Králík na cibulce, červené zelí, bramborové špalky

Ingredience

Králík
červené zelí
kmín
cibule
sůl
uzená slaninka
bramborové těsto na knedlík

Postup
Králíka naporcujeme, osolíme, pokmínujeme, uložíme do pečící formy, trochu podlijeme vodou a dáme péct na 1,5-2h, v průběhu podléváme, aby se nám králík nepřipekl. Mezitím si připravíme cibuli, kterou nakrájíme na kolečka a na drobno spolu s uzenou slaninkou. Cibulku na drobno se slaninkou osmahneme, trošku dosolíme.Zelí podusíme do měkka, slejeme a přídáme osmahnutou cibulku se slaninkou, poté dochutíme troškou octe a cukru.

V půlce pečení přidáme ke králíkovi na kolečka nakrájenou cibuli a můžeme ještě dochutit slaninkou.

Z bramborového těsta si vyválíme špalíčky, nakrájíme a poté uvaříme.

Vše servírujeme a přejeme dobrou chuť!

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.