Podzimní polévka z dýně Hokkaido

Ingredience

800 g dýně Hokkaido (dužnina)
400 g brambor (varný typ C)
1200 ml zeleninového vývaru
50 g másla
1 ks cibule
1 ks stroužek česneku
4 ks (lístky) šalvěje
4 ks (lístky) čerstvé bazalky
1 lžíce olivového oleje (extra panenský)
špetka mleté skořice
špetka čerstvě mletého pepře, sůl

Postup
Připravíme si zeleninový vývar, očistíme dýni a společně s brambory nakrájíme na malé kostky. Lístky bazalky a šalvěje svážeme provázkem. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme prolisovaný česnek, cibuli a necháme krátce orestovat. Přidáme dýni, brambory, opět krátce orestujeme a nakonec podlijeme vývarem a přidáme bylinky.

Vaříme na mírném ohni asi 30 minut, dle potřeby podléváme vývarem. Poté vyjmeme bylinky, rozmixujeme, přidáme špetku skořice a dle potřeby dochutíme solí.

Zdobíme bazalkou.

Dobrou chuť!

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.