Dýňové risotto

Ingredience

rýže Arborio
cibule
máslo
vývar
dýně
sůl a pepř
suché víno

parmazán a rukola

Postup
Cibulku na jemno nakrájenou osmahneme na troše másla, zasypeme rýží Arborio a chvíli spolu restujeme. Poté zalijeme vývarem a udržujeme stále kvalitně podlité, dokud rýže nezměkne. Mezitím nakrájíme dýni na menší kousky a uvaříme doměkka (pár kostiček sis chováme na dozdobení), rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Když je rýže téměř na skus, podlijeme cca 2 dcl kvalitního suchého vína. Víno necháme vyvařit. Posléze smícháme rýži s rozmixovanou dýní. Dochutíme a zjemníme máslem.

Na talíř dáme porci risotta, zasypeme parmazánem nastrouhaným na šupinky, dozdobíme rukolou a osmaženými kostkami dýně.

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.