Články vyhledané na "představuje":

Zobrazeno 120 - 150 výsledků z 237 nalezených.
Průnik pohledu - z tvorby Stanislava Libenského a Jaroslavy Brychtové

Článek: Průnik pohledu - z tvorby Stanislava Libenského a Jaroslavy Brychtové

V březnu uplynulo sto let od narození Stanislava Libenského (1921 - 2002), světově uznávaného sklářského výtvarníka a charismatického pedagoga. Se svou o tři roky mladší ženou Jaroslavou Brychtovou (1924 - 2020) se stali kongeniální uměleckou dvojici, která vytvořila bezpočet vysoce oceňovaných komorních děl a proslula ...

Baťův mrakodrap rozsvítila světla společnosti Zumtobel

Článek: Baťův mrakodrap rozsvítila světla společnosti Zumtobel

Po několika měsíční rekonstrukci, která probíhala za plného provozu místního krajského úřadu, se ve Zlíně rozsvítil vyhlášený Baťův mrakodrap. Při rekonstrukci osvětlení exteriéru byla použita moderní úsporná LED světla Zumtobel a její sesterské značky Thorn, podtrhující ikonický ráz budovy, která je významnou ...

11 odstínů šedé: přineste si domů kus severu

Článek: 11 odstínů šedé: přineste si domů kus severu

Skandinávské země prosluly svým minimalistickým, ale útulným stylem bydlení. Kombinace přírodních materiálů a světlých barev působí nadčasově. Balakryl drží krok a představuje 11 nových šedých odstínů vodou ředitelných lazur Dixol a Telux. Novinka ochrání dřevo, ale také dodá vašim domovům severský šmrnc.

Čas kosatců

Článek: Čas kosatců

Květy kosatců, které mnohdy připomínají květy některých orchidejí, jsou vděčný objekt pro výtvarníky, zejména pro malíře a grafiky. Obrazy kosatců namalované Vincentem van Goghem – kdo by je neznal! – nenechají žádného milovníka květin a umění lhostejným.

Zvažujete rekonstrukci bytu či domu? Vhodné dveře pozvednou bydlení na vyšší úroveň

Článek: Zvažujete rekonstrukci bytu či domu? Vhodné dveře pozvednou bydlení na vyšší úroveň

V minulém roce jsme trávili doma daleko více času než kdy dříve, což spoustu lidí přivedlo na myšlenku vylepšit si své bydlení. Rekonstrukce bytu či domu je bezesporu náročnou záležitostí, která si kromě financí žádá také fantazii a čas. Jde o změnu na mnoho let, a tak hodiny plánování a vybírání správného ...

Proč mít výklop v horních skříňkách v kuchyni

Článek: Proč mít výklop v horních skříňkách v kuchyni

Plánujete novou kuchyň? Měla by být nejen krásná, ale i praktická. Pořádně si promyslete její uspořádání. Určitě bude sloužit dlouho, možná třeba i třicet let.

PRO100 - ideální software pro design nábytku i interiéru

Článek: PRO100 - ideální software pro design nábytku i interiéru

PRO100 představuje oblíbený program designérů i výrobců nábytku. Díky množství různých nástrojů můžete vytvářet vlastní nábytek i kvalitní vizualizace, které využijete k prezentaci vašich projektů.

Grily WEBER – americká kvalita a jedinečný požitek z grilování

Článek: Grily WEBER – americká kvalita a jedinečný požitek z grilování

Výběr správného grilu není radno podcenit. Vsaďte proto na jistotu! Americké grily značky Weber se stanou vaším věrným společníkem, se kterým bude každé grilování stát za to.

Střešní tašky prémiové kategorie TERRAN jsou i letos v dokonalé kondici

Článek: Střešní tašky prémiové kategorie TERRAN jsou i letos v dokonalé kondici

Betonové střešní krytiny TERRAN nabízí i letos široký sortiment, bohatý výběr barev a tvarů, výborné služby a jako jediné mezi výrobci betonových střešních krytin až 50letou záruku. Standardem je výborná dostupnost této betonové střešní krytiny a zajištěný je také „přísun“ inovací v nabídce ...

Efektivní vytápění a příprava teplé vody  díky kotli Bosch Condens 8700i W

Článek: Efektivní vytápění a příprava teplé vody díky kotli Bosch Condens 8700i W

Nový nástěnný plynový kondenzační kotel Condens 8700i W od společnosti Bosch je vhodný jak pro modernizaci, tak do novostavby.

