Ananasová třasavka

Ingredience
4 vejce
20 dkg cukru krystal
5 lžic horké vody
20 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
jahodovou marmeládu na potření pečeného piškotu
olej 
hrubá mouka na vymazání a vysypání dortové formy

Krém
1 plechovku ananasu (600g)- celou i se šťávou
1 šlehačku na šlehání 33% 
1 krém (OLÉ) kokos - nebo dle chuti
1 ztužovač šlehačky

Postup
těsto: 1) vejce a cukr ušleháme do pěny 2) postupně přidáme ostatní suroviny - šleháme 3) nalijeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě 4) piškot necháme vychladnout, poté uprostřed rozřízneme, potřeme marmeládou a vrátíme zpět do dortové formy.

Postup krém: 1) všechny suroviny na krém vložíme do mísy s pevným, těsným uzávěrem a 1 minutu zatřeseme 2) nalijeme na piškot a necháme do druhého dne uležet v chladničce.

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.