magazín

Pečeme domácí pizzu

Kdo by neměl rád pizzu? Křupavé okraje, voňavé provensálské koření, oblíbený sýr a šunka. Vyzkoušeli jsme recept na domácí pizzu z pouhých pěti ingrediencí. Na vás už je jen vybrat, čím pizzu ozdobíte. Vyhraje zelenina, žampiony nebo třeba olivy?

Při přípravě domácí pizzy doporučujeme kvalitní italskou mouku, hladkou pšeničnou typu 00, a troubu, kterou dokážete rozehřát alespoň na 300 stupňů. My jsme při pečení pizzy využili pec na pizzu Sage SPZ820 Pizzaiolo. Jde o první domácí pec, která dosáhne 400 °C a díky tomu dokáže upéct typickou italskou pizzu již za dvě minuty. Aktivní spodní ohřev, intenzivní přímý ohřev a 400 °C horký sálavý vzduch v celém prostoru pece, to jsou vlastnosti, díky kterým je možné docílit chuti, jako byste ji vytáhli na dřevo z pece postavené z cihel. Pizza se připravuje na přírodním kameni cordierit, který se rychle a rovnoměrně zahřívá. Navíc při přípravě pizzy o průměru až 30 cm si můžete vybrat ze sedmi automatických programů, nebo zvolit režim manuální.

Domácí pizza

 
Suroviny na těsto
500 g hladké mouky
250 ml vody
50 ml olivového oleje
½ lžičky soli
½ kostičky droždí

Suroviny na rajčatové sugo
3 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
700 ml rajčatové passaty
1 lžička soli
1 lžíce provensálského koření

Suroviny na pizzu
mozzarella
žampiony
černé olivy
rajčátka
rukola
Příprava
Nejprve začněte přípravou těsta. Do mísy od robotu si dejte hladkou mouku, vodu, droždí, olivový olej a sůl. Za pomoci robota vymíchejte krásně hladké těsto, které poté nechte pod utěrkou kynout  hodinu.

Mezitím, co kyne těsto, si připravte rajčatové sugo. Do menšího hrnce si dejte rozpálit olivový olej a nechte na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte prolisovaný česnek, nechte ho rozvonět a vše zalijte rajčatovou passatou. Osolte, přidejte provensálské koření a vše promíchejte. Nechte zhruba pět minut provařit.

Nakonec si připravte ingredience, které budete dávat na pizzu, a dejte si předehřát pec na pizzu THE SMART OVEN® PIZZAIOLO. Do pizza pece vložte kamennou plotnu a otočte ovladačem STYLE na předposlední položku FOOD WIRED. Otočný ovladač nastavení stupně opečení nechte na výchozí středové pozici. Časovač se podsvítí a zobrazí se doporučená doba přípravy pro vámi vybraný režim. Světelná kontrolka připravenosti bude blikat, což znamená, že se trouba zahřívá. Nechte troubu dostatečně předehřát, až světelná kontrolka připravenosti přestane blikat a rozsvítí se. Doba předehřátí trouby může trvat od 10 do 20 minut v závislosti na vybraném provozním režimu. 


Poté, co je pec předehřátá, zazní zvukové upozornění a kontrolka předehřevu bude svítit. Jakmile je těsto nakynuté a pizza trouba se předehřívá, rozdělte si těsto na cca osm stejně velkých porcí, ze kterých uděláte bochánky (přibližně 100 g). Z bochánku na pomoučené ploše vytvarujte placku zhruba o průměru 30 cm. Lopatku si posypte trochou hrubé mouky a položte na ni vytvarovanou placku z těsta. Těsto potřete připraveným sugem a přidejte další suroviny. Pracujte velmi rychle, aby se těsto nepřilepilo na lopatku.


Jakmile je pizza ozdobená a připravená k pečení, otevřete dvířka a vložte lopatku až do zadní části trouby. Nechte, aby konec lopatky spočinul na zadní straně plotny, a pizzu z nakloněné lopatky sesuňte na kámen. Zavřete dvířka a stiskněte časovač, který spustí odpočítávání doby přípravy (dvě minuty). Jakmile je proces přípravy dokončen, zazní zvukové upozornění a podsvícení časovače se krátce rozbliká a poté zhasne. Za pomoci lopatky vyjměte pizzu z trouby a dejte ji na větší prkénko, kde ji nakrájejte na trojúhelníčky.

28.07.2023 | redakce
Tweet
Poslat e-mailem | Verze pro tisk
<< Piperáda s vejci Červenec voní po levandulových sirupech a džemech >>

Související témata

  • Bydlínkova kuchařka
  • Pečení naslano
  • Vaření
  • Kuchyně
  • Praktická moderní kuchyně

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

Odebírat
newsletter

Bydlínkova kuchařka

  • Kouzelná moc bezinky

    14.05.2025 - Pokud ke konci jara na procházce ucítíte příjemnou vůni, nejspíš to...

