Jak působí medvědí česnek na naše zdraví
Medvědí česnek v kuchyni
POZOR na záměnu medvědího česneku s jedovatou konvalinkou nebo ocúnem. Rozeznat je můžete podle vůně. Listy medvědího česneku stačí promnout v ruce a měli byste ucítit výraznou vůni česneku.
Základní pesto z medvědího česneku
| Ingredience 30 g listů medvědího česneku 1/2 lžičky soli 3 lžíce olivového oleje menší sklenička (například od přesnídávky), předem vyvařená |
Příprava Do vyšší misky vložte nahrubo nasekaný medvědí česnek a sůl, zalijte 3 lžícemi olivového oleje a rozmixujte na jemno. Přendejte do vyvařené uzavíratelné menší skleničky a případně ještě zalijte trochou olivového oleje tak, aby vše bylo ponořeno. |
V lednici vám takové pesto vydrží až rok, postupně můžete odebírat část, kterou použijete do dalších receptů, například do bylinkového másla.
Recept na bylinkové máslo s medvědím česnekem
| Ingredience 250 g změklého másla mořská sůl (podle chuti) 1 hrnek nasekaného medvědího česneku trocha nasekané zelené petrželky |
Příprava Do vyšší misky vložte nahrubo nasekaný medvědí česnek a sůl, zalijte 3 lžícemi olivového oleje a rozmixujte na jemno. Přendejte do vyvařené uzavíratelné menší skleničky a případně ještě zalijte trochou olivového oleje tak, aby vše bylo ponořeno. |
V lednici vám takové pesto vydrží až rok, postupně můžete odebírat část, kterou použijete do dalších receptů, například do bylinkového másla.
Vyzkoušejte také další recepty s medvědím česnekem:
Jednoduchá krémová polévka z medvědího česneku
Těstoviny se smetanou, sýrem a medvědím česnekem
- z knihy Tradinář. Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů. Martina Boledovičová, Monika Kindlová, kterou vydalo nakladatelství Smart Press
- a www.mora.cz