 ABSTRACT, s.r.o. a dodavatelé obsahu. ISSN 1214 - 5548
Internetový portál BYDLENÍ.CZ je zdrojem registrovaným pod mezinárodním standardním seriálovým číslem ISSN 1214 - 5548 dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Publikování nebo šíření obsahu serveru nebo jakékoliv části zveřejněného materiálu jakoukoliv formou je bez předchozího písemného souhlasu vydavatele zakázáno.