Králík Kapitána Hooka s těstovinovou rýží

Ingredience:

2 zadní nohy králíka
1 menší rajče
1 cibule
1/2 žluté papriky
1 menší mrkev
3-4 lžičky červené kari pasty
4-5 zrnek kardamonu
1/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky sušeného zázvoru
1 stroužek česneku
chilli dle tolerance strávníka
sůl
1/2 plechovky kokosového mléka
1 lžička oleje
1 malý hrnek rýže
¾ hrnku celozrnných vlasových nudlí
sůl

Postup
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a lehce orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme mrkev naškrabanou škrabkou na dlouhé pásky, papriku na kostičky, rajče na malé kousky a králíka, zalijeme vodou, přidáme kari pastu a ostatní koření a sůl.Dusíme do měkka, poté přilijeme asi půl plechovky kokosového mléka a necháme vydusit do požadované hustoty.

Mezitím si na rozpálené pánvi lehce orestujeme vlasové nudle do zlatavé barvy, poté podlijeme malým množstvím vody a necháme povařit asi minutu, než se voda vyvaří.

Uvaříme rýži a ještě za tepla smícháme rýži s těstovinami a lehce osolíme dle chuti.

Naservírujeme a dle chuti můžeme omáčku zakápnout limetkou.

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.