Plněné hokajdo

Ingredience:

1 Hokkaido
cibule
česnek
paprika
rajče
mleté maso
rýže
pepř, sůl
bylinky
brambory

Postup
Z dýně Hokkaido odkrojíme vršek a vnitřek vydlabeme, vymažeme olejem, osolíme a opepříme a dáme na chvilku do rozpálené trouby, aby změkla. Nakrájenou cibuli orestujeme, přidáme nakrájený česnek, papriku a rajče, podusíme a pak přidáme mleté maso. Dáme uvařit trochu rýže a přidáme jí k podušené směsi, okořeníme pepřem a solí s bylinkami, zamícháme a plníme do předpečené dýně Hokkaido.

Dáme na plech společně s očištěnými nakrájenými bramborami, které jsme posypali provensálským kořením se solí a pečeme cca 20 minut.

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.