Svačinková bramboračka podle receptu Pepy Nemravy
Ingredience 40 g sušených hub 400 g brambor 1 cibule 100 g celeru 1 petržel 2 mrkve 2 PL másla 2 PL hladké mouky 1 PL drceného kmínu 3 stroužky česneku 1 plechovka červených fazolí sůl pepř 10 kuliček nového koření 3 bobkové listy 12 kuliček černého pepře 3 vajíčka hrst sušené majoránky 2 l studené vody hrst sekané petrželky |
Příprava Houby si namočíme do vody aspoň na 2 hodiny. Rozpustíme si máslo a dáme na něj restovat najemno nakrájenou cibulku. Přidáme mouku a zarestujeme ji na světle hnědou jíšku, zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a v sítku bobkáč, nové koření, celý pepř. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme 10 minut. Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme na menší kostičky, přidáme do polévky. Přidáme nakrájenou kořenovku a necháme vařit dalších 10 minut. Česnek si nadrtíme, houby pokrájíme, také přidáme do polévky a vaříme dalších 15 minut. Před koncem přidáme fazole a rozšlehaná vajíčka, rozemnutou majoránku a provaříme 2 minuty. Nakonec nasekanou petrželku. |
Foto: Pepa Nemrava
Vyzkoušejte další recepty Pepy Nemravy:
O autorovi receptů: Pepa Nemrava
Pepa Nemrava je kuchař a milovník gastronomie. Jeho jméno většina zná díky soutěži MasterChef Česko, do které se přihlásil v roce 2020, aby si splnil svůj životní sen. I když soutěž opustil těsně před velkým finále, všechny diváky přesvědčil o svém kuchařském umění. V receptech upřednostňuje prověřené postupy a poctivé suroviny.Na svém instagramu představuje fanouškům nové recepty i kus každodenního života, pro vážné zájemce pořádá kurzy vaření.