Moravské olejové vdolečky

Ingredience

0,5 kg hl.mouky speciál
250 ml mléka
3 kostky cukru
3 žloutky
půl kostky kvasnic
špetka soli
sklenička oleje asi 150 ml a velká lžíce sádla

Náplň:
3 kostky tvarohu
cukr podle chuti
2 žloutky
špetku badyánu
rozinky( nejlépe máčené v rumu)
na zahuštění vanilkový pudingový prášek podle potřeby

Posypátko:
kousek másla
moučkový cukr
vanilkový cukr
polohrubá mouka
špetka badyánu
trochu rumu
všechno zpracuji, tak aby se s tím daly sypat koláčky

Postup
Uděláme kvásek a postupně přidáváme mouku a pořádně vymísíme, nejlépe v pekárně. Těsto nenecháváme kynout, můžeme hned rozválet na placku asi 0,5 cm vysokou, rádylkem nakrájíme čtverečky, pak na čtverečky lžičkou dáváme tvarohovou směs a těstem tuto směs obalíme, spoj musí zůstat dole, nahoře uděláme prstem důlek a ďubneme do něj trochu povidel, pak dáme vdolečky na plech, potřeme je rozkvedlaným žloutkem se šlehačkou a posypeme posypátkem, na plech je skládáme dál od sebe, protože nakynou, necháme chvilku odpočinout a pak pomalu pečeme do růžova. Vdolečky u nás miluje každý a nesmí chybět na stole o vánocích, velikonocích, v hody, při pouti a žádná oslava ani svatba se bez nich neobejde ♥

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.