Vy si nyní můžete vyzkoušet recept na pivní cibulačku, který spolu s mnoha dalšími recepty také naleznete v knize.
Pivní cibulačka
Ingredience 300 ml piva weizenbier 6 velkých cibulí 100 g másla 2 stroužky česneku, prolisované 1 lžička cukru 1 lžíce rajského protlaku z konzervy 1 lžíce škrobové moučky 750 ml hovězího vývaru 1/2 světlé bagety 120 g sýra typu camembert sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti |
Příprava Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci se silným dnem rozehřejte máslo, přidejte cibuli spolu s prolisovaným česnekem a cukrem a nechte zlehka zkaramelizovat. Následně vmíchejte rajský protlak a škrobovou moučku a povařte 2–3 minuty. Přilijte pivo (pokojové teploty) a vše přiveďte k varu. Vařte 5 minut a poté přilijte hovězí vývar. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, snižte teplotu a nechte vařit přikryté poklicí asi 25 minut. Mezitím rozehřejte troubu na 200 °C v pozici grilu nebo horního ohřevu. Bagetu nakrájejte na tenké krajíčky a odkrojte plíseň z povrchu sýra. Sýr pak nakrájejte na plátky, kterými poklaďte bagetu. Polévku rozdělte do zapékacích misek a navrch přidejte krajíčky bagety se sýrem. Vložte je do předehřáté trouby a nechte sýr zezlátnout. |
Pokud nemáte při ruce zapékací misky nebo gril, můžete zvolit jednodušší variantu. Opečené krajíčky bagety se sýrem položíte na dno misky nebo polévkového talíře a horkou polévku přes ně přelijete.
Soutěž o KNIHU O PIVU
Zkuste štěstí a Kniha o pivu může být vaše. Nápovědu naleznete na: www.smartpress.cz.
Soutěž trvala do 10.11.2019. Výherce: Venuše Kubáčová
Autorka receptů: Marcela Titzlová, Fotografie receptů: David Turecký