Snadno a rychle s programem TurboFLOORPLAN Dům & Interier & Zahrada

Navrhněte si sami

Budete stavět nebo rekonstruovat stávající bydlení a zatím nemáte přesnou představu? Pro maximální spokojenost s výsledkem je nutné si vše dobře promyslet. Dobrým pomocníkem při plánování může být program TurboFLOORPLAN Dům & Interier & Zahrada.

Navrhování ve 3D má obrovskou výhodu, vaše nápady díky němu totiž vidíte reálně. Nespoléhejte se na zakreslování na čtverečkovaný papír. Bydlení by mělo odrážet hlavně vaše představy a respektovat zažité zvyklosti, které znáte vy sami nejlépe. Program TurboFLOORPLAN Dům & Interier & Zahrada je skvělým nástrojem pro návrh vašeho bydlení včetně zahrady.
Program je uživatelsky velmi jednoduchý, proto není nutné mít jakékoliv předchozí zkušenosti s programem v této oblasti. Při navrhování celého domu máte naprosto volnou ruku. Po spuštění programu se vám nabídne průvodce, který vás provede několika přednastavenými variantami jako je základní tvar půdorysu, umístění jedné nebo více garáží, počet podlaží apod. Všechny tyto nabídnuté varianty můžete dále upravit podle vlastních potřeb a velmi rychle budete mít navrženou základní konstrukci domu. Pokud ale máte sami jasnější představu, můžete rovnou kreslit. V případě, že máte k dispozici naskenovaný půdorys, můžete ho importovat do programu a použít jako podklad pro vytvoření půdorysu v programu. Při kreslení zdí vidíte kótu a i po dokončení můžete rozměry zdí upravovat. Ze široké nabídky vyberete okna a dveře, kterým můžete měnit rozměr, tvar, barvu a materiál a snadno je umístíte do zdi. Strop a střechu opět jen vyberete z nabídky a jedním kliknutím myši umístíte. Nemusíte mít obavy, vše ovládáte jednoduchou prací s myší, na kterou jste běžně zvyklí, jako je výběr, tah myší a případně označení a delete pro vymazání.

Návrh kuchyně

Všichni se asi zhodneme na tom, že kuchyně je opravdu srdcem domova, a to ať už bydlíte v rodinném domě nebo v bytě. Proto stojí za to vše skutečně dobře promyslet. Nemusíte být svázani rozmístěním vaší současné kuchyně, ale v programu si do prostoru vyhrazeného pro kuchyň vyzkoušejte vyskládat skříňky do „L“ nebo do „U“. Přemýšlejte o umístění jednotlivých zón (vaření, příprava, skladování potravin), tak aby byly v souladu s doporučením odborníků, ale nezapomínejte ani na své zvyklosti. Dnes už vám nabídne 3D návrh kuchyně téměř každé kuchyňské studio, ale je otázka, jestli půjde o deset nebo více návrhů v různých barvách a provedeních, a kolik vám zde budou moci věnovat času. V kuchyňském studiu nebo v truhlářské dílně nakonec sice stejně skončíte, ale už s jasnou představou o tom, jakou kuchyni chcete mít.

V programu jsou připraveny spodní, horní, vysoké a potravinové skříně i spotřebiče. K dispozici máte množství textur dřeva, celých dvířek a barev. Můžete volit dvířka prosklená, plná, hladká, s frézováním do rustikálního oblouku nebo obdélníku. U skříněk můžete měnit jejich rozměry, typ dvířek, barvu korpusu a pracovní desky. Takže stačí začít skříňky umísťovat do půdorysu, což je snadné, jelikož každá skříňka se automaticky otáčí zády ke stěně a horní skříňky mají přednastavenou výšku, kterou lze samozřejmě měnit. Jsou zde i prvky pro zařízení jídelny a dekorační prvky pro doladění vašeho návrhu. Do programu lze navíc načíst další prvky ve formátu 3DS, takže nemusíte být omezeni pouze stávající knihovnou prvků. Pro rychlou změnu barev a textur máte k dispozici funkci „materiálový štětec“ a barvy měníte pouze kliknutím myši. Všimněte si, že když pro stejnou kuchyni zvolíte jinou barvu a materiál, výsledek není stejný. A to je přesně ten důvod, proč byste si měli svojí kuchyni navrhnout sami v programu TurboFLOORPLAN Dům & Interier & Zahrada a vybrat si z mnoha návrhů tu pravou.


