Kakaová roláda se šlehačkou

Ingredience

6 vajec (bílky a žloutky oddělené)
6 lžic krupicového cukru
5 lžic polohrubé mouky
1 lžíce kakaového prášku + na poprášení
asi 250 g jahod + jiné ovoce na ozdobení
na šlehačku 600 ml smetany ke šlehání
300 g hořké čokolády

Postup
Vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi potom střídavě po částech vmíchejte sníh a prosátou mouku s kakaem. Na plech vyložený pečícím papírem vylijte těsto a pečte 8-10min na 200°C. Roládu nechte mírně vychladnout, pak ji překlopte na utěrku posypanou moučkovým cukrem, opatrně sloupněte pečící papír a roládu zarolujte polečně s a odložte stranou. Čokoládu nalámejte na kousky a dejte do misky. Zalijte ji horkou, ale ne vroucí smetanou ke šlehání a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte vychladit. Jahody nakrájejte na plátky. Smetanu vyšlehejte do tuha. Rozbalte roládu, potřete ji většinou šlehačky, poklaďte jahodami a zabalte. Vrch rolády potřete zbylou šlehačkou a ozdobte ovocem. Před podáváním uložte na 1hodinu do lednice.

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.