Houbová jesenická roláda

Ingredience
500 g čerstvých (mražených)hub
500 g mletého masa
6 vajec
0,5 l vody
strouhanka
hrášek
máslo
cibule

česnek
sůl
pepř
majoránka
kmín

Postup
mleté maso našleháme s trochou vody, solí, pepřem,majoránkou, 3 vejci, cibulí a česnekem. Prohněteme a přidáme strouhanku. Než se trochu odleží, připravíme si nádivku z hub, které podusíme s trochou vody, solí, kmínem a česnekem. Přidáme trochu másla, 3 vejce a usmažíme. Vzniklou hmotu smícháme s hráškem, já přidávám i barevnou papriku a zelenou petržel.

Masovou směs rozprostřeme na alobal tak, že vznikne jakási placka, na niž rovnoměrně rozložíme houbovou nádivku a srolujeme.

Zabalenou roládu podlijeme vodou a pečeme asi 40 minut. Nakonec alobal rozevřeme a dopečeme asi ještě 10 minut prudčeji, aby se vytvořila \"skrusta\".

Podáváme s bramborem, zeleninou nebo jen tak s chlebem.

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.