Co najdete na Tendenci I.

Poté, co se otevřely veletržní brány, je jasné, že pořadatelům Tendence se tradičně daří zkomponovat veletržní expozice způsobem, který navozuje velmi příjemnou a přitažlivou atmosféru. Ve vzájemné toleranci se tu pak vedle sebe snáší stylově velmi pestrá a různorodá nabídka všeho, co se točí kolem zařízení interiéru.

K mání je tu nábytek pro každý účel a každý vkus - od historických replik přes tradiční nábytek z krásně zpracovaného masivu až po strohé moderní linie. Představuje se tu rovněž řada dodavatelů nábytku individuálně vyráběného na zakázku s bohatou škálou nabízených možností.



 Vše je přívětivě barevně sladěno a celkové uskupení expozic dává návštěvníkům možnost uvědomit si všechny aspekty jednotlivých témat, jimiž se může při přemýšlení o svém bydlení a jeho případných změnách zabývat.

Světlo, světlo - stín, stín
K pozoruhodným výrobkům patří např. zázračná záclona společnosti Bematech, jejíž expozici najdete v sekci bytového textilu. Pod názvem VOIL se skrývá rafinovaně jednoduchý  nápad - kombinace plastové vertikální žaluzie se záclonou. Pokud chcete, aby vaším oknem proudilo světlo nastavíte žaluzie do pozice dokonale nařasené záclony, potřebujete-li prostor zastínit, zatáhnete je prostě jako žaluzie. V komorně laděné, hřejivé expozici Bematechu, jehož výrobky se vyznačují mj. také skvělým výběrem materiálů, si uvědomíte, jak důležitou roli může dekorativní stínicí technika sehrát ve výsledném vzhledu vašeho interiéru.

Příjemné posezení, sladký spánek
V hale 3 najdou návštěvníci bohatý výběr oblíbeného sedacího nábytku, v němž je zastoupena řada novinek od italských designérů, ale také českých výrobců. Svůj prostor zde mají také vystavovatelé nábytku ke spaní. To, že jde jak o výrobce nebo prodejce celých lůžek, tak i jejich částí, např. matrací nebo lamelových roštů, dává návštěvníkům možnost porovnat nabídku z řady pohledů. Lůžko se zde ukazuje jednak jako předmět estetický, jednak jako nábytek, na jehož technologické vlastnosti se dnes kladou vysoká měřítka. Porovnávat  můžete například různé úpravy vodních postelí značky Blue Times. Zajímavá jsou rovněž lůžka Hästens - navenek tradiční, uvnitř vybaveny nejmodernější technologií, včetně elektronických mechanismů pro úpravu polohy.

 

 

06.10.2005 | redakce Bydlení.cz
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444