Polévka z pečených rajčat

Pokud si chcete připomenout chuť Itálie, posbírejte čerstvá rajčata ze zahrádky a uvařte si polévku, která je typická především pro oblast Toskánska. Hustá polévka vás dokonale zasytí. Rajčata navíc obsahují spoustu beta karotenu, draslíku, vitaminu C a velmi málo kalorií. 

Ingredience
6 - 7 velkých rajčat, nebo konzerva loupaných rajčat
palice česneku
cibule
olivový olej
zeleninový vývar nebo voda
sůl  
čerstvá bazalka
zakysaná smetana
parmezán
Postup
S výběrem rajčat si dejte záležet. Nejlepší jsou samozřejmě ta z vlastní zahrádky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a položíme slupkou dolů na plech. Přidáme neoloupané stroužky česneku, na silné plátky cibuli a celé zakápneme olejem. Dáme péct do trouby na 30 až 40 minut, ale kontrolujeme, aby se nic nepřipeklo. Česnek vyloupneme, z rajčat odstraníme slupku a vše vyklopíme do hrnce.
Zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem (kdo si chce vychutnat chuť rajčat, postačí obyčejná voda) a ještě 5 až 10 minut povaříme. Přidáme čerstvé lístky bazalky a sůl. Rozmixujeme ponorným mixérem. Servírujeme s kapkou zakysané smetany, lístkem bazalky, nebo posypeme parmezánem. K polévce si připravte čerstvě opečenou celozrnnou bagetku nebo se můžete jako správný Ital pustit do pečení vlastní ciabatty.
04.09.2013 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444