Špaldové muffiny

Ingredience

2 hrnky špaldové mouky
1 bílý jogurt
500 g hrubé mouky (může být i polohrubá)
1 kypřící prášek
hrst nasekaných rozinek
1 polévková lžíce kakaa
1 čajová lžička skořice
trochu mléka na zředění
1 tabulka tmavé čokolády (já použila 70%) nebo čokoláda na vaření

Postup
Všechny ingredience kromě čokolády smícháme a vytvoříme tak těsto. Rozinky fungují jako sladidlo, takže opravdu musíte dát dle svého uvážení, jak chcete muffiny sladké. Půlku hořké čokolády nakrájíme na vetší kousky a druhou půlku na jemno. Těsto nalijeme do formy asi do poloviny, poté vložíme na vetší kousky nakrájenou čokoládu a zalijeme další vrstvou těsta (čokoláda se vevnitř muffinu rozpustí - vytvoří náplň). Nakonec posypeme na jemno nakrájenou čokoládou. Pečeme při 180 °C přibližně 30 - 40 minut, pro jistotu kontrolujeme těsto špejlí.

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.