Špenátový závin - rychle hotový a rychle snědený:)

Ingredience
špenát listový - možno sekaný, možno mražený - 2 balíčky nebo v kostkách cca 500g
česnek - jedna hlavička
cibule - 1 velká nebo 2 menšíbobkový list - 4 lístečky
smetana na vaření nebo na šlehání - 1dcl
vejce - 2 ks + 1x žloutek
sůl
olej - na smažení cibulky
listové těsto mražené nebo chlazené
hladká mouka

Postup
Nejdříve si připravíme špenát. Na oleji si osmažíme cibulku,přidáme špenát a k němu bobkový list, dusíme cca 10min, pak přidáme 2 celá vejce, poté dochutíme rozmačkaným česnekem dle chuti, solí a nakonec smetanou. Případnou vodu slejeme.

Listové těsto si vyválíme a vyplníme špenátem, zabalíme v klasický tvar závinu, potřeme žloutkem a dáme péct cca na 30 min.

Možno servírovat teplé jako hlavní chod nebo studené jako pohoštění k vínu i pivu. Je to naše velmi oblíbené jídlo,které zachutná každé návštěvě. Je rychle hotové a také rychle snězené:)

 

Fotíte rádi? Zúčastněte se nové jarní soutěže "Jaro u nás doma". Posílejte vaše fotografie s jarní tematikou a hlasujte o tu nejpovedenější.