Řepové placičky s červenou čočkou

Ingredience

lněné semínko
červená čočka
rýže

červená řepa
kmín, červená paprika, pepř, česnek
petržel, cibule
2 vejce
sůl, olivový olej

Příloha

batáty a brambory
lilek, balkánský sýr
sůl, česnek, rozmarýn

Postup
Do vody si dáme namočit dvě - čtyři lžíce lněných semínek, v osolené vodě uvaříme půl hrnku červené čočky a půl hrnku rýže, do mísy oloupeme a nastrouháme červenou řepu (já asi 400g), přidáme kmín, červenou papriku, pepř, petržel, cibuli, česnek, 2 vejce, uvařenou čočku s rýží a lněné semínko. Promícháme, na pečící papír upatláme placičky, lehce pocákáme olivovým olejem a pečeme cca 10 minut z každé strany.

Příloha - Jeden velkej batát a jednu velkou bramboru nakrájíme i se slupkou na tenké (cca 2 - 3 mm) plátky, v hrnci necháme rozehřát lžíci libovolného oleje, prdneme tam plátky brambory a batátu, osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme trochu česneku a snítek rozmarýnu. Až se olej vypaří, přihodíme na kostičky nakrájený lilek, promícháme, podlijeme vodou a dusíme do změknutí všech surovin. Poté lehce rozštoucháme, zastrouháme balkánem, promícháme a necháme ještě cca deset minut péct v troubě!

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.