Jelení steak se snopkami fazolek v anglické slanině na omáčce demi glase, domácí hranolky a medové kaštany

Ingredience

Omáčka demi glace
kosti
kořenová zelenina
červené víno
medové kaštany(koupené již hotové)
máslo
med
fazolky
med
anglická slanina
koření na zvěřinu nebo jalovec
brambory

Postup
Kosti a kořenovou zeleninu ochutíme dle chuti a vaříme pomalu cca dva dny. Poté scedíme a přidáme červené víno, čímž nám vznikne hustá omáčka ideální na maso :) Na pánvi opečeme s máslem a medem již hotové koupené medové kaštany. Spaříme fazolky, které potom zabalíme do anglické slaniny a opečeme na panvičce. Jelení steak opečeme na grilu, z každé strany přibližně 7-10 minut, jak kdo má rád. Ochucujeme až na talíři nebo těsně před vyndáním z grilu či pánve, opět vše dle přání strávníka. Doporučuji přidat koření na zvěřinu nebo alespoň jalovec do přelivu demi glasse... Jako přílohu jsem zvolila domácí hranolky - brambory ve šlupce napolo uvaříme ve slané vodě, necháme zchladnout, nakrájíme a usmažíme v trobě či fritovacím hrnci nebo na pánvičce ......

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.