Nadívaný bůček s bramborami a kapustou

Ingredience
1 kg bůčku
200 g vepřového mletého masa
jarní cibulka
žampiony
3 cibule
petrželka
1 toust 
černé pivo 
tymián 
sůl 
pepř 
olivový olej

Příloha
6 brambor
4 kapusty
česnek

Postup
Na olivovém oleji opečeme česnek a nakrájenou jarní cibulku, na druhé pánvi opečeme krutony z toastů. Do mletého masa přidáme žampiony, cibulku, petrželku, osolíme, opepříme, přidáme česnek s cibulí a krutony, vše smícháme. Bůček prořízneme a uděláme kapsu, kterou prosolíme, okmínujeme a naplníme připravenou směsí. Bůček spojíme jehlami, dáme do pekáče kůží dolů, podlijeme, osolíme a pečeme 30 min. při 200°C. Poté jej vyjmeme, otočíme a kůži nakrojíme na kostičky. Okmínujeme, přidáme tymián a podlijeme černým pivem. Pečeme 90 min. při 180°C. V horké vodě spaříme nakrájenou kapustu, na olej dáme česnek, kapustu a vařené brambory. Vše smícháme a prohřejeme.

 

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.