Víte, kdo jsou Kiumbové?

Hledáte pro své děti v záplavě bezpočtu hraček, které jsou na trhu, něco neobvyklého a zároveň smysluplného? Takovou volbou mohou být Kiumbové -originální a atraktivní komplex her z jednoho balíku, který přinese do dětského pokoje zábavu spolu s kouskem exotiky. Zodpovíte-li správně soutěžní otázku, kterou najdete na konci tohoto článku, můžete Kiumby vyhrát v Bydlínkově nové soutěži.

Tajemní Kiumbové

Netradiční dárkový balík, jehož součástí jsou mj. barevné figurky z přírodního materiálu, vznikl jako jeden z projektů občanského sdružení ShineBean na pomoc obyvatelům vesnice Tabaka v africké Keni. Cílem projektu je vytvořit pracovní příležitosti pro místní obvatele, pro něž možnost pracovat a vydělat si peníze zároveň znamená možnost převzít odpovědnost za své životy a snižovat svoji závislost na cizí pomoci.

Tabaku lidé ze sdružení ShineBean popisují jako krásnou, hustě obydlenou oblast, plnou kopečků, malých domků, políček, banánů a také mastku - velmi měkkého, na omak příjemného nerostu, který se snadno opracovává. Místní řemeslníci z něj do dárkového balíku určeného pro české děti vyrábějí tajemné Kiumby, figurky inspirované zdejšími mytickými bytostmi, kterým je přisuzována schopnost udržovat rovnováhu v přírodě. Výrobci figurek nejprve pilou ořežou a mačetou osekají kamennou hroudu a poté nožíkem vyřezávají konečný tvar figurky a detaily obličejů. Rozměr figurek počítá s velikostí dětské ruky, jsou ohlazeny a namalovány certifikovanými, netoxickými barvami.

Balík z daleké Afriky

Kiumbové z mastku jsou jen jednou součástí balíku s promyšleným komplexem her, který teď můžete vyhrát v Bydlínkově soutěži. Anebo, pokud vás zajímavý a netradiční dárek zaujme a nechcete nic ponechat náhodě, můžete si jej sami koupit na www.4kids.cz . Podrobnější informace získáte na adrese www.kiumbove.cz. Veškerý zisk z prodeje hračky je určen na charitativní projekty sdružení ShineBean v Keni.

Co všechno vlastně obsahuje celý tajuplný balík, popisuje podrobně Renata Rokůsková ze sdružení ShineBean:

"Krabice vypadá jako poštovní balík odněkud hodně z daleka, se spoustou razítek a místem pro vepsání adresy dítěte. Uvnitř najdete knížku pohádek, které pro nás napsala Klára Hoffmanová, autorka knihy Kozí doktorka. Vypráví o dvou městkých dětech, Márince a Vénovi, kteří se na prázdninách u babičky docela nudí. Až do doby, kdy jim poštou přijde tajuplný balík... Protože hračka je primárně určena pro děti od 7 do 11 let, je část knihy převyprávěná do u dětí oblíbené formy komiksu, který pro nás kreslí Maťo Mišík. Součástí balíku je i Kiumbiáda - oblíbená stolní hra všech Kiumbů, jejímiž autory jsou Radka Lomičková a Jakub Těšínský z České deskoherní společnosti. S dětmi si ji mohou zahrát i rodiče. A nakonec to nejdůležitější - ve speciálním domečku je v krabici uloženo pět figurek Kiumbů. Máme odzkoušeno na dětech, že Kiumbové baví i mladší. Mohou si je ukládat do pelíšků připravených v krabici, zatímco jim rodiče čtou o dobrodružstvích, která s Kiumby zažili Márinka s Vénou. A v každé krabici je ještě tajná kapsa s překvapením."
17.02.2010 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444