Americké brambory na jihoamerický způsob s řízkem, květákem a oblohou

Ingredience
brambory
rostlinný tuk 
kari koření 
celý kmín 
mléko 
tavený smetanový sýr 
česnek 
maso - vepřová pečeně 
květák 
salátové okurky
rajčata

Postup
Uvaříme brambory, které pak polijeme omáčkou.

Omáčka
V misce rozmícháme na hustou kašičku: celou krabičku smetanového taveného sýru, 2 polévkové lžíce mléka, 1 kávovou lžičku kmínu, 1 kávovou lžičku kari koření, 2 stroužky česneku. Na pánvi rozpustíme 1 vrchovatou lžičku rostlinného tuku, přidáme připravenou kašičku a vše mícháme, aby se udělala pěkná polohustá kaše. Vzniklou směsí potřeme uvařené brambory a ozdobíme oblohou z rajčat a okurek.

Uvaříme květák a vyklepeme cca 4 - 6 ks vepřových řízku. Uvařený květák a řízky následně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Smažíme dozlatova na rozpáleném oleji.

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.