Dort s bílým jogurtem a jablky

Ingredience
2 bílé jogurty 
1 vejce 
20 dkg cukru 
40 dkg polohrubé mouky 
1 prášek do pečiva 
1 lžíce citronové kůry 
4 - 5 jablíček 
3 lžíce mandlových lupínků
trocha mléka

 

Postup
Tento recept je na klasickou dortovou formu, tak na 8 porcí. Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, vše promícháme, přidáme vejce, oba jogurty, citrovou kůru a mléko podle tuhosti těsta. Nesmí být ani řídké ani moc tuhé. Formu si vymažeme a vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Oloupaná a zbavená jadřinců jablíčka z vetší části nahrubo nastrouháme na těsto a poslední část nakrájíme na plátky a dáme na nastrouhaná jablíčka, posypeme mandlovými lupínky. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů a zvolna pečeme 55 minut.

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.