Karamelo-hruškový sen

Ingredience

10 ks vajec
10 polévkových lžic polohrubé a hrubé mouky (dávám půl na půl)
10 polévkových lžíc krystalového cukru
Na krém:
1 konzerva karamelového Salka
1,5 kostky másla
Proložení:
1-3 hrušky podle velikosti kusu a podle velikosti plátků
Ozdoba:
namleté ořechy
čokoláda

Postup
Vejce a cukr pořádně umixujeme dohromady a pak přidáme mouku, ale tu už vmícháme opatrně jen metličkou v ruce, pak vlijeme na dva plechy, které jsme si vyložili pečícím papírem. Pečeme na 170-190, až se nám okraje odchlipují od papíru a těsto není na omak vysušené. Korpusy necháme vychladnout a mezitím si můžeme mixovat máslo, které necháme zahřát na pokojovou teplotu. Jak je máslo krémovité, přidáme karamelové Salko po lžicích a společně pomalu mixujeme, až nám vznikne krém na promazávání. Nachystáme si hrušky, které oloupeme a vykrájíme jádřince. Z korpusů sundáme pečicí papír, většinou si je nachystám obráceně na prkno a papír odloupnu, pak jeden díl namažeme krémem, poté nakrájíme hrušky na tenké plátky a položíme na namazanou stranu korpusu a přikryjeme druhým korpusem. Ten pak z horní strany namažeme další vrstvou krému, pak už jen dozdobíme pomletými ořechy a podle fantazie můžeme i pocákat čokoládou. Z mňamky pak můžeme odříznout okraje, aby byl zákusek pro návštěvu přichystaný hezky v celku napohled. S odřezky vám určitě pomůže nějaký mlsoun z rodiny, to samé z metličkami, miskami a noži od krému. Rychlé snadné a mňamózní, můžete vyzkoušet i bez hrušek, nebo podle fantazie s jiným ovocem či přichutí krému, nebo marmeládou. Dobrou chuť :)

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.