Toužíte po kamnech nebo sporáku na pevná paliva? Důležité je si správně vybrat

Praskání dřeva a plápolání ohně dokáže zútulnit téměř každou místnost. Topení pevnými palivy v kvalitních kamnech může být také ekonomickým řešením. U moderních typů je účinnost spalování až 80 %. Doplňte svůj dům nebo chatu o užitečný i stylový spotřebič, který vydrží několik desítek let.

Při výběru správných kamen je třeba brát v potaz nejen jejich vzhled, ale především praktické vlastnosti. Je dobré si rozmyslet i to, čím budete v kamnech topit. Stále žádanějším a ekologickým řešením je například spalování dřevěných briket. Podobně je třeba určit i to, jestli chcete kamny topit jen v jedné místnosti, nebo pomocí teplovodního ohřívače rozvést teplo i do dalších prostor.

Inspirujte se kvalitními i stylovými kousky


Hledáte účinná kamna s prosklenými dvířky? Právě tyto vlastnosti kombinují Kamna Sofie, která se hodí k vaření i vytápění místnosti. Prosklená dvířka navodí díky plápolajícímu ohni v místnosti příjemnou atmosféru. Skvěle se hodí do prostoru, kde zvládne vytápět místnost všemi směry. Vybrat si můžete například provedení ve výrazné bordó barvě s titanovými prvky.

 

Kamna na léto i na zimu


Zajímavým výrobkem jsou i kamna Typ 9101 s vyjímatelným horním roštem. Využijete je jak v letních měsících, tak při mrazivé zimě. Kromě vaření a vytápění je výhodou těchto kamen jejich variabilita napojení ke komínu. Můžete je napojit zezadu, zboku, nebo shora z plotny. Nejvíce tepla z nich získáte díky prostorné plotně. Vybírat můžete opět z několika barevných provedení.

Zatopíte i sporákem

Kombinaci vaření i vytápění nám ale poskytnou nejen kamna s plotnou, ale i sporák na pevná paliva. Například typ Klaudie je dostatečně prostorný, abyste mohli topit i širokými dřevěnými poleny. Klaudii připojíte na komín zezadu, zboku, nebo shora. Umístění sporáku tak můžete přizpůsobit potřebám místnosti.
 

Chcete sporák, ale nemáte místo?

Jestliže toužíte po sporáku na pevná paliva, ale potýkáte se s nedostatkem prostoru, nezoufejte. Ideální řešení pro vás nabízí sporák Ofélie. Právě tento typ byl vytvořen speciálně pro ty, kterým se standardní sporák do místnosti nevejde. Vybrat si můžete z dvou barevných provedení. Antracit s ovládacími prvky z lakovaného dřeva a keramikou v barvě zeleného briliantu, nebo antracit s ovládacími prvky z lakovaného dřeva a keramikou v bordó.
 
 
Kamna a sporáky české výroby najdete na webu http://www.kvs-moravia.cz.
Závod firmy KVS EKODIVIZE a.s. ve Dvorcích na Moravě patří mezi závody s dlouhou tradicí sahající až do počátku minulého století. Nejprve zde začínali textilní výrobou, která se za války přeorientovala na vojenskou. Výroba spotřebičů na pevná paliva, sporáků, kamen a kotlů začala v závodě v 90. letech minulého století. Tyto spotřebiče na spalování pevných paliv jako je hnědé uhlí, dřevo nebo dřevěné brikety dnes najdete jak v České republice, tak i v dalších evropských zemích. Spotřebiče KVS MORAVIA získaly certifikaci dle Nařízení komise (EU) 2015/1185 a splňují požadavky na Ekodesign lokálních topidel na tuhá paliva.
01.03.2019 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • KVS EKODIVIZE a.s.

    Domácí spotřebiče na pevná paliva - sporáky, kamna a kotle vyrábíme v závodě ve Dvorcích, který má již více než stoletou historii a dnes patří společnosti KVS EKODIVIZE a.s. Tento sortiment vyrábíme v současné době v osmi typových řadách a dodáváme pod značkou KVS MORAVIA do velkoobchodních a maloobchodních sítí v celé České republice. Tyto spotřebiče pracují na principu spalování pevných paliv: dřeva a v současné době taky ekologického paliva - dřevěných briket. Všechny spotřebiče získaly certifikát, podle kterého splňují požadavky na EKODESIGN lokálních topidel na pevná paliva (2015/1185), který je v Česku povinný již od roku 2020, a bude je možné provozovat i po roce 2022.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444