Guláš z václavek

Ingredience

300-500 g václavek
3 cibule
mletá paprika
česnek
rajský protlak
sádlo, sůl, pepř, kmín, majoránka

Postup
Václavky zalijeme studenou vodou, osolíme je (2-3 kávové lžičky) a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Pak václavky slejeme do cedníku a pořádně propláchneme.

Rozpustíme si 2 polévkové lžíce sádla, přidáme 3 na kostky nakrájené cibule. Přisypeme 1 kávovou lžičku kmínu a na mírném ohni mícháme až nám cibule zezlátne. Pak přidáme václavky. Osmahneme a přilejeme 3 dcl vroucí vody. Promícháme a přisypeme papriku, asi půl sáčku. Může být i pálivá, pokud máme rádi ostřejší guláš. Přidáme polévkovou lžíci majoránky. Zamícháme, krátce povaříme a přidáme jeden malý rajský protlak. Přidáme prolisovaný česnek - dle chuti. Já dávám 3 stroužky, ale nemusí tam být vůbec, pokud jej nemusíte. Vše pak promícháme a dusíme asi 30 minut. Nezapomeneme občas zamíchat!!!

Pozor na vodu - zbytečně nedolévat, houby jí mají dost, ale pokud by se měl guláš připálit, tak ji dolévejte po troškách, ale vroucí. Václavky mají zůstat trošku křupavé, takže to s délkou vaření nepřehánějte. Dobrou chuť!

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.