Aspik pro dobrou náladu

Postup
Připravíme si želatinu dle návodu, použijeme lák z okurek či červených paprik. Připravíme si ruličky ze šunky či sýra, které naplníme vlašským salátem (či jiným, popř. třeba křenovou pomazánkou). Oloupeme vajíčka, připravíme si další ingredience, které máme rádi, např. olivy, kapary, malé pálivé papričky. Pokud víme, že aspik se hned sní, můžeme na ozdobu použít petrželku. Poté připravíme misku, kterou vyložíme potravinovou fólií. A začneme: nalijeme želatinu a pak začneme vkládat jednotlivé ruličky, vajíčka, papriky, malé okurky. Proléváme želatinou, trochu přitlačíme , aby se želatina dostala všude. prokládáme, dokud máme želatinu, vršek zalijeme, aby želatina vytvořila ucelený povrch. Dáme vychladit. Vyzobrazený aspik byl dělaný narychlo, měl přijet malý vnouček a ten říkal: Babičko, udělej něco pro dobrou náladu. Aspik se snědl hned, možná jsem měla udělat želatinu ze 3 sáčků... :-)

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.