Dýňové lasagne

Ingredience

1,5 kg maslove dyne ( ale muze byt i Hokkaido)
1 velka cibule
2 lzice rajcatoveho protlaku
1/2 cerstveho syra (pomazankoveho masla)
500 ml mleka (zle nahradit vodou)
bylinky: bazalka, majoranka, tymian
lasagne-platky
strouhany syr na posypani
muskatovy orisek, sůl
zeleninový bujón

Poleva

80 g čokolády na vaření
350 g smetany
vanilková esence nebo semínka z vanilkového lusku
1PL medu

Postup
Na panvi osmahnout cibulku, pridat protlak, chvilku restovat a přidat pokrajenou dyni. Az se dyne take trochu orestuje pridat mleko, muskatovy orisek-nastrouhany, bylinky, cerstvy syr a dochutit soli a bujonem. Není nutné vařil, lze tesne pred varem vypnout. Do zapekaci formy nalit na dno trochu omacky (bez dyne) a dat prvni vrstvu lasagni dale pokracovat s omackou s dyni a vrstvit tak dlouho dokud se nejsme az na okraj formy. Posledni vrstva musi byt omacka s dyni. Do rozehrate trouby na 10-15 min. Pote posypat syrem a dopect.

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.