Nábytkářské jaro na brněnském výstavišti

Bezmála 17 tisíc čtverečních metrů výstavní plochy areálu brněnského výstaviště zaplní ve dnech 17.-21. března expozice mezinárodních veletrhů MOBITEX, DOMO, PRODÍTĚ a výstavy RYBAŘENÍ. Možnosti prezentovat se na veletrhu nábytku, bytového textilu a interiérových doplňků MOBITEX 2004, hlavní z této čtveřice jarních akcí, využilo téměř 240 firem z 12 zemí.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
V pavilonu V je soustředěna přehlídka bytového textilu a nábytku, s mimořádně rozsáhlou nabídkou nábytku čalouněného. Tady bude mí také svou expozici Cech čalouníků a dekoratérů s řadou významných českých výrobců. Společnosti soustředěné do tohoto odborného cechu kladou mj. důraz na ty vlastnosti nábytku k sezení a ležení, které ovlivňují naše zdraví. Smyslem poradenského servisu, který zde bude návštěvníkům veletrhu poskytován, má zákazníkům napomoci ke správnosti volby.
Na Mobitexu se představí také nábytkáři se Slovenska, Polska, Německa, Itálie, Maďarska, Španělska a dalších zemí, z nichž nejexotičtější jsou pro nás tentokrát Indie a Pákistán.
Expozice na téma světlo nazvaná M – svítidla a M – dekorace má své místo v pavilónu A1, pavilon A2 patří sklu, keramice a porcelánu. Také letos připravila společnost PORCELA PLUS desítky nádherně naaranžovaných prostřených stolů, na kterých najdete stolní sety od nejlepších českých výrobců skla a porcelánu.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Pavilon A2 je rovněž dějištěm projektu DESIGNSTORY, jehož cílem je prezentace progresivního českého i zahraničního designu a který mj. poskytuje také prostor školám a studentům.
Jako soutěž určenou pro exponáty, "které úrovní svého návrhu a zpracování přinášejí inspirativní a inovativní prvky do prostředí střední Evropy", charakterizují pořadatelé soutěž GRAND PRIX MOBITEX. Které exponáty toto prestižní ocenění získají rozhodne odborná porota během čtvrtka, součástí slavnostního čtvrtečního večera bude i vyhlášení vítězů.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Tradičním doplňkem Mobitexu je veletrh potřeb pro domácnost DOMO, jemuž z pavilonu C rovněž už tradičně kraluje zlínská Tescoma s bohatým zábavným programem. Pestrým programem je naplněna i mezinárodní výstava rybářských potřeb RYBAŘENÍ. Stala se jednou ze tří největších oborových výstav svého druhu v Evropě a prezentuje obrovský sortiment rybářských potřeb všeho druhu včetně odborné literatury.
Teprve do svého prvního ročníku letos vstupuje mezinárodní veletrh PRODÍTĚ, který poskytuje rodinám s dětmi cenný přehled o trhu s potřebami pro děti. Najdete tady kočárky, hračky, autosedačky, postýlky, výživu, kosmetiku a hygienické potřeby, oblečení i školní potřeby. Tady, v pavilonu V najdete i poradenské a testovací centrum, kde si můžete vyzkoušet např. vhodnost kočárku nebo správné upevnění autosedačky. Pro děti je samozřejmě připraven atraktivní zábavný program.

Redakce BYDLENÍ.CZ je jedním z mediálních partnerů Mobitexu a po celou dobu jeho konání budeme našim čtenářům o dění na brněnském výstavišti přinášet čerstvé zprávy.
16.03.2004 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444