Návrh koupelny

Tato nepostradatelná místnost našeho bydlení zaznamenala obrovský posun v oblasti designu zařizovacích předmětů, sanitární techniky a používaných materiálů. Koupelny byly hlavně ve starší a panelové výstavbě vybaveny zcela stroze, a to na co nejmenší možné ploše. To ovšem neznamená, že malá koupelna nemůže být krásná. Barvy vám pomohou opticky prostor zvětšit, zesvětlit nebo navodit atmosféru. V programu si můžete vyzkoušet různé varianty řešení. Rozhodněte se, zda je lepší dvojumyvadlo a sprchový kout místo vany. Nebo se vany nevzdáte a pořídíte menší pračku…Všechny své nápady a myšlenky můžete realizovat ve 3D návrhu v programu TurboFLOORPLAN Dům & Interier & Zahrada a všechny varianty si dobře a v klidu rozmyslet.

V programu naleznete nabídku prvků zařizovacích předmětů pro koupelnu a WC. Někteří výrobci dnes také nabízejí svůj sortiment na internetu ve 3DS formátu, takže si do programu můžete naimportovat reálné vany, umyvadla, sprchové kouty, nábytek apod. a díky tomu pracovat s moderním designem, který je dnes v nabídce. Důležitou součástí hry s návrhem je výběr barvy obkladů a dlažby. V programu TurboFLOORPLAN Dům & Interier & Zahrada najdete širokou škálu vzorů dlaždic a obkladů. Pokud budete chtít svůj návrh opatřit obkladem, který vás již někde zaujal, je možné ho do programu naimportovat ve formátu JPG. Pro rychlou změnu barev a textur máte opět k dispozici funkci „materiálový štětec“. Textury obkladů a dlažby měníte pouze kliknutím myši a můžete vytvořit spoustu barevných variant s minimální námahou.

Návrh obývacího pokoje

Obývací pokoj je místo, při jehož zařizování můžeme popustit uzdu fantazii a vtisknout mu osobitý vzhled. Návrh obývacího pokoje ve 3D oceníme nejen při návrhu zařízení nově postaveného bydlení, ale bude nepostradatelný při plánování uspořádání nábytku např. při stěhování do jiného bytu či domu, kdy budeme potřebovat dobře rozmístit nábytek, který už máme.

A i když se zrovna nestěhujete, neznamená to, že váš byt nepotřebuje změnu. Někdy stačí opravdu málo. Změňte barvy malby, rozmístění nábytku, pořiďte pár nových doplňků a výsledek bude ohromující. Abyste nestříleli od pasu, udělejte si několik návrhů a vyberte ten nejlepší z nich. V programu TurboFLOORPLAN Dům & Interier & Zahrada máme možnost měnit rozměry jednotlivých prvků, takže budeme mít k dispozici nábytek v rozměrech, které potřebujeme. Takto si můžeme upravit rozměry sedacích souprav, křesel, židlí, stolů apod. Rovněž i pro zařízení obývacího pokoje platí, že někteří výrobci nabízejí svůj sortiment ve 3DS formátu, který snadno do programu naimportujeme. Program mimo jiné nabízí také možnost tvorby niky nebo otvorů ve zdi a to obloukové, kulaté, obdélníkové, zkosené. Funkce rozdělení místnosti nám umožní například použít různé podlahové povrchy pro jednotlivé funkční zóny v obývacím pokoji.

V programu TurboFLOORPLAN Dům & Interier & Zahrada najdete nabídku dřevěných a laminátových podlah, koberců, linolea a dlažby. Ve formátu JPG si můžete do programu naimportovat další povrchy. Pro rychlou změnu barev a textur máte k dispozici funkci „materiálový štětec“. Pro doladění interiéru použijte další prvky z knihovny programu jako jsou krby, hudební nástroje, obrazy, okenní závěsy, žaluzie, apod. Vše závisí jen na vás...
07.07.2009 | PR
  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444