  • Recept: Domácí uzený salám se sýrem

  • Masopustní hodování podle Pepy Nemravy

  • Masopustní koblihy Pepy Nemravy

  • Soutěž: Milujeme jídlo 2025

  • >> všechny články

Vaření

  • Vyhlášení výherců soutěže Milujeme jídlo

    20.04.2025 - Děkujeme všem čtenářům, kteří nám zaslali fotografie na téma...

  • Soutěžte o 3 velikonoční balíčky Dr. Oetker

  • Sinks - přední česká značka kvalitních kuchyňských dřezů

  • Unikátní nanogranitové dřezy Sinks NANOSTONE: Budoucnost ve vaší kuchyni je tady

  • Těstovinovač Philips: Připravte si čerstvé těstoviny do deseti minut

  • >> všechny články

Magazín

  • Klimatizace od A do Z: Nejčastější otázky, na které chcete znát odpověď, než se doma zchladíte (nebo zahřejete)
  • Vchodový systém LIBERTY zdokonaluje vchod do domu
  • Umělecký ráj za městem: Nahlédněte do stylové chalupy malíře Pasty Onera
  • Novinka ve stínicí technice střešních oken pro rok 2025 aneb rekonstrukce podkroví do detailu
  • Soutěžte o poukazy na nákup u SCANquilt v hodnotě 1000 Kč
  • >> všechny články

https://www.bydleni.cz

Menu

  • BYDLENI.CZ
    • Homepage
    • Kontakty
    • Reklama na BYDLENÍ.CZ
    • Redakce
    • O nás
    • ABSTRACT.CZ
  • INTERIÉR
    • Koupelny
    • Kuchyně
    • Ložnice
    • Dětský pokoj
    • Nábytek
    • Osvětlení
    • Stínicí technika
    • Design
    • Domácí spotřebiče
    • Vybavujeme interiér
    • Rady kutilům
    • Poradna
  • STAVBA
    • Rodinné domy
    • Bytové domy
    • Dřevostavby
    • Vytápění
    • Inteligentní domy
    • Architektura
    • Stavební materiály
    • Střechy
    • Okna
    • Dveře
    • Podlahy
    • Elektroinstalace
    • Zateplování
    • Zdravé bydlení
  • NOVÉ BYDLENÍ
    • Nové byty
    • Rodinné domy
    • Financování bydlení
    • Hypoteční úvěry
    • Inteligentní domy
    • seriál: Bydlení v novém
    • Poradna: Na reality s rozumem
  • HOBBY A ZAHRADA
    • Bazény
    • Bydlení v zahradě
    • Květiny
    • Zahradní nábytek
    • Zahradní technika
    • Rady kutilům
    • Vaření
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
    • Investiční bydlení
    • Jarní inspirace
    • Teplo v domě
    • Světy světla
    • Vybavujeme interiér
    • Realizace
    • Bydlení v novém
    • Bydlení v zahradě
    • Vybavujeme moderní koupelnu
    • Vybavujeme kuchyň
    • Další seriály
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • Bydlení.cz
  • Bydlínkova kuchařka

Stavebnictví

  • Rodinné domy
  • Dřevostavby
  • Stavební materiály
  • Zateplování
  • Podlahy
  • Dveře
  • Okna
  • Realizace

Interiér

  • Kuchyně
  • Koupelny
  • Ložnice
  • Dětský pokoj
  • Nábytek
  • Bytové doplňky
  • Domácí spotřebiče a elektronika
  • Zdravé bydlení

Financování bydlení

  • Investiční bydlení
  • Hypoteční úvěry
  • Stavební spoření

Nové bydlení

  • Developerské projekty
  • Na reality s rozumem
  • Inteligentní domy

Hobby a zahrada

  • Bazény a zastřešení
  • Zahradní architektura
  • Rady kutilům

Architektura, design, styl

Cykly a seriály

  • Vybavujeme interiér
  • Praktická moderní kuchyně
  • Teplo v domě

Bydlínkova kuchařka

Blog

Soutěže

Tržiště zpráv

ABSTRACT.CZ


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444

www.bydleni.cz
  • INTERIÉR
  • STAVBA
  • REALITY
  • HOBBY A ZAHRADA
  • SOUTĚŽE
  • SERIÁLY
  • RECEPTY
  • BLOG
  • PORADNA
  • KONTAKT

© 1999 - 2019 ABSTRACT, s.r.o. a dodavatelé obsahu. ISSN 1214 - 5548
Internetový portál BYDLENÍ.CZ je zdrojem registrovaným pod mezinárodním standardním seriálovým číslem ISSN 1214 - 5548 dodržuje právní předpisy o ochraně osobních údajů. Publikování nebo šíření obsahu serveru nebo jakékoliv části zveřejněného materiálu jakoukoliv formou je bez předchozího písemného souhlasu vydavatele zakázáno.