Unikátní akustická cihla HELUZ je určena pro vnitřní příčky v rodinných domech i mezi byty

Článek: Unikátní akustická cihla HELUZ je určena pro vnitřní příčky v rodinných domech i mezi byty

Zdivo z cihel HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená díky své konstrukci tlumí zvuk přenášený vzduchem a brání i přenosu konstrukčního hluku.

5 důvodů, proč si „nepořídit“ světlovod

Článek: 5 důvodů, proč si „nepořídit“ světlovod

Světlovody jsou skvělým prostředkem k proniknutí přirozeného světla do vašich obydlí. Získaly si celosvětovou oblibu a v kontextu moderního, zeleného bydlení jsou naprosto zásadní. Důvodů, proč si světlovod pořídit je jistě mnoho. Zamýšleli jste se ale někdy, proč si ho „nepořídit“?

Voda nad zlato - pomoci můžete i vy!

Článek: Voda nad zlato - pomoci můžete i vy!

Věděli jste, že první kanalizace byla v ČR vybudována v roce 1848? I přesto, že v průběhu doby docházelo k opravám a modernizaci celé vodovodní i kanalizační sítě, infrastruktura není v ideálním stavu a jen stěží zvládá problémy, které souvisí s aktuálními změnami klimatu. Vedle přívalových dešťů jde i o ...

Dešťová voda: klíčový zdroj, který je třeba vhodně zužitkovat

Článek: Dešťová voda: klíčový zdroj, který je třeba vhodně zužitkovat

Odborníci se shodují, že zásoby sladkovodních zdrojů na naší planetě tvoří přibližně 2,5 % z celkového množství vody, která tvoří povrch Země. Do tohoto čísla je ovšem zahrnuta i voda, která se vyskytuje např. v ledovcích, jezerech nebo sněhu. Podíl pitné vody pro lidskou populaci tak ve skutečnosti činí pouze 0,3 %....

Psychologie barev pomůže se zařizováním interiéru

Článek: Psychologie barev pomůže se zařizováním interiéru

Lidské vnímání okolního světa je barvami velmi silně ovlivněno. Jedná se dokonce o určitý druh posedlosti, která má přímý dopad na výběr našeho oblečení nebo třeba právě zařízení domácnosti. Různé barvy a jejich kombinace v nás totiž vyvolávají i rozličné emoce, čehož často využívají třeba tvůrci reklam.

Novinka ze světa designu: belgický Quick-Step představuje zcela voděodolný Alpha Vinyl

Článek: Novinka ze světa designu: belgický Quick-Step představuje zcela voděodolný Alpha Vinyl

Nová podlaha může být začátkem inovativního „faceliftu“ vašeho domova a dobrá zpráva je, že to zvládne úplně každý! Se spuštěním Alpha Vinylu přináší Quick-Step „ready-made“ (hotové) řešení pro jakoukoliv místnost. A to včetně kuchyní i koupelen, protože tento nováček je plně vodotěsný.

3 důvody proč si pořídit chytrou domácnost

Článek: 3 důvody proč si pořídit chytrou domácnost

Pandemie řadu z nás vyhnala z kanceláří a škol do obývacích pokojů. Trávíme v domácím prostředí možná více času, než bychom chtěli, což nás přivádí k myšlenkám, jak si tento pobyt zpříjemnit.

Nové rostoucí stoly pro „HOME-SCHOOL“ vašich dětí

Článek: Nové rostoucí stoly pro „HOME-SCHOOL“ vašich dětí

Rok 2020 byl ve zpětném zrcátku absolutně nepředvídatelný. Kdo by byl před rokem čekal, že děti stráví doma v pracovním koutku několikrát více hodin na židli a u stolu, než roky před tím? Pozorně navržený a kvalitně vyrobený rostoucí nábytek byl vždy důležitou součástí dětského pokoje. Dnes je to jeho zásadní ...

Co je to modulový dům?

Článek: Co je to modulový dům?

Modulární nebo také modulový dům představuje bydlení budoucnosti a zajímavou alternativu ke klasickým zděným stavbám. Celý dům se vyrobí v suchém prostředí výrobní haly, odkud se za čtyři měsíce převeze na samotné místo realizace. Upevní se na zemní vruty a šikovná parta profesionálů ho postaví za jediný den. ...

Domácnost bez odpadu

Článek: Domácnost bez odpadu

Zahlcení skládkovým a nerecyklovatelným odpadem představuje život ohrožující problém, který každým rokem získává na významu. Jedná se o zásadní překážku na cestě k záchraně životního prostředí, která se citelně dotkne i dalších generací. V současném globálním světe existuje v daném ohledu samozřejmě ...

