Plněné ořechy

Těsto:

250 g strouhaných vlašských ořechů
200- 250 g moučkového cukru
250 g másla nebo tuku
250 g pol. mouky


Krém:
200 g cukru
50 g kakaa
3 celá vejce
250 g másla nebo tuku

Postup
Na vál si prosijeme mouku a cukr, přidáme nastrouhaný tuk a ořechy. Vypracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Pak kousky těsta „omočené“ v mouce plníme do vymazaných formiček na ořechy. Těsto mačkáme na stěnu formičky a případný zbytek odebereme, jinak by těsto při pečení přeteklo. Upečeme, po krátkém vychladnutí cukroví vyklopíme z formiček. Vždy 2 kousky slepujeme krémem.

Krém: cukr, kakao, 3 celá vejce – v páře šleháme do ztuhnutí, necháme vychladit a vetřeme 250 g másla nebo tuku (vše pokojové teploty). (Cukru můžeme trošku ubrat).

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.