Domácí pizza
Suroviny na těsto 500 g hladké mouky 250 ml vody 50 ml olivového oleje ½ lžičky soli ½ kostičky droždí Suroviny na rajčatové sugo 3 lžíce olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku 700 ml rajčatové passaty 1 lžička soli 1 lžíce provensálského koření Suroviny na pizzu mozzarella žampiony černé olivy rajčátka rukola |
Příprava Nejprve začněte přípravou těsta. Do mísy od robotu si dejte hladkou mouku, vodu, droždí, olivový olej a sůl. Za pomoci robota vymíchejte krásně hladké těsto, které poté nechte pod utěrkou kynout hodinu. Mezitím, co kyne těsto, si připravte rajčatové sugo. Do menšího hrnce si dejte rozpálit olivový olej a nechte na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte prolisovaný česnek, nechte ho rozvonět a vše zalijte rajčatovou passatou. Osolte, přidejte provensálské koření a vše promíchejte. Nechte zhruba pět minut provařit. Nakonec si připravte ingredience, které budete dávat na pizzu, a dejte si předehřát pec na pizzu THE SMART OVEN® PIZZAIOLO. Do pizza pece vložte kamennou plotnu a otočte ovladačem STYLE na předposlední položku FOOD WIRED. Otočný ovladač nastavení stupně opečení nechte na výchozí středové pozici. Časovač se podsvítí a zobrazí se doporučená doba přípravy pro vámi vybraný režim. Světelná kontrolka připravenosti bude blikat, což znamená, že se trouba zahřívá. Nechte troubu dostatečně předehřát, až světelná kontrolka připravenosti přestane blikat a rozsvítí se. Doba předehřátí trouby může trvat od 10 do 20 minut v závislosti na vybraném provozním režimu. |
Poté, co je pec předehřátá, zazní zvukové upozornění a kontrolka předehřevu bude svítit. Jakmile je těsto nakynuté a pizza trouba se předehřívá, rozdělte si těsto na cca osm stejně velkých porcí, ze kterých uděláte bochánky (přibližně 100 g). Z bochánku na pomoučené ploše vytvarujte placku zhruba o průměru 30 cm. Lopatku si posypte trochou hrubé mouky a položte na ni vytvarovanou placku z těsta. Těsto potřete připraveným sugem a přidejte další suroviny. Pracujte velmi rychle, aby se těsto nepřilepilo na lopatku.
Jakmile je pizza ozdobená a připravená k pečení, otevřete dvířka a vložte lopatku až do zadní části trouby. Nechte, aby konec lopatky spočinul na zadní straně plotny, a pizzu z nakloněné lopatky sesuňte na kámen. Zavřete dvířka a stiskněte časovač, který spustí odpočítávání doby přípravy (dvě minuty). Jakmile je proces přípravy dokončen, zazní zvukové upozornění a podsvícení časovače se krátce rozbliká a poté zhasne. Za pomoci lopatky vyjměte pizzu z trouby a dejte ji na větší prkénko, kde ji nakrájejte na trojúhelníčky.