Vstup do vašeho domu či bytu a jeho vliv na váš život

Článek: Vstup do vašeho domu či bytu a jeho vliv na váš život

Učení Feng Shui je tisíce let starý klíč k chápání vlivu prostoru na člověka. Naše obydlí nás mohou v životě podporovat stejně jako oslabovat. Pokud pochopíme základní principy a aplikujeme je v našich domovech, můžeme čerpat z příznivých vlivů, které naše jednání přinese. Tento článek věnuje zvláštní ...

Kovaný plot dodá luxusní vzhled  každému domu a zahradě

Článek: Kovaný plot dodá luxusní vzhled každému domu a zahradě

Vymyslet dobře vypadající plot je někdy oříšek. Ideální jsou kovové ploty, které lze doladit k jakémukoliv typu domu i zahradní úpravy. Pokud mají kvalitní povrchovou úpravu, jsou rovněž po mnoho let zcela bezúdržbové. Nejčastěji se dnes sahá po kovaných plotech.

Tradiční Vánoce podle Westwing Collection 2020

Článek: Tradiční Vánoce podle Westwing Collection 2020

Ježíšek už pomalu klepe na dveře a s ním také nová vánoční kolekce Westwing. Jaká je? Kombinuje tradiční vánoční styl s moderními prvky a hodí se prakticky do všech interiérů.

Definitivní rozloučení s nepořádkem podle metody KonMari

Článek: Definitivní rozloučení s nepořádkem podle metody KonMari

V důsledku současného dění trávíme nyní doma mnohem více času než kdy dřív. Tato okolnost pak může přirozeně vyvíjet vyšší nároky a vyžadovat i kritičtější postoj ve vztahu k prostoru, který obýváme.

Vánoční tip: Svíčky Heart & Home provoní váš domov

Článek: Vánoční tip: Svíčky Heart & Home provoní váš domov

Lámete si hlavu, čím obdarujete kamarádku, maminku nebo třeba babičku? Darujte to, co jim vás vždy připomene. Něco, co je pěkné, co provoní celý byt a navodí jedinečnou atmosféru. Svíčky Heart & Home.

Vyhrajte nepřilnavou pánev LAMART

Článek: Vyhrajte nepřilnavou pánev LAMART

Kvalitní pánev by neměla chybět v žádné kuchyni. Univerzální pánvička je nepostradatelným pomocníkem, který dokáže práci výrazně ulehčit. A s touto nepřilnavou pánví Lamart, kterou můžete vyhrát v soutěži, vás bude vaření bavit.

Parní generátory Laurastar přinášejí švýcarskou kvalitu, která nabízí více než jen žehlení

Článek: Parní generátory Laurastar přinášejí švýcarskou kvalitu, která nabízí více než jen žehlení

Cesta za vyžehleným a dokonale čistým prádlem bývá časově velmi náročná, přičemž žehlení samo o sobě zpravidla spadá do kategorie těch nejméně populárních domácích prací. Určitou revoluci v tomto směru však představuje řada parních generátorů od společnosti Laurastar, které nešetří pouze čas ale přispívá ...

top‘ rezidence Pomezí: Komfortní bydlení uprostřed zeleně

Článek: top‘ rezidence Pomezí: Komfortní bydlení uprostřed zeleně

Co nejvíce zachovat přírodní prostředí, poskytnout dostatek soukromí, a přitom zůstat na dosah centra Prahy. Takové cíle plní projekt top‘ rezidence Pomezí, jehož druhou etapu právě představuje developer KKCG Real Estate Group.

Připojte se k podzimní Sbírce potravin

Článek: Připojte se k podzimní Sbírce potravin

Jedním z důsledků koronavirové pandemie je zvýšení počtu lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Výrazně tak přibylo i lidí, kteří jsou závislí na pomoci potravinových bank. Zásoby v potravinových bankách se přitom kvůli zrušenému jarnímu kolu Sbírky potravin dostaly na kritické minimum. České federace ...

Feng Shui: Podporuje nás náš dům či naopak oslabuje?

Článek: Feng Shui: Podporuje nás náš dům či naopak oslabuje?

Mysleli jste, že tvar vašeho domu je jen estetickou záležitostí? Tisíce let staré čínské učení Feng Shui vás přesvědčí o tom, že výběr vhodné formy vašeho obydlí může mít mnohem hlubší význam.